各位媽媽你地宜家仲有冇睇書既習慣?

知行
|
結左婚生左仔,D時間愈黎愈少,想睇下書都難。你地會唔會抽時間去睇同埋會睇D咩?
有冇D短既小說介紹下~
lovebbb
|
有,睇得好慢
ak1020
|
有,我見我仔睇福爾摩斯睇得咁津津有味,我又睇埋一份,勝在夠短
cakii
|
有,但無咁密
FiFiMa    發表於 18-7-4 10:32
CheungKeeKee
|
有,趁坐車看書,在家也有看,大人看書,孩子自然也喜歡看書。

有家庭後多看了烹飪書和教仔的書。
hahaha1231
|

睇多左教育書
Lulu0820
|
有,一有時間就睇,算係我人生最大嘅嗜好
christmas6218
|
有, 去圖書館借
maem
|
知行 發表於 17-9-28 12:39
結左婚生左仔,D時間愈黎愈少,想睇下書都難。你地會唔會抽時間去睇同埋會睇D咩?
有冇D短既小說介紹下~:la ...

有,都係坐車看書,在家陪小孩做功課時看,平時有空我都看,只是很短,孩子也自然陪我看當然是看他自己喜歡的書。我現在多看教仔的書 有些書文字很流暢,令人很快看完,且好像去飲了杯清甜的飲品。
NatalieTY
|
知行 發表於 17-9-28 12:39
有冇D短既小說介紹下~:la ...

會,搭車/食lunch睇,不過睇一本書會比以前慢好多
Pollyowen
|
借左一本書, 續借左五次都未睇得完
Pollyowen
|
我睇旅遊書同整野食書多, 圖畫多同影得靚為主, 小說真係少時間睇左好多
akppand
|
有, 睡前睇或者假期才睇, 依家睇完一本書要好耐.
qqlun
|
睇兒童圖書陪小朋友睇本身自己吾中意睇書
jenniferK
|
有睇,不過我多時都睇唔完
iwantmore
|
我經常在BB前看書,自己保持睇書習慣, 也希望可身教。
LeoSek
|
CheungKeeKee 發表於 17-10-12 16:38
有,趁坐車看書,在家也有看,大人看書,孩子自然也喜歡看書。

有家庭後多看了烹飪書和教仔的書。 ...
大人看書,孩子自然也喜歡看書
對極,但坐車不看為妙
小兒受薰陶下,終於約自4歲熱愛看書,至今11歲亦然。
(我是爸爸)

lauvirginia
|
Pollyowen 發表於 17-10-30 16:06
借左一本書, 續借左五次都未睇得完

Give me five
Pollyowen    發表於 17-11-21 15:12
kit2004
|
危險人物
cdn
|
lauvirginia 發表於 17-11-21 15:11
Give me five

Give me ten 都唔掂
不過,通常5次即係本書唔適合我