網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

.

大宅

親子王國15週年勳章

要退錢, 你直接係淘寶申請退款, 會原路退番, 唔洗認證
原路退, 即係你用乜方法比錢, 就退番去果度
例如你用八達通付款, 就退番落八達通

大陸支付寶同香港支付寶唔同, 賣家唔可以直接轉錢去香港支付寶

兩者認證方法都唔同
大陸支付寶有兩種認證方法:
1. 回鄉證, 大陸銀行戶口加大陸手機號
2. 回鄉證, 人臉認證(用app搞)

賣家想私人直接轉錢去你大陸支付寶, 先至要實名認證
否則你唔需要理

大宅

bepower 發表於 17-9-25 21:01
例如你用 ...

多謝你,解釋得好清楚,明白晒喇

bepower    發表於 17-9-25 23:12

侯爵府

例如你用 ...

2. 即而家有回鄉證冇大陸手提電話同埋大陸銀行卡都可以認證到支付宝?

公爵府

princesscupcake 發表於 17-10-11 11:40
2. 即而家有回鄉證冇大陸手提電話同埋大陸銀行卡都可以認證到支付宝?

係,唔洗大陸銀行戶口唔洗大陸電話號碼,要認證最好襯手,佢地 D 規矩成日變,免得突然間又話唔可以

侯爵府

MiuMiuLi 發表於 17-10-11 12:08
係,唔洗大陸銀行戶口唔洗大陸電話號碼,要認證最好襯手,佢地 D 規矩成日變,免得突然間又話唔可以
...

我现在用信用咭付款都吾需要比手續費,
支付宝餘額只有廿幾蚊,你認為值吾值得為好少機會返现一兩蚊而上载回鄉証呢?

公爵府

princesscupcake 發表於 17-10-11 12:17
我现在用信用咭付款都吾需要比手續費,
支付宝餘額只有廿幾蚊,你認為值吾值得為好少機會返现一兩蚊而上载 ...

我認為值得,開通左人仔支付寶唔止收返現/轉帳,佢係電子錢包,喺大陸可以用電話支付寶比錢,有 D 地方用支付寶付款又會有優惠,開通左冇壞

況且回鄉證我覺得都唔係咩咁私隱野,大陸住酒店要比回鄉證登記,近排十九大,連按一個鐘腳都要比回鄉證登記,我張回鄉證都唔知比人登記過幾多次

大宅

例如你用 ...

咁如果佢退左去大陸支付寶, 我係咪要認證先拿得返d錢

首頁

尾頁

跳至