重有冇家長會Diy玩具?

dvbb
|
如題
emmmacyk
|
我會呀~
仔仔而家4個月, 希望可以keep住diy玩具畀佢,
已整過2個rattles, 1個shakers, 一套sensory board, 一本colors布書~
hudsonchui
|
有整家長好勁,有心機,我冇整,懶,因為市面有好多益智玩具可買
dvbb
|
emmmacyk 發表於 17-10-26 21:56
我會呀~
已整過2個rattles, 1個shakers, 一套sensory board, ...

你好有心機阿!我只整過7巧板比個仔
dvbb
|
hudsonchui 發表於 17-10-30 22:13
有整家長好勁,有心機,我冇整,懶,因為市面有好多益智玩具可買
...

D玩具係好精美,但就吸引到似係家長揀玩具多D,阿仔間學校好多自制手工,佢自己整更會珍而重之
Desiree_yi
|
emmmacyk 發表於 17-10-26 21:56
我會呀~
已整過2個rattles, 1個shakers, 一套sensory board, ...

請教sensory board大約點樣整
emmmacyk
|
Desiree_yi 發表於 17-11-2 19:49
請教sensory board大約點樣整
將唔同質感的物料黐係木板上, 可以一塊過, 又可以細塊木板每塊一種物料(我用細木板)
用紙皮代替木板都得, 不過冇咁襟玩
物料好隨心, 魔術貼、海棉、泡泡紙、布料、石仔、砂紙、膠袋都得~
Desiree_yi
|
emmmacyk 發表於 17-11-2 22:12
將唔同質感的物料黐係木板上, 可以一塊過, 又可以細塊木板每塊一種物料(我用細木板)
用紙皮代替木板都得, ...

好!我試下先,謝謝
T.Tra
|
有時可以廢物利用, 比小朋友當做圖工
chan824
|
dvbb 發表於 17-9-27 11:55
如題

有時DIY完,見佢地玩得開心都好開心

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
minipingu    發表於 17-12-12 13:12
dvbb
|
chan824 發表於 17-11-30 00:52
有時DIY完,見佢地玩得開心都好開心

嘩!整得好靚
youjump
|
我c6整積木比大b玩
dvbb
|
youjump 發表於 17-12-10 02:45
我c6整積木比大b玩