潮流時尚

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

不吐不快, 唔知有冇人同我一樣經歷
幾個月前selfridges轉左速遞公司, 由DHL 轉左一間垃圾速遞 SKYXXX咁就開始勁煩
我係派黎公司簽收既, 商業區
DHL派件好快, 有時3-4日已經到, 仲可以schedule幾時收件
而呢個SKYXXX, schedule左幾時收件, 佢話個schedule 係selfridges send出既, 佢地公司唔包幾時派

咁schedule有乜用途???
淨係話只可以下晝黎. 以前3-4日, 而家成個星期.
結果佢黎到o個日我放假, 搵同事收, 都算

今次買野, 又等啦等左一星期
第一次派件, 琴日下晝就收工打黎問我地址係咪寫錯, 係office職員打電話黎, 唔係送貨員
點知係佢地自己去錯地方. 明明我一路買野都係用番呢個地址冇改任何野
然後好啦, 話今日下晝送貨, 等左半日而家又就黎收工時間, 完全冇影!!
打上office問可唔可以改聽日, 佢又話同事第二次派喇唔好改, 叫我等多陣
完全冇話幫我contact送貨員問問, 又話派緊派緊, 睇個TRACKING 朝早十點已經話派送中
真心好嬲! 呢間垃圾公司

大佬呀我有俾運費嫁 (雖然係SF+全年任用)
DHL係預計到幾時收, 而家呢間就日日等佢黎唔敢行開
真係好差..............
我唔敢再買啦, 煩到
就黎收工, 我都唔知等唔等好, 一個電話都冇!!!!

複式洋房

回覆樓主

我都覺得差咗好多,但我情況就冇你咁worse! 只係佢寫schedule 幾時派就唔好當真,真係無奈!

男爵府

ment_620 發表於 17-11-1 17:13
我都覺得差咗好多,但我情況就冇你咁worse! 只係佢寫schedule 幾時派就唔好當真,真係無奈!
...

好慘,我試2次都係咁,而家唔敢sf再買野。我今次仲要係買名牌鞋,幾千蚊,而家仲未到,十點到而家一個電話都冇,唔知佢送左去邊,勁擔心

嬲到我準備寫email同sf投訴

大宅

我d order次次都話冇人收, hold住咗, 次次要攪一輪先理. 開頭Selfridges d人都肯幫手follow. 而家就叫你直接搵果間公司.......

wcpcelia    發表於 17-11-2 11:22

男爵府

WW豬 發表於 17-11-1 17:44
我d order次次都話冇人收, hold住咗, 次次要攪一輪先理. 開頭Selfridges d人都肯幫手follow. 而家就叫你 ...

其實而家selfridges都差左好多
點解會冇人收?冇打電話俾你?
正常courier 派件之前都會打一打電話黎問有冇人嫁

唉,我收左工了,冇電話,冇交帶
好在我個sf+下個月就到期
真係唔會再續
完全係貼錢買難受

大宅

fungenergy 發表於 17-11-1 18:01

其實而家selfridges都差左好多

完全唔知, 睇record, 佢地朝早,晏晝,夜晚都話嘗試過送來,我度係全天候都有人係度! 之後話打過電話比我,話#錯,最終查錯係selfridges入錯電話! 但冇理由3次送來都話冇人收件! 之前用DHL完全冇問題

男爵府

WW豬 發表於 17-11-1 18:39
完全唔知, 睇record, 佢地朝早,晏晝,夜晚都話嘗試過送來,我度係全天候都有人係度! 之後話打過電話比我 ...

真係好差轉番dhl就好....

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

fungenergy 發表於 17-11-1 21:08

真係好差轉番dhl就好....

dhl 貴d 但有保證

大宅

回覆樓主:

所以我轉咗去7仔自己取貨,冇咁勞氣!

wcpcelia    發表於 17-11-2 11:23

男爵府

fungenergy 發表於 17-11-1 17:27

好慘,我試2次都係咁,而家唔敢sf再買野。我今次仲要係 ...

一於投訴下

男爵府

littlecyrus 發表於 17-11-2 00:01
所以我轉咗去7仔自己取貨,冇咁勞氣!

原來而家可以7仔拎?點揀?

大宅

回覆樓主

禁我又冇問題 次次等佢打黎 如果冇人收就叫佢第二日再黎

男爵府

Wintyb 發表於 17-11-2 01:45
一於投訴下

真係痴線
去個網contact us度寫comment投訴,試左幾次都話server error, 連投訴都唔俾!!
仲有我對上一次買野,用信用卡俾錢,碌完入埋visa 認証先話error,打去銀行問又話ok成功入左,sf叫我問銀行,過左幾日check ebanking先知根本冇俾過錢
都唔知搞乜,愈做愈差

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

真係咀差! 我仲打算訂對鞋. 而家都唔知訂唔訂好.

男爵府

yeesumyin 發表於 17-11-2 09:59
真係咀差! 我仲打算訂對鞋. 而家都唔知訂唔訂好.

係好差,我上年12月開始買sf
近呢幾個月買3次,3次都出事
永遠遲到唔準時
頭先去check 番tracking, 原來佢下午8點黎派件??但我係商業區,亦冇收過任何電話,由始至終個送貨員都冇直接聯絡過我。
打上cs問,問佢可唔可以聯絡到個送貨員,cs話個送貨係新同事,冇佢電話!我心諗呢間公司係咪當人傻嫁?
仲有個職員好串,十問九唔知,淨係叫我等等等,問佢可唔可以幾點前派,只係話會mark低就算

我諗住搵下間速遞fb
點知見到九成評分係1星
真係衰到貼地

但我諗派10次可能有一兩次冇事既
或者好似樓上jm話7仔收貨?

我對幾千蚊鞋都唔知點
如果要搞退貨就慘、又煩多次(聽聞退貨好似仲係dhl??係就好)

男爵府

fungenergy 發表於 17-11-2 09:49
真係痴線
去個網contact us度寫comment投訴,試左幾次都話server error, 連投訴都唔俾!!
仲有我對 ...

我上次都係咁,我仲過左兩次,驚左我幾耐

大宅

fungenergy 發表於 17-11-2 07:59

原來而家可以7仔拎?點揀?

當件貨in transit中,Skynet 會 message 你,跟住喺option條link度揀7仔分店

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

如果唔去option揀7仔收貨, 佢地係唔係會送去登記地址架?

大宅

回覆樓主

情況同你一樣!
我打去skyxxx度問,個職員居然叫我問返Selfridges!我話下?但我份野而家係你地度喎!關Selfridges咩事?
跟住話幫我跟,會call back答我
但係無囉!玩甩底!

大宅

個速遞員問我可唔可以一次過買哂D野佢, 佢唔駛日日上黎....

首頁
12345...6

尾頁

跳至