婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

本身同99有過節,C6叫我一齊返男家做節食飯,最後都過唔到自己,冇去到,但C6唔高興!但如果去的話,我都一樣會唔開心,唔想爲出席而出席,再者,我唔覺99想同我食飯囉!

大宅

hellokitty_baby 發表於 17-10-1 17:35
本身同99有過節,C6叫我一齊返男家做節食飯,最後都過唔到自己,冇去到,但C6唔高興!但如果去的話,我都一 ...

返去,聽埋d難聽說話,超級負能量!

侯爵府

回覆樓主:

我本身去(上星期五),後尾無去,唔舒服,在家瞓覺
我心唔想去多,但唔舒服係真,病左好幾日
8-)

侯爵府

回覆樓主:

我都feel到99唔想見到我!甚至我叫99佢都冇禮貌到唔彩我,
講食飯d食餸,好料唔鍾意妳夾蝕,或故意清蒸6點後10蚊份爛肉俾你。

但我都一定會死跟住老公,呢個位做女人點都要百忍。
一來唔值得俾人話返你轉頭唔出席男家聚會,錯左你先。
二來傷丈妻感情,自己才是最蝕個個。

Nasaph    發表於 17-12-19 12:15
siumak    發表於 17-11-2 10:22
Miulo    發表於 17-10-1 19:08

Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

男爵府

回覆樓主:

同住零溝通,做節出街食最好,屋企煮,99又扮勁,我又洗餐死。

最慘要等大牌姑9,屋企食約8點,9:30都未到,我唔like兩母女,佢哋都唔like我,大家心照。

屋企人丁單薄,99口臭無口德,兩母女一模一樣,無親情,錢行先,兩姐弟無兒無女,想要無得生,家宅問題。

我只當c6係家人,其他係閒人。

大宅

Huuu 發表於 17-10-1 18:10
我都feel到99唔想見到我!甚至我叫99佢都冇禮貌到唔彩我,
講食飯d食餸,好料唔鍾意妳夾蝕,或故意清蒸6點 ...

你可能好忍得,我自問做唔到,因為佢地屋企d人真係好假,說三道四,多管閒事!尤其係99,叫人做嘢呼呼喝喝,超級冇禮貌,喺佢地屋企冇地位,可以話仲衰過工人,而且之前同99嘅爭執仲未可以完全當冇事,我真係寧願係屋企食杯面,都唔想出席佢地嘅飯局!

男爵府

hellokitty_baby 發表於 17-10-1 17:35
本身同99有過節,C6叫我一齊返男家做節食飯,最後都過唔到自己,冇去到,但C6唔高興!但如果去的話,我都一 ...

我唔駛去爽yy
最緊要自己舒服,為去而去,自己唔舒服人地又唔高興,為乜??

伯爵府

hellokitty_baby 發表於 17-10-1 21:27
你可能好忍得,我自問做唔到,因為佢地屋企d人真係好假,說三道四,多管閒事!尤其係99,叫人做嘢呼呼喝喝 ...

同你老公傾好,你比人串佢要幫口,如果今次去都唔幫口,呢世都唔會返,當比多次機會佢,都當係最後一次警告

侯爵府

hellokitty_baby 發表於 17-10-1 21:27
你可能好忍得,我自問做唔到,因為佢地屋企d人真係好假,說三道四,多管閒事!尤其係99,叫人做嘢呼呼喝喝 ...

sis如你睇開bk婆媳板幾年,你就知道我99都係bk 榜上有名個幾位。

點止指住鬧甘小事,踩我女家底下,去埋我公司門口搵仔都試過。一哭 凌晨 到2點,二鬧追魂call,三玩埋妢跌落街,四影后上身講大話俾c6聽 令到我夫妻分居險離婚。

我只不過用過來人給妳一句,做女人遇著呢d野蠻99要智取。道行EQ未夠,都要一年三大節日都要做跟得夫人,演場好戲俾99睇妳兩公婆如膠似柒。何不大方表現恩愛,攬攬錫錫給99睇?! 佢眼紅 就佢心態扭曲。
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

伯爵府

Huuu 發表於 17-10-1 22:18
sis如你睇開bk婆媳板幾年,你就知道我99都係bk 榜上有名個幾位。

點止指住鬧甘小事,踩我女家底下,去埋 ...

