婆媳關係

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

今年過年無返99屋企,因為同佢地有d問題唔想見佢地,我其實預咗佢唔會比利是我,今日同小朋友一齊刷利是時,c6話佢亞媽比ge利是係佢到,點知佢比埋我刷開之後,發覺有兩張$20,其餘$100,我個心即係覺得....不如唔好比我會好d,咁樣出手即係係個仔面前做好人ger!

我唔去拜年佢地都知咩原因,e家無見佢地,我兩公婆關係好咗好多,已經無再因為佢屋企人而噪,雖然我都知好唔比面我老公,但我一諗到佢屋企人講過d野,做埋d野,我就另願好似e家咁!我諗99你地同我都會開心d?

唉.....99你只識係人面前做好人要做幾耐,你成日帶住面具係唔倦ka 咩??(呢個就係我真心話)
願我的喜樂感染你

別墅

有就好啦, 我無呀! (得bb, c6, 同c6o的兄弟姐妹有炸)

侯爵府

好媽媽勳章

Your 99 are so bad!!!!!!

I don't know I am lucky than you or not.
It is because my 99 gave me, my husband and my kids 利是 $20x2 each.......
And I gave my 99 利是, with 1k inside.

原帖由 840822 於 09-2-9 15:20 發表
有就好啦, 我無呀! (得bb, c6, 同c6o的兄弟姐妹有炸)

珍珠宮

喂~樓主~ 你係外人黎架咋~ 公價$10X2咋~ 有$20x2, 好好架啦~ 快D打去多謝[安人]啦!!

大宅

我 99 都冇比我同我老公架 , 只係比左$1000 x 1 比我個 bb , 我老公比左$2000 99

大宅

算啦, 你又唔去拜年, 你地關係唔好, 你知佢都知. 佢都仲有俾你咪算好囉. 唔好成日諗佢扮好人, 你自己會過得舒服D.

民房

其實都唔係話恨封利是啦,有d 99係咁架,始終唔係自己親生ma,不過你99好蠢囉,"好仔不如好新袍"嗎

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

乜你個99咁架? 駛唔駛幾一蚊都分得咁清楚?  其實你嫁左佢個仔都算係佢地家族嘅人啦~

我6299雖然煩d成日依依哦哦, 不過對我呢個心抱都算公平. 佢地封俾4個仔女 & 2個心抱全部都係$500 x 4封. 一視同仁.

出年亞b出左世唔知係咪都係$500 x 4封呢? 定係第一個孫會再大封D? 係就發啦

男爵府

actually i don't really care about how much my 99 gives me and i don't want anything from her either. I will be very happy as long as she does not create any problems or negative influence in my husband and my lives.

男爵府

好媽媽勳章

我都知咁樣一定好難受...
我未結婚前, 99封比我就$100, 老公就大封d $500, 到結左婚就一視同仁, 大家都$100..

別墅

你有20蚊算好了~試過有一年(幾年前)6299比1蚊人民幣我3母子~佢比自己仔女20蚊封~我個心拿住拿住~記到依傢,之後姑仔補穫話99比錯左我~我覺得無咁喬,得我同兩個仔都係1蚊人仔囉~

大宅

你99都好唔識做,新抱都唔係俾$20 x 2掛
我99表面上好公平
我同C6拍左好多年拖先結婚
佢好多年前(直到而家)俾我同俾C6都係一樣$100 X 2

男爵府

1蚊人仔做利是?洗唔洗咁慳呀?
原帖由 chingmanyee2005 於 09-2-9 16:54 發表
你有20蚊算好了~試過有一年(幾年前)6299比1蚊人民幣我3母子~佢比自己仔女20蚊封~我個心拿住拿住~記到依傢,之後姑仔補穫話99比錯左我~我覺得無咁喬,得我同兩個仔都係1蚊人仔囉~ ...

別墅

我覺得佢地有心屈辱我咖~3母子加埋都無10蚊呀~

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 jelly-pudding 於 09-2-9 16:12 發表
乜你個99咁架? 駛唔駛幾一蚊都分得咁清楚?  其實你嫁左佢個仔都算係佢地家族嘅人啦~

我6299雖然煩d成日依依哦哦, 不過對我呢個心抱都算公平. 佢地封俾4個仔女 & 2個心抱全部都係$500 x 4封. 一視同仁.

出年亞b ...

$2000 my 99 is $10 for me only:;pppp:

複式洋房

其實講真心,我真係預咗佢唔比我,e家佢比成咁我個心仲覺得佢有問題,既然要做大方,我唔去拜年都比利是我,點解唔大方落去,我只覺得去有心,不過我無同c6講,唔想比佢以為我為咗小小利是$$又噪,亦唔想中99佢計!

不過都好,原來係到講下呻下,都有咁多99係咁樣做人.
願我的喜樂感染你

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我99年年都比200蚊我喎~62都係....

子爵府

環保接龍勳章

你99做到咁出面架,所以你都唔使俾面佢地
見佢囉!!

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 醜樣豬 於 09-2-9 19:45 發表

$2000 my 99 is $10 for me only:;pppp:

我6299係幾好的,好為仔女著想,除左煩D之外~
佢地係慳自己為仔女的人,不過我c6 兩位家姐係professional 搵得多又俾得多家用所以我6299對我地都闊卓。

but the main point is, they treat me and another 心抱 the same as their own sons and daughters.

大宅

有都好啦, 我99都唔知幾多年冇比利是我啦, 呀女就有一封$50

首頁
12345...6

尾頁

跳至