自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

虎到金來勳章

爸爸肝腫瘤有成1x cm, 醫生話太大,食標靶藥都無咩用,只能做手術,但佢體重得返9x磅,佢地無買保險,只能聽政府醫生講,醫生叫佢食多d有營養既野,媽媽唔識煲湯水照顧老豆,我又唔係同爸爸住,而且我而家懷孕26week,爸爸叫我唔好成日走黎走去,我上網搵一d外賣湯水,全部都唔送住宅,有無有經驗既人可話我知,對於肝癌,食咩飲咩會比較好?本應佢地知道我有bb好開心,但突然間變左一家人都好唔開心

更新:爸爸星期一做手術啦,希望順順利利

applering    發表於 17-10-31 12:35

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

回覆樓主:

聽人講五行蔬菜湯有用
生薯仔汁都有聽過
買營養奶粉:
https://hk.answers.yahoo.com/question/index?qid=20070913000051KK03673
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

樓主保重

珍珠宮

回覆樓主:

念經回逈

別墅

受到警告
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

珊瑚宮

千祈勿買外賣湯。因吾知用乜野煲。可能用雪藏雞頸煲

要煲自己煲。或飲加營素

要化療才飲速愈素
玩具萬歲!

珍珠宮

catier 發表於 17-10-31 11:00
樓主, 要吾要試下飲安化黑茶? 我朋友飲了三個月, 同步化療及溫和食療,已擴散的肺癌指數跌至零, 係真事, 有 ...

傳銷?
https://www.readhouse.net/articles/224973438/

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

樓主, 要吾要試下飲安化黑茶? 我朋友飲了三個月, 同步化療及溫和食療,已擴散的肺癌指數跌至零, 係真事, 有 ...

在那(emoji)可以買?

男爵府

虎到金來勳章

溫和食療即係咩

珊瑚宮

公院做完手術。医院都係比粥水。肉碎粥。爛飯。正餐飯

人人都係咁食。消夜有奶。面包。餅乾

可自備即飲装加營素

香討那邊癌區。癌友就話食海参花膠(手術後)

手術前打定底。食營養野

呢度有JM教燉雞汁燉肉汁
玩具萬歲!

水晶宮

你喺政府醫院買D營養奶或營養湯飲先,可能你爸爸都冇乜胃口。

禁止訪問

男爵府

虎到金來勳章

fitfish 發表於 17-10-31 11:11
公院做完手術。医院都係比粥水。肉碎粥。爛飯。正餐飯

人人都係咁食。消夜有奶。面包。餅乾

雞汁肉汁,唔知滴雞精得唔得呢?
癌症咩先係有營養?因為我上網睇,原來唔可以食太多旦,旦白質太多又唔得。。
唔好意思,我真係一無所知

別墅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

珊瑚宮

有隻叫天源素complete的合仔雞湯。係for營養不良病人即飲

医院小賣部。卓思廊。屈臣萬寧都有。约2X元一小合
玩具萬歲!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

72leelily 發表於 17-10-31 11:06
傳銷?
https://www.readhouse.net/articles/224973438/

deleted

珊瑚宮

纲上人講的全for参考。自己要小心分析。

亦要小心。被骗 連條命都無埋就慘

一切信医生。吾識就问医生護士
玩具萬歲!

男爵府

回覆 chiling009 的帖子

1x cm << 未擴散?

做手朮唔係唔好, 但年紀大的話...做手朮好傷

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

chiling009 發表於 17-10-31 11:21
雞汁肉汁,唔知滴雞精得唔得呢?
癌症咩先係有營養?因為我上網睇,原來唔可以食太多旦,旦白質太多又唔得 ...

最好唔好食燕窩、鷄、花膠、羊、酒呢d一律不可以食,要清淡

ada0707    發表於 17-10-31 14:01

首頁
12345...6

尾頁

跳至