嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

一間FB online shop, 叫日本問X 嬰兒用品專門店!
見FB 鬼咁死多Fans, 多人幫襯米問價law, 點知又話唔接受inbox 問價,再問多兩問又唔覆人,影都冇!

唉,咁又係嘅,我買個幾十蚊野,人地生意龐大更係唔憂做啦,show 都廢事show我!

冇諗過佢咁對D客人law, 多人幫襯但都要有品吖!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主

呢間係好串架,又無乜禮貌!

其實佢賣d貨大把fb shop有賣,佢嘅價錢又唔係比人地平,出貨又唔係快,去第二間買啦!

大宅

利申: 我發誓我唔係打手,我真係客人!佢生意多唔多我唔在符也不會眼紅,因為唔關我事!我只在符禮貌、有交帶、良心的online shop!
佢未比錢買東西已經咁大支野?我問佢做咩唔覆,仲比佢不禮貌咁串返我!

你説得對,咁多間online shops, 就算比貴D都幫襯第二間,人地快靚正,又接受inbox 問價,

佢呢間又賣埋D cheap cheap 衫, 又核突又普通,韓國衫乜乜乜,冷巴閉!唉,不説了,祝佢生意興隆啦!

大宅

最好笑佢係Facebook 話有人冒認佢間店名兜客,我心諗冒認佢果個人都傻,搵都搵間好少少嚟抄啦!搵間咁嘅垃圾?

大宅

回覆 竇漪房 的帖子

同埋我見佢Facebook , 又講到點點點為客人服務,希望客人買到平野,講到好為客人著想,點知金慾其外敗絮其中,鬧客甚至block 客,唔做我生意Tim, 嘩?人地幾有性格呀,祝佢前程錦繡!
成日話多留言、忙忙忙?你估全香港online shop 淨係得你一個忙呀?人地其他online shop 慢極都第二日即覆啦,係佢先咁大支野成個月唔覆,唉,可能我買條legging 幾十蚊佢看不起我啦!

別墅

回覆樓主

第一次向呢間買野,我收唔到貨,問店主寄出未~佢串串貢話成日唔見貨都係新客,舊客無呢d問題喎! 最後我貨都係收唔到, 而該店亦處於不太理會狀況。 唯有當自己黑仔, 蝕左2百幾蚊!
當然我亦都黑名單佢、遇過最無禮貌既網店

大宅

回覆 柔谷 的帖子

Jm, 你應該公開佢惡行和報警,比咗錢無貨收?二百幾蚊都係錢吖!

大宅

回覆 CarrieABC 的帖子

Jm, 我剛剛見到佢個FB post 咗個inbox conversation, 鬧客走數唔過錢!咁jm 你問返佢,收咗你錢但冇出貨又點計?喺返佢個page 公開!

別墅

CarrieABC 發表於 17-10-13 15:36
回覆 柔谷 的帖子

Jm, 你應該公開佢惡行和報警,比咗錢無貨收?二百幾蚊都係錢吖!

佢有影到個包裹地址比我睇,都寫左包平郵不包險⋯⋯所以都無佢符

男爵府

CarrieABC 發表於 17-10-6 15:12
回覆 竇漪房 的帖子

同埋我見佢Facebook , 又講到點點點為客人服務,希望客人買到平野,講到好為客人著想 ...

我都見到佢出post blacklist客人,其實我自己做網店,blacklist算,何必喺自己page到咁搞

男爵府

柔谷 發表於 17-10-12 21:00
第一次向呢間買野,我收唔到貨,問店主寄出未~佢串串貢話成日唔見貨都係新客,舊客無呢d問題喎! 最後我貨 ...

平郵嗎?有客人同我講試過2星期先收到,我通常郵局寄

大宅

回覆 LovelyStar1314 的帖子

係呀,其實佢整衰哂自己型像,我係客人,如果我第一次入佢個page 見到佢公開客人對話,講一大堆嘢鬧個客點點點,呢個店主都晤方親切有禮得去邊啦,是問仲點敢幫襯?
你知啦,網購得張相,有時候想問清楚多D問題先下單,有時問完又未必真係買,咁我點知佢會晤會因爲咁得罪佢, 又公開我fb 相 鬧我齋問又唔買運吉㗎?我好驚lor!

