自由報料

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

唉……呢個Legx小二下學期先用,宜家小四開左學2個月發覺書包帶既臂棉越黎越薄,請問有咩牌子啱咁呢?想用到6年班,thz

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Seven or Beckmann
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

回覆樓主

我果個小一至小三都係用Lego
今年小四換左moonrock比佢
我覺得都幾好

伯爵府

回覆樓主:

上gmarket買個gregory用埋中學

別墅

回覆樓主

FX creation 回彈減壓書包

子爵府

回覆樓主

我在淘X買左個牛津大學,不過我女係中一,暑假的時候買左圖二果個,開學用落先發現肩帶太薄孭到膊頭好痛,即刻轉左牛津大學就好好多

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

tracy0927 發表於 17-10-26 07:56
我在淘X買左個牛津大學,不過我女係中一,暑假的時候買左圖二果個,開學用落先發現肩帶太薄孭到膊頭好痛, ...

下……圖2反而冇咁好呀

子爵府

michelle071180 發表於 17-10-26 08:01
下……圖2反而冇咁好呀

圖2係magicstar,唔係Gregory來㗎!個女見好多中學生孭哩種又話要買,其實我見好多中學生的書包都冇咩裝,但我女的書包就重到死,佢已經將所有書放晒係學校都仲可以咁重

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Zeven

子爵府

叻叻勳章 畀面勳章 親子達人勳章

回覆樓主:

zeven, 我囡小一到而家小五都仲用緊,預計用埋小六,仲可以留俾阿妹用

wcpcelia    發表於 17-10-28 08:55

水晶宮

tszwan123 發表於 17-10-26 08:21
zeven, 我囡小一到而家小五都仲用緊,預計用埋小六,仲可以留俾阿妹用

咁犀利……但上網搵都睇唔到個書包係咩樣

水晶宮

tszwan123 發表於 17-10-26 08:21

邊到買會平d

水晶宮

Bellemami 發表於 17-10-26 07:50
上gmarket買個gregory用埋中學

um…會唔會好大個呀?

伯爵府

michelle071180 發表於 17-10-26 08:46
um…會唔會好大個呀?

你去香港D shop試吓啦

水晶宮

Bellemami 發表於 17-10-26 08:50
你去香港D shop試吓啦

我驚宜家買到啱啱好中一又唔夠,宜家買大個人又冇咁高

男爵府

michelle071180 發表於 17-10-25 20:28
唉……呢個Legx小二下學期先用,宜家小四開左學2個月發覺書包帶既臂棉越黎越薄,請問有咩牌子啱咁呢?想用 ...

我仔嗰個都係Lego, 由小二用到小四,都仲ok 㗎

男爵府

MayWongtaf 發表於 17-10-26 09:02
我仔嗰個都係Lego, 由小二用到小四,都仲ok 㗎

不過最近買咗個Gregory 比佢,超like
諗住用到上中學

水晶宮

MayWongtaf 發表於 17-10-26 09:03
不過最近買咗個Gregory 比佢,超like
諗住用到上中學

你買邊款幾多L,邊度買呀?

男爵府

michelle071180 發表於 17-10-26 09:08
你買邊款幾多L,邊度買呀?

我係overlander 買 26 L, 65 折$ 11xx

男爵府

MayWongtaf 發表於 17-10-26 09:26
我係overlander 買 26 L, 65 折$ 11xx

呢款

首頁

尾頁

跳至