興趣嗜好

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

shirleyc 發表於 17-9-20 11:44
中x動减1000元,抵嗎?

中移客戶64G $6398, 128G $6598, 未出已經減定價,睇嚟到聖誕節或新年可望跌到五千左右了

珍珠宮

虎到金來勳章

SSKwny 發表於 17-9-17 00:39
同你一樣,諗緊買那部,而我一向是碌粉,今次考慮iphone 系因為頂唔順三叔機舊電2,3年就死,避迫要換機, ...

其實iphone舊電好多時過咗兩年之後,都會開始老化,應該話所有電話D電都係咁,一係叉得好慢用得好快,一係有可能舊電有機會會發脹(iPhone我自己試過), 一般電子產品嚟講,一舊電用兩年,其實已經算係咁。。

子爵府

SARIDON 發表於 17-9-21 15:38
其實iphone舊電好多時過咗兩年之後,都會開始老化,應該話所有電話D電都係咁,一係叉得好慢用得好快,一係 ...

有同事部iPhone 4由2010年尾用到而家,無換過電,但要長期帶尿袋,現在仍使用緊

子爵府

lovely327 發表於 17-9-20 12:03
對呀!我部 Note 3 是2013年10月出的。多謝你意見

其實我都係純粹討論部機嘅質素,呢部機係值得換,但係價錢絕對不能接受。

男爵府

baby668 發表於 17-9-22 12:08
其實我都係純粹討論部機嘅質素,呢部機係值得換,但係價錢絕對不能接受。
...

我會等出年再跌價先換,反正部 note 3還用得 題外話, 前日收到中國X動來電(帶no.過台) 月費$138 6G(包$18 隧道行政費) 幾抵,不過我未用過中國X動

子爵府

lovely327 發表於 17-9-22 15:07
我會等出年再跌價先換,反正部 note 3還用得 題外話, 前日收到中國X動來電(帶no.過台) 月費$138 6G ...

自從香港寬頻帶頭劈價之後,好多個台已經跟住大幅減價,現在百幾蚊啲人都覺得貴, 所以上年簽咗290蚊6G淨上台冇買機嗰班傻仔, 真係揼到爆, 其實而台費同手機價錢一樣, 千祈唔好高追,因為好快就會減價

大宅

baby668 發表於 17-9-16 15:49
今日試咗三星note 8, 第一感覺鏡頭非常之出色, 明顯佢嘅鏡頭質素超越iphone, 是最令我驚喜,就係這部屏幕 ...

668, 想問你意見,我用華為Mate8年半多,開始不定時 hang機,可能要換,我有諗過換三星呢部旦價錢真係難以接受旦我怕部華為頂唔到出年,咁有邊部可拍得住三星呢部呢?

男爵府

668, Which one do you prefer, S8 and Note 8?

男爵府

回覆樓主:

LG V20用家。講真V系真係好吾得。勸大家吾好用。買LG.不如買華為

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

情若真 發表於 17-10-3 00:39
LG V20用家。講真V系真係好吾得。勸大家吾好用。買LG.不如買華為

請問點樣唔得 。

禁止訪問

子爵府

evacha 發表於 17-9-30 18:33
668, 想問你意見,我用華為Mate8年半多,開始不定時 hang機,可能要換,我有諗過換三星呢部旦價錢真係難以 ...

暫時Note8質素算最高,退而求其次可考慮低一檔 Sony XZ premium,不過強烈建議低於$4700才入手,因Sony機跌價快得驚人

子爵府

ottomum 發表於 17-10-1 21:11
668, Which one do you prefer, S8 and Note 8?

must Note8, 頂唔順S8偏黃屏幕

子爵府

情若真 發表於 17-10-3 00:39

V20其實係好機,不過已過氣,同2017旗艦手機表現有好大距離, 但卻有極大的好處,就係唯一死剩種可換電的手機,話國慶返大陸,深深體驗到可換電池的手機好處, 因為大陸仔全面封殺whatsapp,連文字訊息都發唔到,冇帶尿袋的我又要不斷wechat,一嚿電由一百個percent四個鐘頭多啲有乾咗,好在有第二舊電頂住個雞頭,才可全日無間斷通訊

子爵府

VCBB小天使 發表於 17-10-3 12:43
請問點樣唔得 。

2017年的旗艦機標準,同2016年的旗艦機一定有好大距離, 不過lg在散熱方便真係做得比其他才差,雖然820 cpu唔會有嚴重過熱問題, 不過佢2016年重用4g ram+64G rom已經係致命傷

子爵府

善兒smile 發表於 17-10-7 10:33
但我對大陸牌子真係無信心.
如果你話2017年機種, 我唔會選V20, 因為V30比V20更好.
而且我見有D V30同NOTE ...

從來三星硬件方面都係用最好嘅貨, 不過Samsung在軟件優化上面佢明顯比LG做得差, 雖然lg係用次一等嘅cmos鏡頭, 但因為優化做好,所以影相嘅效果出嚟比較接近Note8

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

善兒smile 發表於 17-10-7 10:33
但我對大陸牌子真係無信心.
如果你話2017年機種, 我唔會選V20, 因為V30比V20更好.
而且我見有D V30同NOTE ...

男爵府

回覆 baby668 的帖子

Thank you. I also like Note 8. I just wait until the price becomes more reasonable.

子爵府

ottomum 發表於 17-10-9 12:51
回覆 baby668 的帖子

Thank you. I also like Note 8. I just wait until the price becomes more reaso ...

我同你都係一樣,等到佢跌到一個合理價先至會考慮入手

禁止訪問

首頁
12345...6

尾頁

跳至