男爵府

CarrieABC 發表於 17-10-14 13:13

係呀,其實佢整衰哂自己型像,我係客人,如果我第一次入佢個page 見到佢公開 ...

我開咗2年網店,壓力真係好大,時間又長,好客差既客都有,但我覺得喺自己個page咁公審,真係好無謂,無論個客點衰,我都唔會咁做,不過依家無做lu,可能真係唔夠update,依家見到d行家咁容易就公審,喺客人角度都大壓力

別墅

LovelyStar1314 發表於 17-10-15 17:01
我開咗2年網店,壓力真係好大,時間又長,好客差既客都有,但我覺得喺自己個page咁公審,真係好無謂,無論 ...

我都係開網店。講真,你係自己專頁上公審啲客時,啲客亦會於各大小群組公審你。最後邊個蝕底?一定唔會係個客,因為佢有n個選擇可以唔再幫襯。但做店嘅,就可因為呢啲事而錯失咗n個potential customers

男爵府

星夏 發表於 17-10-21 03:02
我都係開網店。講真,你係自己專頁上公審啲客時,啲客亦會於各大小群組公審你。最後邊個蝕底?一定唔會係 ...

我同你諗既係一樣,雖然無話客人一定係對的,但係對客總應有一個態度,當然你心裡面可以講無數句粗口,但郁下鬧返個客同埋公審,我真係做唔出囉

大宅

哈哈,大家得閒冇嘢做可以入佢個page 八下,佢又公開客人對話鬧客?大家睇下個店主幾好火,人地幫襯佢買完野,都要公審人公開鬧人話:「唔憂做佢生意」,「同人講最憎人大佢」,「唔買米唔好買」

佢真係串爆online shops 界!

未比錢齋問野嘅客人又鬧,比咗錢嘅客人又鬧,呢條店主真係不知所謂,我係新客一入到佢個page 已經比佢嚇窒

男爵府

CarrieABC 發表於 17-10-26 01:18

哈哈,大家得閒冇嘢做可以入佢個page 八下,佢又公開客人對話鬧客?大家睇下 ...

我有睇過你講既online shop,我見佢今次無公開客人資料,都係呻下,俾d fans安慰下。我之前都share咗一個公審喺公海到,間shop同客人都同意喺某日子付款作交易,點知間shop突然取消交易,個客就同佢嘈,結果間shop公審客人,仲show晒客人資料,如果我係個客一定會鬧間shop係咪思覺失調,明明大家deal好,突然取消,但bk jm有好多都話個客有問題,話間shop留係人情,唔留係道理,我都大開眼界,點解今時今日俾錢要咁受氣

男爵府

2018復活節勳章

我好少係網店買野,因為中過幾次伏

禁止訪問

回覆樓主

大宅

係呀,呢間 日本問X 嬰兒專門店好多盲粉呀,D粉絲幫個店主鬧埋客人,痴Q線!你有冇留意?佢成日鬧客唔睇佢Facebook 入面D守則和規舉,鬧人唔識睇中文?

大佬,唔通個個客online shopping ,個個都要入黎你個page 要熟讀所有購買條款細則先落order咩?客人冇睇就鬧人地唔睇,其實好多人見fb 將相直接inbox 或留言問,鬼知你咁多規定呀?個店主係米白痴?

買你幾十蚊嘢咁麻Q煩,洗鬼幫襯你呀?

嫌D客唔睇佢內文條文,咁嫌麻煩你就唔好撈law, 幫襯你仲要比你鬧?低低地!

我幫襯過其他六、七間online shops, 間間好好服務,我要湊B唔得閒落街入數都話留貨比我,叫我慢慢,唔急!好有禮!

係呢間死人垃圾日本問X嬰兒專門店先咁黑人憎,冇禮貌冇品!

首頁

尾頁

跳至