Agree, 99 唔 like 新抱好多時因為妒忌,同老公恩愛比99,我想她心裏一定不是味兒!

男爵府

Huuu 發表於 17-10-1 22:18

點止指住鬧甘小事,踩我女家底下,去埋 ...

冇錯
最好喺99面前做到好幸福恩愛嗰一面
激到佢喺個仔面前兜巴刮你咁就乜都抵返哂

大宅

樓主,支持你唔去,因我都打算唔去

1)去嚟唔知做咩,出嚟食飯見面,完全冇關心我地,有時仲衰到叫c6唔理老婆仔女,去共同解決另一家嫂問題
2) 3人出席,但要俾8人或以上既錢,仲要人地係咁叫餸,到埋單個時,問完價錢,又似係覺得食得咁平呀
3) 個b仲要有時俾人串,人地話自己個邊既小朋友點叻,你個b又冇禮貌又點

水晶宮

Huuu 發表於 17-10-1 18:10
講食飯d食餸,好料唔鍾意妳夾蝕,或故意清蒸6點 ...

珍珠宮

回覆樓主:

你老公未諗通je~
我老公曾經講過,一齊食飯,兩個(阿媽&老婆)都唔開心,但老婆唔同阿媽食飯,老婆開心,起碼有一個開心先~
老婆開心,老公有好日子過~

大宅

做個靚太 發表於 17-10-2 11:17
你老公未諗通je~
我老公曾經講過,一齊食飯,兩個(阿媽&老婆)都唔開心,但老婆唔同阿媽食飯,老婆開心 ...

如果C6好似你老公咁識諗就好,我C6只係叫我唔好理佢呀媽講乜,但又唔會叫佢媽收聲。

珍珠宮

hellokitty_baby 發表於 17-10-2 12:02
如果C6好似你老公咁識諗就好,我C6只係叫我唔好理佢呀媽講乜,但又唔會叫佢媽收聲。
...

其實我覺得可能你老公諗唔到je,你可以試下同佢講下,又俾佢感受下,無食飯同有食飯嘅分別~同埋真係要時不時以退為進~
我老公以前都係,只會話99係咁架啦~唔駛理佢啦~唔聽佢講野咪得囉~因為佢自己都係咁同佢阿媽相處,所以佢覺得你都得~根本無問題~

大宅

sybb2014 發表於 17-10-2 09:11
樓主,支持你唔去,因我都打算唔去

1)去嚟唔知做咩,出嚟食飯見面,完全冇關心我地,有時仲衰到叫c6唔理老 ...

我唔去係因為我仲未能對99的怨恨釋懷,我好記得上年我病倒入院,住咗成個星期先出院,99竟然打電話俾我話唔會叫呀仔來睇我,因為醫院多菌喎!我當時嬲到爆,C6幾年前做微創手術,99要我喺醫院陪C6, 即使第二日要返工,我都即刻應承。我記得當時係咁回應佢,咁你將來有病入院,我們是否都可以唔來睇你?99聽到梗係冇聲出!

Nasaph    發表於 17-12-19 12:17

大宅

一樣。我超憎我99.
後來,我地搬走。冇再睬佢。不相往來。

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

hellokitty_baby 發表於 17-10-2 12:12
我唔去係因為我仲未能對99的怨恨釋懷,我好記得上年我病倒入院,住咗成個星期先出院,99竟然打電話俾我話 ...

唔想見既人咪唔好見囉,你可以同你老公講你唔舒服吖嘛,女人好易唔舒服ga ma
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

諗唔通既c6,有無要佢返外家,同外父外母做節先?
不知所謂的乙陸!!!

首頁

尾頁

跳至