潮流時尚

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

littlecyrus 發表於 17-11-2 16:24
當件貨in transit中,Skynet 會 message 你,跟住喺option條link度揀7仔分店

有機會我都試下先,怕左間速遞!唔該晒你呀

男爵府

wing51110 發表於 17-11-2 10:24
我上次都係咁,我仲過左兩次,驚左我幾耐

打去銀行cancel應該得
但真係好煩

男爵府

baby.cat 發表於 17-11-2 17:31
情況同你一樣!
我打去skyxxx度問,個職員居然叫我問返Selfridges!我話下?但我份野而家係你地度喎!關Self ...

D職員完全做唔到野
打幾次上去都好激氣!
咁你而家收左貨未?

男爵府

fungenergy 發表於 17-11-2 18:16
打去銀行cancel應該得
但真係好煩

係。。。我即刻貴少少都轉第二間買

男爵府

回覆樓主:

Update下先
今日下晝終於收貨
個速遞員冇制服,係個後生仔黎
我諗呢間公司似係請外判送貨,所以都唔洗旨意有咩好服務。
退貨單仍然係搵番DHL,真係老懷安慰
以後幫襯selfridges揀7仔算!(如果仲有下次的話)

伯爵府

回覆樓主

我轉去七仔拎貨,都要等成個禮拜件貨先到七仔,中間又trace唔到件貨。又無電話可以問,send email去cs又有排都未覆

男爵府

WINKI2346 發表於 17-11-3 02:24
我轉去七仔拎貨,都要等成個禮拜件貨先到七仔,中間又trace唔到件貨。又無電話可以問,send email去cs又有 ...

下,7仔拎都咁煩
有冇搞錯......

大宅

回覆樓主

最近買過兩次,so far 都係5 日度到。第一次見到個SKYXXX 短訊,即刻打去問佢幾時送到上門,佢話第二日,都算準時。最近買呢次就無再追問,幾日寄到屋企

唔知係咪寄屋企同商廈時間有分別...

男爵府

fungenergy 發表於 17-11-3 08:32
下,7仔拎都咁煩
有冇搞錯......
終於搵到同路人,超嬲。
我上網 (sky net worldwide) check 份件 11月1日外出派件,我收件係 office,我打電話去 cs 問幾點會派,因為我見上網D人話晚上 10點半都有件收,好驚,個 CS 話通常都要晚上,我話 office ,怎可能晚上我仍然在等收件,個 CS 就話若果你怕太晏,可以改第二天再派過,但時間都要很晚,又唔確實,咁我話煩了,改為 7-11 自己去拎。
我星期三 改,個 CS 話要 2 天,咁今日應該有啦,我上網見信息是昨晚嘗試派件,時間係晚上 11:15 ,我拿拿聲打電話去問CS,佢話 system 係改了去 7-11,但同事昨天拎左去派件,依家佢要問下份件在邊,仲問我依家想去邊度拎,我即時火都來 ,我話我第一次幫襯就出事,已經買左成千元,都唔敢買太貴,依家份件在邊都唔知,攪錯。

男爵府

sunnykiwi 發表於 17-11-3 09:50
終於搵到同路人,超嬲。
我上網 (sky net worldwide) check 份件 11月1日外出派件,我收件係 office,我打 ...
個 CS 仲話,佢同我一樣都係 睇 system, 份件在邊,佢都唔知,吹漲,仲話你預多兩日就可以在 7-11 拎。
我話星期三改在 7-11, 已經預左兩日啦。

我睇我幾時收到後,我會去 SF 投訴,以後唔想再幫襯

男爵府

appleting03 發表於 17-11-3 09:42
最近買過兩次,so far 都係5 日度到。第一次見到個SKYXXX 短訊,即刻打去問佢幾時送到上門,佢話第二日,都 ...
至幣屋企個個都去返學返工,無人在

男爵府

sunnykiwi 發表於 17-11-3 09:50
終於搵到同路人,超嬲。
我上網 (sky net worldwide) check 份件 11月1日外出派件,我收件係 office,我打 ...

