跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有冇好的婦科專科介绍?

複式洋房

goofy1111 發表於 17-10-3 11:32

睇過荃灣胡廣森醫生都幾好
細心有經驗

大宅

margaretlam2016 發表於 17-10-3 11:42
睇過荃灣胡廣森醫生都幾好
細心有經驗

在哪?可否比地址

複式洋房

千萬唔好去新墟 周黎醫生

好在我窮等人家,如果唔係俾佢害死

子爵府

my0220 發表於 17-10-3 16:32
千萬唔好去新墟 周黎醫生

好在我窮等人家,如果唔係俾佢害死
點解既?? 我做女睇到佢以家喎

水晶宮

柏麗游菁蔚

btw 周黎根本就唔係婦科專科

大宅

Nbs 發表於 17-10-7 17:31
柏麗游菁蔚

btw 周黎根本就唔係婦科專科

可否比地址?謝謝!

水晶宮

goofy1111 發表於 17-10-10 06:56
可否比地址?謝謝!

屯門柏麗廣場,我唔記得幾樓呀,你可以去望下水牌

複式洋房

kaiyui_BB 發表於 17-10-4 12:44
點解既?? 我做女睇到佢以家喎
我老婆有左,諗住近近地搵個醫生睇睇,拎張紙就入院登記前前後後睇左4次,由於已經有兩個小朋友,所以頭兩次佢自己去睇。

第1次,已經用陰超,就話BB比較弱,心跳唔強,下星期覆診,睇睇長大情況。我老婆問佢無藥,或者有乜可以做黎幫幫BB,醫生話無。

第2次,一樣都係陰超,依然話BB弱,有長大但追唔切週數,心跳聽到,但都係偏弱。下星期覆診,再睇睇。

第3次,我有參與,陰超繼續,真係搞左好耐,都未搵到個BB,到搵到時,就話量唔到心跳,真係好驚,又檢查一輪後,就聽到心跳,因為我係第一次,同唔到前兩次個比較,我老婆話都係差唔多,即係都係偏弱。醫生仲話今週長大得仲慢左,結論都係再覆診,再等穩定D。

第4次,陰超,直接了當話BB無長大過,心跳已停,寫信俾你去醫院心工流產。如果你想私家我幫你做,你可以返黎搵我。

複式洋房

my0220 發表於 17-10-10 09:44
我老婆有左,諗住近近地搵個醫生睇睇,拎張紙就入院登記前前後後睇左4次,由於已經有兩個小朋友,所以頭兩 ...

隔左3日,我同老婆拎住張紙入院,做好心理準備入院。
換好衫,醫院醫生再檢查,用普通超聲波,唔夠兩分鐘,醫生已經笑出聲,再叫另一位醫生(相信係實習醫生)埋黎睇,我老婆好緊張咁想起身睇,醫生就話陣間會俾你睇既,等我地睇左先。

醫生初步檢查完,再用陰超檢查,就同我老婆講「嘻,BB咪係到囉,呢個係頭,呢個係身,呢對手,同腳你,你報既SIZE同你俾既日子,正常喎。」
老婆:「下? 診所醫生話無心跳。」
醫生:「拿,我地呢到就唔會播出黎既,不過我地就量到有心跳既,你可以望望呢到心跳圖,有心跳,而且正常。」
老婆:「咁即係點?即係診所醫生搞錯?」
醫生:「我就唔知診所醫生情況,不過依家我地醫院同你檢查,你BB係正常,你係成功懷孕,如無意外,你陀到生架啦。依家當你普通懷孕,定期返黎啦。」

過左陣,醫生搞完文件返黎。
醫生:「係咪又驚又喜呢?依家無事架啦。」
老婆:「真係無事架啦?」
醫生:「你自己睇到架,唔係我講就係,你睇到架喎。你生過兩胎,今胎你都需要開刀,你去排期做產檢。」

換衫走人,出院。

複式洋房

my0220 發表於 17-10-10 09:55
隔左3日,我同老婆拎住張紙入院,做好心理準備入院。
換好衫,醫院醫生再檢查,用普通超聲波,唔夠兩分鐘 ...

出院後第一刻,我好嬲。好在我無錢,如果唔係俾條仆街醫生一條龍搞掂埋,仲得了?
事後,同其他媽媽交流,有聽到呢位醫生專係殺生。真係好X離譜。

一星期後,約左市區朋友介紹既婦科醫生。呢位朋友岩岩上個月生完。
婦科醫生用普通超聲波檢查,事前已經同佢講診所醫生既說法同入過院既情況。

一齊睇住個MON,「呢個頭,呢個身体,呢對手,呢對大脾,有腳板。就咁睇BB形狀就正常,但係你話BB係咪正常,我就答你唔到,要照結構先睇到BB係咪正常,無其他先天不足,不過就頭先睇,BB整体發育,應該有既佢都有,佢係一個人。黎緊你緊張D,不如早少少照結構囉,快D知道,就安心D,加埋度頸皮,睇唐氏,應該知多D架啦,唔需要太擔心」

就係咁,當刻又再諗屯門條周黎,真係唔係路。

別墅

my0220 發表於 17-10-10 10:02
出院後第一刻,我好嬲。好在我無錢,如果唔係俾條仆街醫生一條龍搞掂埋,仲得了?
事後,同其他媽媽交流, ...

咁離譜! 要追究佢啦

複式洋房

hkjoseph 發表於 17-10-11 08:45
咁離譜! 要追究佢啦

有諗過,但係我企番係佢立場。大可以講,當時檢查情況就係咁,隨後變化根本無辦法預料。

大宅

何生妮
雅蘭中心
2390-3002

首頁

尾頁

跳至