初生孖b餵人奶技巧

loveason0406
|
請問孖b由醫院番屋企 應該兩個同時埋身餵 定 分開餵?有冇tips 可share

Thanks
blueaqua
|
loveason0406 發表於 17-9-13 21:03
請問孖b由醫院番屋企 應該兩個同時埋身餵 定 分開餵?有冇tips 可share

Thanks

同時餵可慳多點時間用來休息,但要有人幫吓你擺位。

分開餵就可以自己一個搞掂曬但你預咗冇得抖,開頭2-3個月真係餵完大輪到餵個細嘅,好快又到大嗰個肚餓,無間斷咁餵.....
|
blueaqua 發表於 17-9-14 15:41
同時餵可慳多點時間用來休息,但要有人幫吓你擺位。

分開餵就可以自己一個搞掂曬但你預咗冇得抖,開頭2-3 ...

唔該哂 真係無止境咁餵
blueaqua
|
loveason0406 發表於 17-9-16 00:45
唔該哂 真係無止境咁餵

加油!呢段時間唔會好長㗎咋!加固後bb又大咗啜得叻咗就好好多!

我個大孖而家啜幾分鐘就唔食,逼佢都唔食添呀!(11個月大)
jackie1203
|
同時餵先可以左右一齊出奶, 只餵一個(一邊), 另一邊會漏奶.
|
jackie1203 發表於 17-9-22 14:12
同時餵先可以左右一齊出奶, 只餵一個(一邊), 另一邊會漏奶.

咁要將2個放上u型墊先餵到 媽媽好難抱到2個
jackie1203
|
Twins MyBrest Friend 餵奶枕
3GMAMA
|
用孖B枕一齊餵
Sky1220
|
3GMAMA 發表於 17-10-1 00:58
用孖B枕一齊餵

請問係咩黎架?
3GMAMA
|
Sky1220 發表於 17-10-2 23:39
請問係咩黎架?

孖B餵奶枕

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Sky1220
|
3GMAMA 發表於 17-10-3 12:50
孖B餵奶枕

請問知道邊到買嗎?
3GMAMA
|
Sky1220 發表於 17-10-4 00:14
請問知道邊到買嗎?

我之前喺孖B谷買二手的,依家BB大左已經free咗畀人,你可以上網試下徵。
|
3GMAMA 發表於 17-10-3 12:50
孖B餵奶枕

呢個我見過 原來係咁用 唔該哂
kiwikiwibi
|
loveason0406 發表於 17-9-16 00:45
唔該哂 真係無止境咁餵

咁你有無番工呀?
|
kiwikiwibi 發表於 17-10-8 12:53
咁你有無番工呀?

會番工 醫生仲話叫我請前4後6 所以好快就番工 買定左bump奶機 希望到時上到奶啦
jackie1203
|
回覆 Sky1220 的帖子

我有, 同10樓張圖一樣, 同色同款, 用到孖B 9個月大, 9成新, 無爛, 無績, 完好. 想放賣. 如妳要, PM我.
ks1201
|
請問知道邊到買嗎?

我有!99.999%new,只用過兩次,原價8xx,現150放:)

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
maysi
|
回覆 ks1201 的帖子

有意﹗請問邊到交收?
blueaqua
|
請問知道邊到買嗎?

荷花有得買!

我之前都係用呢款,但去到bb 3個月大就冇用了,因為唔同時間食奶同埋bb開始大舊唔夠位。見到樓上有孖媽用到9個月好犀利!
ks1201
|
maysi 發表於 17-11-8 15:04
回覆 ks1201 的帖子

有意﹗請問邊到交收?

我pm你