我明,完全同我case一樣,個職員講既野都係差唔多!
我諗佢地都好多人打去問d件點
真係唔明點解明知商業區都可以咁夜派件,一向速遞都係派office hour嫁啦,同埋商業區一定早過住宅區收貨,點知呢間skyxxx係調番轉
好在我都估到派派下件突然轉7-11收仲煩,如果唔係都會好似你咁.....份野都唔知去左邊,又trace唔到...

btw其實我前日已經直接send email 俾selfridges 投訴,冇回覆,唔知佢會唔會回添

以前o係佢地網頁留言,第二日就覆(當時係問信用卡扣數既事)

已經對呢間公司好失望
成日靜靜雞加價、轉快遞公司、信用卡扣唔到數出error⋯我諗我唔會再買佢
賣既野價錢已經貼近香港價

男爵府

fungenergy 發表於 17-11-3 10:11
我明,完全同我case一樣,個職員講既野都係差唔多!
我諗佢地都好多人打去問d件點
真係唔明點解明知商業區 ...

是,非常失望,冇下次了。
依家我兩頭唔到岸,派公司又話好夜,改去 7-11, 又話個同事拎左出街派...

伯爵府

sunnykiwi 發表於 17-11-3 09:54
個 CS 仲話,佢同我一樣都係 睇 system, 份件在邊,佢都唔知,吹漲,仲話你預多兩日就可以在 7-11 拎。
我 ...

係啊,佢話改七仔預兩日到,我份件用左差不多一個個禮拜先到,激死

男爵府

WINKI2346 發表於 17-11-3 13:44
係啊,佢話改七仔預兩日到,我份件用左差不多一個個禮拜先到,激死

佢話如果重新再安排派去 7-11, 星期六日 7-11 唔收件,叫我預下星期。我頂唔順,去荔枝角自己拎,因為我跟著上大陸,好彩佢荔枝角office 易搵又近 Mtr, 職員好有禮貌,仲幫我 unpack 埋比我 check, 但真係冇下次

子爵府

SF如果想投訴, 快D既可以去佢個FB page inbox.

不過SF真係愈做愈差, 以前寄貨黎壞左, inbox佢佢會即退錢同叫我丟左件壞貨就算. 最近一次收到一件壞貨, sf就要我用dhl退返件貨比佢, 等sf收到件壞貨先退 (雖然用dhl退貨都有人上門收件, 但我又要包返好又要call dhl又要約人上黎收做多左好多野咯...)

SF+ 剛過左期, 冇再續了.

侯爵府

牛年勳章

回覆樓主:

今次都叫準時,黎之前都有打電話黎問有冇人係屋企收貨,但送完貨後就冇叫我簽收就走左!!

伯爵府

ggbwong 發表於 17-11-5 09:33
今次都叫準時,黎之前都有打電話黎問有冇人係屋企收貨,但送完貨後就冇叫我簽收就走左!!
...

如果派錯又收左貨點算

水晶宮

回覆樓主

買多幾次
+ 到期應該唔會續

大宅

Selfridges+ 買skincare makeup dresses shoes tableware 近一年,一直燒錢燒得好開心
兩星期前星期五七點先打嚟話送貨到office 當然要reschedule la
等到星期一送到嚟個箱已經溶溶爛爛,都心知不妙
十幾樣貨品都只得一小張bubble wrap放底,碗碟完全冇包裝,全部碎哂其他貨嘅表面都係白色粉末(碎咗嘅porcelain)
即時send相俾cs,, email back and forth 到今時今日都唔肯退錢
每次見到個箱都欲哭無淚,又唔敢dump 驚冇咗證據更加唔肯退錢

依件事令我對selfridges 徹底失望

首頁
12345...6

尾頁

跳至