單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

~緣~ 發表於 17-12-13 18:49
唔洗,因為已經傾好曬所有細節包括仔女分配,膳養費,我連絕對令都已經收咗啦
...
咁應該係唔洗上庭喎

子爵府

Shirley_ 發表於 17-12-15 11:24
咁應該係唔洗上庭喎

系,只系上左去兩次交表,好快攪掂

複式洋房

係咪共同協議離婚後 大約兩個月會收到暫准離婚 然後再申請正式離婚就Ok?我們是共同協議 在申請時到正式離婚 資產已談好 但如這個時間對方係咪可以反口 分身家?

子爵府

lykrita 發表於 17-12-17 08:11
係咪共同協議離婚後 大約兩個月會收到暫准離婚 然後再申請正式離婚就Ok?我們是共同協議 在申請時到正式離婚 ...

未拎絕對令係可以反口嘅

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

~緣~ 發表於 17-12-17 17:39
未拎絕對令係可以反口嘅

咁如果拎左絕對之後仲可唔可以反口?

伯爵府

~緣~ 發表於 17-12-15 20:30
系,只系上左去兩次交表,好快攪掂

我想問下你上左2次去交表係咪有一次交經濟狀況表?一次就係申請絕對離婚令嘅表?

洋房

回覆樓主

暫准令會寫明暫准令,不過我記得......其實自己搞都好快,如果無小朋友,暫准出咗無任何異議,六個星期就出絕對判令

子爵府

sueyee 發表於 18-1-25 18:58
我想問下你上左2次去交表係咪有一次交經濟狀況表?一次就係申請絕對離婚令嘅表?
...

伯爵府

~緣~ 發表於 18-1-26 01:57

咁份暫準令咪話份經濟狀況表有一份要俾對方嘅,其實可唔可以唔俾呢?你地有無俾對方一份?

子爵府

sueyee 發表於 18-1-26 07:22
咁份暫準令咪話份經濟狀況表有一份要俾對方嘅,其實可唔可以唔俾呢?你地有無俾對方一份?
...

我系FTM第ㄧ次遞表已申報好,不用再填,法官都唔洗見即批

伯爵府

~緣~ 發表於 18-1-26 09:54
我系FTM第ㄧ次遞表已申報好,不用再填,法官都唔洗見即批

我收到暫準佢話係21日內交回經濟份嘢,3月6日要上法庭,話係講返仔女管養權同膳養費嘅嘢,其實我地一早講好晒都要上法庭?

子爵府

sueyee 發表於 18-1-26 15:28
我收到暫準佢話係21日內交回經濟份嘢,3月6日要上法庭,話係講返仔女管養權同膳養費嘅嘢,其實我地一早講 ...

個官會睇條件同安排合唔合理,覺得有問題會出信通知你上庭

子爵府

我收到暫準佢話係21日內交回經濟份嘢,3月6日要上法庭,話係講返仔女管養權同膳養費嘅嘢,其實我地一早講 ...

唔洗甘擔心

伯爵府

~緣~ 發表於 18-1-26 20:45
唔洗甘擔心

唉。。。希望無乜問題喇。好想快啲解決

子爵府

sueyee 發表於 18-1-26 21:32
唉。。。希望無乜問題喇。好想快啲解決

好明白你既心情,唔想拖拖拉拉,想快啲解決件事,個心成日心掛掛,信我啦!除非你先生玩嘢,否則件事好快就會完結,到你攞都絕對令嗰一刻就會鬆咗一口氣

伯爵府

~緣~ 發表於 18-1-27 02:48
好明白你既心情,唔想拖拖拉拉,想快啲解決件事,個心成日心掛掛,信我啦!除非你先生玩嘢,否則件事好快就會完 ...

應該唔會玩嘢掛,所有條件都係佢提出先,我都認為係無問題嘅。我仲要拎份絕對令去房署刪佢名,搞掂埋呢樣嘢先係真正嘅完結,唔使再私下見到佢。

子爵府

sueyee 發表於 18-1-27 08:10
應該唔會玩嘢掛,所有條件都係佢提出先,我都認為係無問題嘅。我仲要拎份絕對令去房署刪佢名,搞掂埋呢樣 ...

你有冇仔女?如果有好難唔再見,除非仔女出左身就唔同

伯爵府

~緣~ 發表於 18-1-27 18:17
你有冇仔女?如果有好難唔再見,除非仔女出左身就唔同

有2個女,但佢已經有半年對2個女不聞不問

大宅

同一情況,想知道點解仲要上庭,仲要寫經濟form~ 上完庭可再分享下嗎?

子爵府

sueyee 發表於 18-1-27 20:05
有2個女,但佢已經有半年對2個女不聞不問

你處理成點呀?

首頁

尾頁

跳至