影視娛樂

跳至

首頁
12345...28

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

小雪啦,皇上保重

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

大宅

rose-mag 發表於 17-11-23 08:13
小雪啦,皇上保重

大宅

回覆樓主:

是否月底開播呢?好似冇正式公布

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

mrshong2011 發表於 17-12-8 14:41
是否月底開播呢?好似冇正式公布

可能未必播到,古裝劇每個台好似有集數限制,如懿有機會出年至播得成。

侯爵府

rose-mag 發表於 17-12-8 14:44
可能未必播到,古裝劇每個台好似有集數限制,如懿有機會出年至播得成。
...

等到頸都長埋

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主

呢套等緊,希望唔好好似獵場咁。

王國長老

c.vieri 發表於 17-12-8 22:02
呢套等緊,希望唔好好似獵場咁。

都擔心,加到成百集,唔好睇冇可能捱完

伯爵府

rose-mag 發表於 17-12-9 07:07
都擔心,加到成百集,唔好睇冇可能捱完

一百集?要播幾多個月呀?

王國長老

Abbie_mimi 發表於 17-12-9 23:11
一百集?要播幾多個月呀?
唔知,未公佈,照而家好多日播劇模式,一星期播十集至十二集,大概要八個至十個星期,都要差不多兩個幾月,唔好彩周播就死得,不過咁大牌頭嘅劇應該都係日播。

別墅

等緊,等緊

水晶宮

回覆樓主

上百度八,話過唔到第三次電檢 因爲集數太多。

都唔知幾時先有得睇,近排真係悶到嘔,軍師2一星期先得3、4集,海上枚雲記就梗加唔洗講

王國長老

c.vieri 發表於 17-12-25 22:14
上百度八,話過唔到第三次電檢 因爲集數太多。

都唔知幾時先有得睇,近排真係悶到嘔,軍師2一星 ...

100集我驚佢拖長搞到唔好睇,仲咁多妃嬪,一陣七國咁亂,樣都唔認得。司馬懿我慢慢睇,d對白表情要細細嘴嚼。海上我唔睇住,我睇緊美劇The Good Doctor, 超級正,好似以為ER咁,不容錯過。

水晶宮

rose-mag 發表於 17-12-26 03:46
100集我驚佢拖長搞到唔好睇,仲咁多妃嬪,一陣七國咁亂,樣都唔認得。司馬懿我慢慢睇,d對白表情要細細嘴 ...

就係怕夾硬加到咁多集,就好似海上咁,成套劇好似睇緊回憶錄咁,配角仲多戲份過主角

王國長老

c.vieri 發表於 17-12-25 21:22
就係怕夾硬加到咁多集,就好似海上咁,成套劇好似睇緊回憶錄咁,配角仲多戲份過主角
...
海上慢到我行開飲杯水再返過嚟都冇覺得損失,司馬懿我走一走眼都要回帶睇番,第10集前面20分鐘我睇咗5次。如懿未播,睇佢人物介紹已想死,D女人仲多過以前甄嬛,仲有每個妃嬪嘅太監同宮女。。。最初冇話100集,後來加到咁多,我就係怕夾硬加多集數賺廣告費,再唔係前面10分8分鐘係重播都想死。

水晶宮

rose-mag 發表於 17-12-26 13:34
海上慢到我行開飲杯水再返過嚟都冇覺得損失,司馬懿我走一走眼都要回帶睇番,第10集前面20分鐘我睇咗5次。 ...

司馬懿好睇,不過一星期得3、4集真係好吊引,睇預告司馬懿會一路黑化,黎緊仲吸引眼球。

海上真係無必要都唔好開呢套唔睇都無損失,仲有15集左右就大結局,但劇情都仲係配角到徘徊,預左難尾。

仲諗住今年有幾套好劇可以慢慢煲,點知⋯⋯

王國長老

c.vieri 發表於 17-12-25 21:42
司馬懿好睇,不過一星期得3、4集真係好吊引,睇預告司馬懿會一路黑化,黎緊仲吸引眼球。

海上真係無必要 ...
原本八卦睇下風起長林,但真係頂阿海綿寶寶唔順,邊之得有人中毒痛到七彩又咁肥肥白白,紅光滿面?而且根本就係翻拍琅琊榜咁,套路一樣,故事差不多,連D鏡頭畫面取景都熟口熟面,真係睇唔落,好彩有The Good Doctor攝下,不過都死,一個星期先一集,我而家忙,身體又唔好,唔可以捱夜煲劇,所以叫做hea住睇都OK。

水晶宮

rose-mag 發表於 17-12-26 13:49
原本八卦睇下風起長林,但真係頂阿海綿寶寶唔順,邊之得有人中毒痛到七彩又咁肥肥白白,紅光滿面?而且根本 ...

保重身體 煲劇都係打發時間

王國長老

c.vieri 發表於 17-12-25 21:53
保重身體 煲劇都係打發時間
多謝,我會架啦,仔女細,點都要保養好睇住佢地大。

珍珠宮

rose-mag 發表於 17-10-30 14:35
有幾多人等睇如懿傳?周迅加霍建華呢個組合好有吸引力,之前有人微博中提過話12月19日上導賞,20日開播,第 ...
我睇晒原著小說,麻麻地,不及前作,所以電視劇唔太期待。

王國長老

小寒啦,如懿傳早日定檔吧

首頁
12345...28

尾頁

跳至