親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

jenniaaa 發表於 17-12-1 18:16
想問下饗食天堂值得食嗎?
我覺得閒日1-5 去會袛食啲, 食物都是大路野, 地方干淨, 我去台灣都會有一餐食下佢.

珍珠宮

bestwish 發表於 17-11-9 23:48
好呀!今次希望有時間做遊記
我想知多 d 鈴鹿賽道樂園

洋房

timothylee520 發表於 17-12-4 10:45
我覺得閒日1-5 去會袛食啲, 食物都是大路野, 地方干淨, 我去台灣都會有一餐食下佢. ...

Thank you(emoji)

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

bestwish 發表於 17-11-8 09:54
樓主, 我下星期都去高雄, 原先都打算去台南一日包車, 不過再度下, 4日高雄都唔夠玩, 所以都改下次先去台南, ...

請問鈴鹿係咪俾入場費之後,仲要逐樣計?啱10同6歲玩嗎?thx

珊瑚宮

milky_red 發表於 17-12-9 17:47
請問鈴鹿係咪俾入場費之後,仲要逐樣計?啱10同6歲玩嗎?thx

06無入場費(無門的)。是逐樣拍卡比錢,除了賽車外-呢樣現金比錢

水晶宮

12312 發表於 17-12-9 17:53
06無入場費(無門的)。是逐樣拍卡比錢,除了賽車外-呢樣現金比錢

Thx(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

點解搵嚟搵去只搵到日本個網?(emoji)(emoji)(emoji)

台灣嗰個有無網站?thx(emoji)(emoji)

珍珠宮

milky_red 發表於 17-12-9 17:47
如果係樂園遊戲券,我舊年年尾去 ,係有學生票(NT$199,包3種遊戲)有部分遊戲,家長可以免費陪玩 ,不用買票。至於賽車,費用係 NT$500+訓練費 NT$100。我在counter用信用卡比錢。

水晶宮

MissMaMa 發表於 17-12-10 19:37
如果係樂園遊戲券,我舊年年尾去 ,係有學生票(NT$199,包3種遊戲)有部分遊戲,家長可以免費陪玩 ,不用買 ...

Thx(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)唔該哂!

但賽車要大人先得?thx

子爵府

回覆樓主:

前年新年去高雄5日,全程市內行行走走,坐下船,其實唔一定要夾硬拆多個台南自己攞黎趕,得辛苦2個字,淨係來回車都倠到悶

男爵府

我24-26號會到高雄,行程編了,
第一日,西堤牛排午餐,夢時代購物中心,輕井澤火鍋晚餐
第二日,維格菠蘿城整鳳梨酥,壽山動物園或旗津,漢神巨蛋,漢來海港自助晩餐
第三日,新光三越+光南大批發,大魯閣草衙道購物中心,機場返港

大宅

回覆樓主:

下星期會去高雄8日(實7日),包車會落墾丁玩2日,義大2日,3日留高雄(會去鈴鹿道賽車場,動物園,博物館,旗津老街,夜市)

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

manyjennifer 發表於 17-12-12 03:17
下星期會去高雄8日(實7日),包車會落墾丁台南玩2日,義大2日,3日留高雄(會去鈴鹿道賽車場,動物園,博 ...

墾丁台南兩日? 咪好趕?

大宅

TMC3012 發表於 17-12-12 09:37
墾丁台南兩日? 咪好趕?

冬天去又夠時間啊!我們唔玩水,而且我包車遊景點,包車公司幫我度行程,佢地話ok啊!

寶石宮

mandy717 發表於 17-12-11 23:46
我24-26號會到高雄,行程編了,
第一日,西堤牛排午餐,夢時代購物中心,輕井澤火鍋晚餐
第二日,維格菠蘿 ...

我都係高雄過聖誕, 只係預一日去駁二 + 火鍋, 有啲地方已經去過, 又懶冇八其他

寶石宮

manyjennifer 發表於 17-12-12 09:40
冬天去又夠時間啊!我們唔玩水,而且我包車遊景點,包車公司幫我度行程,佢地話ok啊!
...

咁兩個地方都係即日來回?

男爵府

回覆樓主:

我22/12-30/12 hea遊高雄,期望每日訓夠先出發去玩

■ DAY 1 -瑞豐夜市、家樂福南屏店
■ DAY 2 - 大魯閣草衙道 、鈴鹿賽道樂園、逐鹿炭火燒肉高雄店
■ DAY 3 - 國立科學工藝博物館、WeSC 高雄大遠百、饗食天堂
■ DAY 4 - 義大遊樂世界
■ DAY 5 -壽山動物園、原宿玉竹商圈、新堀江商圈、小蒙牛頂級麻辣養生鍋高雄店
■ DAY 6 - 淨園農場、統一夢時代購物中心
■ DAY 7 - 旗津
■ DAY 8 -哈瑪星鐵道文化園區 、駁二藝術特區 、漢來海港

大宅

TMC3012 發表於 17-12-12 09:57
咁兩個地方都係即日來回?

遊2日啊!你可以問吓包車司機點走最順路,如果你們日子太短就唔好趕啦!下次去囉,我志在走馬看花一次,好玩就下次暑假自己搭公車再來hea遊,否則就冇下次了。

公爵府

bestwish 發表於 17-11-8 09:54
樓主, 我下星期都去高雄, 原先都打算去台南一日包車, 不過再度下, 4日高雄都唔夠玩, 所以都改下次先去台南, ...

剛plan緊去高雄,睇到你這post,thanks

公爵府

回覆樓主

再借post問聲,高雄酒店推介,機場往酒店交通,只係兩大人去3天,請問有沒有食行街推介,感激

大宅

sanriokitty 發表於 17-12-11 00:44
前年新年去高雄5日,全程市內行行走走,坐下船,其實唔一定要夾硬拆多個台南自己攞黎趕,得辛苦2個字,淨係 ...

請問你是新曆新年定農曆新年去架?我打算農曆去,怕好多店舖唔開(emoji)(emoji)

首頁

尾頁

跳至