親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

第一次坐Hong kong express ,買時已加錢揀位,有行李寄倉,咁仲要唔要預辦登記?請教係唔係櫃位有分兩條隊,大家會唔會排已辦登記條隊快d?如果預辦左,但去到見到預辦條隊多人,可唔可以排未預辦個條?問題好白痴,唔好意思太緊張了我,謝謝各位

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

咁仲要唔要預辦登記?
通常我會

請教係唔係櫃位有分兩條隊,大家會唔會排已辦登記條隊快d?如果預辦左,但去到見到預辦條隊多人,可唔可以排未預辦個條?
好問題!有時的確未辦登機條隊會快d
俾唔俾轉隊要睇職員決定

禁止訪問

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

neednicole 發表於 17-10-30 17:00
第一次坐Hong kong express ,買時已加錢揀位,有行李寄倉,咁仲要唔要預辦登記?請教係唔係櫃位有分兩條隊 ...

我係網上CHECK-IN(web check-in), 再去機場排已CHECK-IN條Q drop行李的(我預1小時15-20分前到)一定要去counter拿boarding pass, UO係會改登機時間的,哈哈哈, GATE又遠到一個點, 佢CLOSE GATE又早過人,時間要多好過少,留意!!

◕順其自然啦~♥ ◕

大宅

Charlotte_mom 發表於 17-10-30 17:07
咁仲要唔要預辦登記?
通常我會

唔該曬
請問網上預辦左要唔要print出黎?

大宅

kekka 發表於 17-10-30 17:14
我係網上CHECK-IN(web check-in), 再去機場排已CHECK-IN條Q drop行李的(我預1小時15-20分前到)一定要去cou ...

唔該曬

大宅

Sukebe 發表於 17-10-30 17:10
當然可以去人少的櫃位辦理, 即是買左商務客位, 但走去經濟客位柜台辦手續, 當然冇問題. ...

唔該曬少坐飛機真係咩都唔太知

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

neednicole 發表於 17-10-30 17:17
唔該曬
EMAIL出示都OK, 你係海外冇PRINTER, SHOW email!!

wcpcelia    發表於 17-10-31 10:05
◕順其自然啦~♥ ◕

大宅

kekka 發表於 17-10-30 17:14
我係網上CHECK-IN(web check-in), 再去機場排已CHECK-IN條Q drop行李的(我預1小時15-20分前到)一定要去cou ...

我會預早兩個半鐘去,不過包埋食早餐時間,如果可以排短d,就預辦埋,可以多d時間食野嘛

大宅

kekka 發表於 17-10-30 17:19
EMAIL出示都OK, 你係海外冇PRINTER, SHOW email!!

咁唔使print 就方便d
唔該

子爵府

唔該曬

用 apps 的話 screen cap broading pass 個 QR code,要出示時俾部手機佢掃

大宅

LCHF 發表於 17-10-30 21:14
用 apps 的話 screen cap broading pass 個 QR code,要出示時俾部手機佢掃

唔該
其實唔使print 就得

男爵府

唔該曬

我上星期坐完,你最好DL個app,在app做辦理登機手續,不須印出來。之前幾次去直接show電話boarding pass入閘,但上星期呢次改咗,去"網上預辦登機"柜位,只給職員passport, 他們照舊印boarding pass, 電話app他們不看了。

上星期這次排隊方式同之前轉了,Terminal2 row P, 一邊全部"網上預辦登機"櫃位,對面是"未辦登機手續",當然"網上預辦登機"櫃位多D人,但係流量快好多。

大宅

ruby 發表於 17-10-31 14:50
我上星期坐完,你最好DL個app,在app做辦理登機手續,不須印出來。之前幾次去直接show電話boarding pass入 ...

我最怕要print 咋,咁我用手機app預辦先,唔該曬你呀,講得好清楚

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至