自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

jc2009 發表於 17-9-11 11:28
請教, 可講吓點樣用pps 付款程序嗎?

你揀左pps付款,但一定要淘寶電腦版先做到,手機版做唔到,跟住佢會跳去pps個版面,你入番login and password就得

子爵府

回覆樓主

用東亞卡俾個rate 抵過pps 同支付寶㗎

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

我部 C7 一定要除套先拍到,三叔機好似一直都係比較難拍八達通,我上部 S4 係從未成功拍到張八達通
全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

侯爵府

2018復活節勳章

豬仔mami 發表於 17-9-11 11:14
我下載了apps,跟住點用呢?請教下我吖,thx

我會建議用中銀咭做支付寶付款戶口, 中銀咭免手續費

當你係淘寶要比錢, 用支付寶app scan寶淘付款bar code, 再入密碼就可以架喇。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主

我用支付寶hk加渣打戶口,要買野就網上理財過錢,1分鐘內錢會到支付寶,好方便無手續費!

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Yubi.T 發表於 17-9-11 11:36
我部 C7 一定要除套先拍到,三叔機好似一直都係比較難拍八達通,我上部 S4 係從未成功拍到張八達通 ...

我都係C7

珍珠宮

kolher 發表於 17-9-11 10:17
我以前都用pps ,都幾好用,用幾多比幾多。唔好處唔可以用手機比錢和有1.5%手續費。最近用支付寶Hk ,好處可 ...

要先入錢去香港支付寶嗎? 我都想用香港支付寶, 近來好多活動送Coupon但唔識用

一定要綁定香港visa嗎?

男爵府

環保接龍勳章

回覆 sjnl43 的帖子

可以7-11增值

男爵府

sjnl43 發表於 17-9-11 13:04
要先入錢去香港支付寶嗎? 我都想用香港支付寶, 近來好多活動送Coupon但唔識用

一定要綁定香港visa嗎?

唔駛綁visa ,祗要 download 咗 apps,註冊咗每一有一個2維碼,show 個2維碼去 seven or Ok 便可增值!

珍珠宮

kolher 發表於 17-9-11 13:12
唔駛綁visa ,祗要 download 咗 apps,註冊咗每一有一個2維碼,show 個2維碼去 seven or Ok 便可增值!
...

係咪每次增值要一百蚊做單位?

我準備買125 蚊, 可唔可以增值125蚊?

水晶宮

回覆樓主:

我用支付寶,係711,ok增值,免手續費,唔得閒有時叫c6經過便利店時幫我增值,只要將支付寶個二維碼圖 whatsapp比對方,佢有個圖都可以去增值,好方便,唔洗拎自己部手機去增值,只要有2維碼個圖邊個都可以幫你增值

水晶宮

回覆樓主:

早前,香港支付寶送$50蚊 比人係淘寶買嘢

琥珀宮

我鍾意用八達通喎,未試過嘟唔到,你有無開NFC?

男爵府

sjnl43 發表於 17-9-11 13:21
係咪每次增值要一百蚊做單位?

我準備買125 蚊, 可唔可以增值125蚊?

最小100元港幣,跟著每50元為單位!

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

tansyneko 發表於 17-9-11 13:38
我鍾意用八達通喎,未試過嘟唔到,你有無開NFC?

我都未試過,係今次去到繼續既步驟就stop左唔得,尋日到今日都唔得

侯爵府

...

係咪增值左就直接用支付寶俾錢就可以,增值要最少$100,咁有時買野有零頭,咁咪每次都要入多少少去支付寶,累積零頭

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

小金名 發表於 17-9-11 11:04
去開左戶口之後,除左淘寶⋯ 又可以交稅,交卡數等等⋯ 好好用
...

仲有水電煤,寬頻,電話費,保費,税

侯爵府

淘寶 發表於 17-9-11 11:12
支付寶HK APPS超正

睇落真係好方便

珍珠宮

...

我好out唔識dl任何apps 上次有jm 教我dl左scan二維馬個apps換左手機,唔記得個網址

可以教下我嗎

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我用credit card

首頁

尾頁

跳至