跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

侯爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

twinsbbmama 發表於 17-10-26 15:57
仔仔成績平均各科成績80至90分左右,特別英文成績90分以上,操行都ok正常小朋友一個,有咩中學在荃灣比較適 ...
升中學唔係睇分數,要睇全級名次,同埋睇小朋友屬於咩banding

禁止訪問

侯爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

twinsbbmama 發表於 17-10-27 21:14
佢班主任話佢band one尾, band two 頭,咁有咩學校選擇?

B2A可選廖寳珊/李城壁,b1c試王少清。b2直資可試下李國寶、培基、顏寶玲、祟真

禁止訪問

侯爵府

twinsbbmama 發表於 17-10-29 22:52
非常感謝你
welcome
另外,b1c直資可試下滙基(東九龍),港同、st. Paul boy

版主

減齡達人勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

其實都仲要睇你係邊間小學,BANDING都有機會ADJUST

禁止訪問

禁止訪問

大宅

peggy 發表於 17-10-29 01:05
B2A可選廖寳珊/李城壁,b1c試王少清。b2直資可試下李國寶、培基、顏寶玲、祟真 ...

李國寶係b2?我睇佢果份表,睇清楚填唔落手…我以前住麗x幼稚園同學呀!

侯爵府

A仔媽咪 發表於 17-12-13 18:14
李國寶係b2?我睇佢果份表,睇清楚填唔落手…我以前住麗x幼稚園同學呀!
...
我大仔都係讀這幼稚園

男爵府

twinsbbmama 發表於 17-10-27 21:14
佢班主任話佢band one尾, band two 頭,咁有咩學校選擇?

想問呢d情況到大抽獎會選Band one or band two?

禁止訪問

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

peggy 發表於 17-10-27 00:39
升中學唔係睇分數,要睇全級名次,同埋睇小朋友屬於咩banding

可請教你嗎?
我個band1 中,可風,何傳耀同王少清大概有何分別?
我個女非常被動,偏向靜。
感謝

禁止訪問

侯爵府

Onlok 發表於 18-1-5 14:50
可請教你嗎?
我個band1 中,可風,何傳耀同王少清大概有何分別?
我個女非常被動,偏向靜。
可風比較多活動,功課不算多,適合比較好動的小朋友。何傳耀都有好多活動,但比可風少D,適合較靜的小朋友。王少清是3间之中最少活動,S1比較多功課,適合讀書型的小朋友

侯爵府

twinsbbmama 發表於 18-1-11 20:29
已經in咗崇真,今日收到信係waiting list ,要等到三月先再通知唔知仲有冇機會
...

重有機會,因好多人去in 只是攞面試經驗,不会入讀。阿女有幾個師妹/師弟都收到offer,但已經放棄左

禁止訪問

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

peggy 發表於 18-1-15 20:10
可風比較多活動,功課不算多,適合比較好動的小朋友。何傳耀都有好多活動,但比可風少D,適合較靜的小朋友 ...

Thanks so much

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至