懷孕腰痛點算好?

shoe_girl
|
我依家13週,個肚有啲大,條要已經好痛,成日行兩步就要烏低身,有時想叫老公用跌打酒卒,可以有咩解決辦法。
amycell
|
shoe_girl 發表於 17-9-24 14:28
我依家13週,個肚有啲大,條要已經好痛,成日行兩步就要烏低身,有時想叫老公用跌打酒卒,可以有咩解決辦法 ...

考慮托腹帶,我用左好少少。但有時條腰都是攰
joanna333
|
有冇食鈣片?臨訓可以輕輕拉下根
szeue
|
會唔會有機會唔夠鈣?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
puppydingo
|
托腹帶
食calcium
暖fu係好後期。
我陀孖都好小腰痛。以上我8周就做。
haha748494
|
你依家個肚唔算大,腰痛應該唔關肚事,話姐睇醫生好D喇。
我要做媽媽
|
如果咁痛就問下醫生喇,鐵打酒成分唔明確,建議慎用
Cherie.kay
|
我而加22W都有腰痛,係痛到訓唔著。但因為我未有前,每次m到條腰都會就斷,所以我唸呀b只佔少數因素。我問過醫生腰痛唔關補鈣事,所以我去做孕婦按摩算,平時訓就搵個枕,枕住條腰,好訓好多
shoe_girl
|
Cherie.kay 發表於 17-9-25 12:03
我而加22W都有腰痛,係痛到訓唔著。但因為我未有前,每次m到條腰都會就斷,所以我唸呀b只佔少數因素。我問 ...

如果瞓覺唔用力都唔痛ge,不過行路多個一個鐘就痛啦,未大痛之前都伸到條腰好直咁行,衣家就痛,所以行行下會污底身。
Cherie.kay
|
shoe_girl 發表於 17-9-25 13:37
如果瞓覺唔用力都唔痛ge,不過行路多個一個鐘就痛啦,未大痛之前都伸到條腰好直咁行,衣家就痛,所以行行 ...

我行路反而無問題,係有一晚右側腰勁痛,想向右側訓都唔得,平訓都唔得只可以成晚左側訓。不過好彩暫時得一晚係咁
hoganbaby
|
我依家13週,個肚有啲大,條要已經好痛,成日行兩步就要烏低身,有時想叫老公用跌打酒卒,可以有咩解決辦法 ...

咁多啲休息下,後期仲攰
taiyllove
|
Cherie.kay 發表於 17-9-25 13:38
我行路反而無問題,係有一晚右側腰勁痛,想向右側訓都唔得,平訓都唔得只可以成晚左側訓。不過好彩暫時得 ...
我掉返轉, 平訓開, 而家想左側就周身痛
Jessicakyy
|
puppydingo 發表於 17-9-25 07:22
托腹帶
食calcium
暖fu係好後期。

請問妳食幾多鈣~?
puppydingo
|
Jessicakyy 發表於 18-8-10 19:30
請問妳食幾多鈣~?

跟返個牌子instructions
siukankan
|
我都岩岩13週 因為本身有肚腩個肚成日比日話似4-5個月大 腰都有d痛 一食完野直頭伸唔直條腰 要寒背行 搞到好似啊婆咁
大家有無話著咩內褲好d啊?我未有之前鍾意著d包到肚洗既內褲 懷孕有無?可以係邊到買到?有助改善腰痛嗎?

Connie_cat
|
我覺得直接睇醫生會好啲,睇吓醫生比咩建議你,咁早就痛到咁唔知係咩問題,我就21周左右先開始痛,痛左大半個月而家冇痛喇,你可以試吓早上拉下筋,夜晚用熱水袋敷下,叫老公輕力咁按摩痛嘅位置,睇吓有冇改善
JD930
|
puppydingo 發表於 17-9-25 07:22
托腹帶
食calcium
暖fu係好後期。

知道
麻每吉
|
我中醫講過,跌打酒唔掂得架,
我老公整親要搽,平時我幫佢搽嘅,但中醫千叮萬囑叫我老公自己搽
bchuma
|

初期係會痛,唔可以用藥,中期會好點,你試下穩個枕頭放係腰下面訓,我覺得舒服

bchuma
|
siukankan 發表於 18-8-10 20:38
我都岩岩13週 因為本身有肚腩個肚成日比日話似4-5個月大 腰都有d痛 一食完野直頭伸唔直條腰 要寒背行 搞到 ...

天氣咁熱,我覺得包肚會好熱吧。我中意低腰嘅,不勒肚子嘅,我兩胎都著個個牌子,而家都著緊,有沒興趣