少年成長

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

仔仔自小五一直反到中二,期間同父母經常吵架,打架都試過。。。。不能盡錄!我同老婆都當佢透明好耐了。尋晚佢吖媽唔舒服,突然佢話自己煲粥比吖媽食,態度變了好多。又送小禮物比吖妹,佢一向都唔仲意吖妹。唔通真繫過渡左

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

yungkinleung 發表於 17-10-28 10:00
仔仔自小五一直反到中二,期間同父母經常吵架,打架都試過。。。。不能盡錄!我同老婆都當佢透明好耐了。尋 ...

一定有,我阿妹反叛由中一至中三,成日夜浦,態度又吾好,說話左耳入右耳出,之後可能大左,慢慢好

男爵府

回覆樓主:

諗返自己以前又唔覺,不過係好想要多啲自由

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

回覆樓主:

子爵府

回覆樓主:

男爵府

yungkinleung 發表於 17-10-28 10:00
仔仔自小五一直反到中二,期間同父母經常吵架,打架都試過。。。。不能盡錄!我同老婆都當佢透明好耐了。尋 ...

大宅

轉好系好事,恭喜恭喜, 但唔好大意,現今的小朋友好難估計,多一點關心,多一點溝通

複式洋房

粉紅虎 發表於 17-10-31 14:16
轉好系好事,恭喜恭喜, 但唔好大意,現今的小朋友好難估計,多一點關心,多一點溝通
...

你講得啱,可能佢想增加零用錢,因為呢排成曰出街

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

yungkinleung 發表於 17-11-1 18:49

如果佢表現好,加小小比佢

大宅

yungkinleung 發表於 17-11-1 18:49

咁都比你諗到

翡翠宮

畀面勳章

好多青少年雖然反叛,但只係想要自由,唔係憎屋企人
見到屋企人有事,好多會幫手
日日是好日

男爵府

應該都係乖左,比d信心大家。我都等緊呢1日來臨

伯爵府

恭喜樓主, 守得雲開了.
先不要預設阿仔只為想加零用錢,
其實反左咁長時間, 都應到反省期,
趁現在多些溝通, 保持好關係.

我仔都有同一經歷, 今年18了,
總算似返個正常人, 有事會同我們商量.
捱過就好. 不要提以前的事了.

複式洋房

asa2012 發表於 17-11-2 16:47
恭喜樓主, 守得雲開了.
先不要預設阿仔只為想加零用錢,
其實反左咁長時間, 都應到反省期,

睇黎你都經過漫長的鬥爭但佢雖然乖左但同時又變懶左,可以成日唔衝涼唔擦牙。真頭痛!每一年反叛症狀都唔同,而家先14,幾時先到18

複式洋房

lam0903 發表於 17-11-2 14:57
應該都係乖左,比d信心大家。我都等緊呢1日來臨

互相勉勵。佢乖唔到好多渣。係乖小小但做乜都好懶

複式洋房

粉紅虎 發表於 17-11-2 07:54
咁都比你諗到

識佢甘多年,吉起條尾都知佢咩事啦。

伯爵府

yungkinleung 發表於 17-11-3 17:22
睇黎你都經過漫長的鬥爭但佢雖然乖左但同時又變懶左,可以成日唔衝涼唔擦牙。真頭痛!每一年反叛 ...

別太在意一時的表現,人係會變的。我仔都曾經試過不沖涼,不刷牙,真係無佢法子,仲高大過我,點搞。 誰想到佢現在1日要沖2次涼。天氣凍果時都係。所以,盡力話左就算,小事勿太長氣,唯有等同忍。

禁止訪問

hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

侯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

恭喜哂,反叛期好快完。我果個岩岩開始

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆樓主:

有,有d小學反叛完,中學好生性

首頁

尾頁

跳至