求推介洗頭水

wwytracy
|
每天都洗頭!第二天下午做就出油!未找到一隻好用的洗頭水!有沒jm可推介⋯感激萬分
eehhmm
|
wwytracy 發表於 17-9-23 00:48
每天都洗頭!第二天下午做就出油!未找到一隻好用的洗頭水!有沒jm可推介⋯感激萬分
...

勁多頭油,轉左十年。是最好用的,但貴!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
wwytracy
|
eehhmm 發表於 17-9-23 00:57
勁多頭油,轉左十年。是最好用的,但貴!

這隻用過唔得!
eehhmm
|
wwytracy 發表於 17-9-23 01:01
這隻用過唔得!

雖然得,但我都日日洗頭。
wwytracy
|
eehhmm 發表於 17-9-23 01:03
雖然得,但我都日日洗頭。

通常日日都洗頭的!但我見到朋友隔日洗!我以前唔係咁的!
chohang2003
|
試吓五十惠
kacielau
|
有無做過髮質分析?
winghei18
|
其實用無矽洗頭水日日洗,都應該 ok
wwytracy
|
chohang2003 發表於 17-9-23 01:29
試吓五十惠

五十惠會否好潤?
wwytracy
|
winghei18 發表於 17-9-24 11:46
其實用無矽洗頭水日日洗,都應該 ok

已經用無矽!都唔得!
wwytracy
|
kacielau 發表於 17-9-24 10:57
有無做過髮質分析?

之前做過些頭髮護理是深層清潔!但未做過髮質測試!
kacielau
|
wwytracy 發表於 17-9-24 14:59
之前做過些頭髮護理是深層清潔!但未做過髮質測試!
因為揀洗頭水唔係睇頭髮,而係睇頭皮性質,如果你揀錯左,同你頭皮性質唔岩,甘就未必有效果
wwytracy
|
kacielau 發表於 17-9-24 18:16
因為揀洗頭水唔係睇頭髮,而係睇頭皮性質,如果你揀錯左,同你頭皮性質唔岩,甘就未必有效果 ...

咁應該點樣選!我去親洗髮店買洗頭水都話我油性及深層清潔比我!
kacielau
|
wwytracy 發表於 17-9-24 19:35
咁應該點樣選!我去親洗髮店買洗頭水都話我油性及深層清潔比我!
pm 你, 你講多d你頭髮的情況比我知,睇下我可以點幫你
callmebabe
|
wwytracy 發表於 17-9-23 00:48
...

用左呢支兩個星期,覺得唔錯。頭髮輕左同冇油同痕

Check out this product I found on iHerb.com. http://hk.iherb.com/Desert-Essence-Tea-Tree-Replenishing-Shampoo-12-9-fl-oz-382-ml/3584?rcode=BAB2614
wwytracy
|
callmebabe 發表於 17-9-25 00:08
用左呢支兩個星期,覺得唔錯。頭髮輕左同冇油同痕

Check out this product I found on iHerb.com. http:/ ...

要上網買的嗎?
wallman
|
可以下午時用dryshampoo以解燃眉之急
callmebabe
|
wwytracy 發表於 17-9-25 00:16
要上網買的嗎?

係呀。不過三百蚊就送貨。
gg_candy
|
我自己用緊茶籽粉洗頭..油頭..洗完好爽