自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

nurseyi 發表於 17-10-7 21:30
我剛剛買咗Rasonic的洗碗碟機,用了2日,我同老公都覺得無想像中咁方便,因為前期工夫都好花時間,例如入水 ...

倒水入水箱,擺碗,收碗,唔駛10分鐘,如果自己手洗要半個鐘,用洗碗機慳咗時間同手力,我就覺得好好用

水晶宮

nurseyi 發表於 17-10-7 21:59
可能我仍然係新手,需要花啲時間先擺得嗰幾隻碗碟,淨係擺嗰啲時間都可能已經洗咗幾隻了
...

熟能生巧,日日練習好快就會擺得快,如果多碗就分兩機,都好過自己洗,有時連快子架,整完甜品啲‘濕升‘工具都塞晒入去洗,不知幾爽

水晶宮

crycrypigpig 發表於 17-10-8 01:58
唔好意思借位一問,請問有冇平靚正洗碗機粉介紹?
我剛剛買了新機,但在超市見到只有兩種粉賣,"ecover"及"f ...

c6係淘寶買呢隻

水晶宮

健朗媽咪 發表於 17-10-8 11:15
我之前買咗部9陽,未買前我老公都覺得買洗碗機誇張,無需要,嘥錢。。。。。但佢又唔願洗碗喎,又洗得耐, ...

有位更係買大啲啦,冇位就真係冇辦法,有時多碗為有開多機

水晶宮

HKPluto 發表於 17-10-10 18:34
你呢部係rasonic? 放到咁多概?

我部九陽嚟,rasonic 係九陽替牌機所以即係一樣的,雖然九陽細細部,但我塞到佢爆機,都洗得好乾淨,啲煲我唔鐘意撈埋啲碗一齊洗,所以細機就夠用,有時多碗最多分兩機都好過要自己洗

首頁

尾頁

跳至