自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

carrie_1102 發表於 18-9-12 20:05
我個仔聖誕節出世,做超細b,都無問題,咪又係咁讀,依家四年級喇,我唔需要佢成績好好,只要佢健康同快樂 ...

完全明白,經歷過更加明白健康先係最重要!加油!

大宅

shareholder 發表於 18-9-12 20:27
咁真係要衡量下利害關係了,無左適齡十分,幾乎等於放棄自行收生,依舖你真係賭得好大,講真你個仔唔會係 ...

好在我個區校網啲學校都平均,係得一間大大鑊其他國籍的@0@,入左就真係唔知點搞....反而怕大抽獎入左啲谷校,長遠中學校網個啲我已經無睇喇 .....呀仔健康最緊要

大宅

shareholder 發表於 18-9-12 20:27
咁真係要衡量下利害關係了,無左適齡十分,幾乎等於放棄自行收生,依舖你真係賭得好大,講真你個仔唔會係 ...

9月尾要決定喇,如果我唔交自行....教育局萬一唔批....我2邊唔到岸,一係自費一年,一係照博大抽獎。。。。。真係要攝高枕頭諗下點做。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

藍尾巴 發表於 18-9-12 18:09
係播 點解咁舊又推上黎

大宅

Duster 發表於 17-10-21 15:56
絕對同意!請不要用「適齡」作檔箭牌,香港一直以來的政策都是:兒童在適齡階段當中,只可以享受三年學卷優 ...

講得好。

政策行左好多年,唔事前問清楚、諗清楚,咁後果就自己負責。

我個小朋友都係細b, 做細b定大b我考慮左好多因素。

我小朋友無用學卷,但眼見好多家長係無奈同有真實需要既情況下先申請延長學卷。

如果因為細b就申請延長,咁係浪費立稅人既錢。

大宅

Ccccccc 發表於 18-9-13 12:39
唔該晒你呀,大家都要加油,健康第一

你都要加油!

大宅

Ccccccc 發表於 18-9-13 12:52
9月尾要決定喇,如果我唔交自行....教育局萬一唔批....我2邊唔到岸,一係自費一年,一係照博大抽獎。。。 ...

直接打上教育局問。

首頁

尾頁

跳至