潮流時尚

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

回覆樓主

哇! 我之前買到失血過多,而家原來靜雞雞轉了快遞公司 我仲買唔買好?之前DHL服務超好

男爵府

kforkatalina 發表於 17-11-7 14:13
Selfridges+ 買skincare makeup dresses shoes tableware 近一年,一直燒錢燒得好開心
兩星期前星 ...

咁慘
點解唔直接return??會退錢嫁
我之前買眼影,黎到都碎左
我第二日即刻call dhl黎收
冇幾耐selfridges 就email話收到我件退貨喇
之後好快退番錢落信用卡(前後加埋好似用左一星期)

呢間公司冇exchange policy, 全部只會refund, 我退完錢就自己再order多次盒眼影

我曾經買過le creuset煲,好彩冇爛
如果唔係真係喊出黎

男爵府

lovkaka 發表於 17-11-7 14:49
哇! 我之前買到失血過多,而家原來靜雞雞轉了快遞公司 我仲買唔買好?之前DHL服務超好:naugh ...

我個sf+都用左就快一年
而家如非必要都唔o係sf買啦

子爵府

原來唔只我一個覺得Skyxxx唔掂!
我覺得呢間野真係超離譜,過去呢個月我買左3次野,第一個order亦係SF轉左courier之後我第一次買,件貨hold左喺courier度勁耐,最離譜係去到第5日我見佢個history寫話試過送貨但屋企無人, 但根本無可能,因為我屋企有兩個姐姐,就算一個落左街都一定會有另一個喺度
咁好啦,第二日就打去CS,佢話會當日送貨....結果嗰晚11點,係11PM!!!!佢先嚟送貨!!!佢仲衰到用粗口兇我樓下嘅看更!!!講真,你夜晚11點話嚟送貨,人地攔截你亦好正常啫吓嘛?!?!
咁我就梗係填左sf張問卷RATE到delivery service勁低啦,仲寫晒成件事出嚟,以為SF會正視。
無幾耐我又再落ORDER,今次佢繼續係10:30pm先送貨,但都叫做10pm打左嚟比我先,送貨都係同一個後生仔。
到左第三個order, 真心覺得離譜,around 10:30pm有人pressed door bell,攪到D細路醒晒,原來又係嗰個後生仔嚟送貨!!!我諗佢送開熟左地頭就打電話都慳番,直接夜媽媽送貨去我屋企!
大佬,真係接受唔到囉!!!!
我已經連續向SF投訴左3次嘞,但乜野follow-up都無,真係對呢間野心淡!
我諗到我個SF+到期之後都唔會再幫襯佢嘞~

男爵府

darichie 發表於 17-11-9 09:20
原來唔只我一個覺得Skyxxx唔掂!
我覺得呢間野真係超離譜,過去呢個月我買左3次野,第一個order亦係SF轉左co ...

第一次咁,我唔會再買,太差。
我上次都電郵投訴,佢有即時回覆話給了有關部門了解,我再覆佢,若果唔轉 courier, 我一定唔再買....

子爵府

回覆 sunnykiwi 的帖子

第二次再order係估可能頭一次只係個另事件;到第三次order係因為有D野淨係佢度先有得買

不過坦白講,我以前係佢frequent buyer,真係每個月都去買。如果佢繼續用呢個courier,我繼續喺佢度買野嘅意慾會大減囉

男爵府

darichie 發表於 17-11-9 13:01

第二次再order係估可能頭一次只係個另事件;到第三次order係因為有D野淨係佢度先有 ...

我直頭唔再睇佢

男爵府

原來咁多人都有唔好既經驗
呢間速遞公司實在太差,真係冇信心再買,而家我最多上sf格下價,睇番counter係咪差好遠價錢
差唔多就全部香港買/等旅行先買

子爵府

鐘意SF係因為貪佢真係department store, 咩都有,唔係只得fashion
唔知仲有邊D類似嘅website呢?

男爵府

darichie 發表於 17-11-9 15:21

鐘意SF係因為貪佢真係department store, 咩都有,唔係只得fashion

我都搵緊,我上次買左對鞋同銀包,其實好滿意。本來諗住再買,依家唯有再搵下第d 網

子爵府

其實佢D貨嘅quality同packing係好嘅,不過delivery唔掂
呢個係網購大忌

大宅

間SKYXXX真係好唔掂, 件貨到左香港2日都唔送貨!
次次都係遲過個SCHEDULE 2-3日, 咁你比個SCHEDULE DATE我做乜?

男爵府

darichie 發表於 17-11-9 15:21

其實有好多間嫁,我自己買過唔少,未必要幫襯sf

Fashion:
Mytheresa, matchesfashion, net-a-porter,horrods, shopbop,asos

Skincare&makeup:
Beautybay, beautylish, cult beauty, Sephora hk, lookfantastic等等

珍珠宮

回覆樓主:

等我想買join買野添

別墅

回覆樓主

SkyNet 服務真係好差!
份件安排尋日送黎
12pm 仲寫住”out for delivery”
去到夜晚11:30pm update 做”delivery out of time”
今日打去問即係點
佢話件太多 派唔切
但我個區只派一三五
所以今日唔會送
但又講唔定星期三送唔送到
最後仲話係我自己揀星期一送貨
佢哋無話一定得
點會有速遞公司服務係咁架?

複式洋房

回覆樓主:

大家好! 如果買返嚟唔啱著係唔係可以免費退換? 咁寄返對鞋返去嘅運費係免費呀還是要自己畀錢?

thanks!!

水晶宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章

stmarymn 發表於 17-12-12 16:22
大家好! 如果買返嚟唔啱著係唔係可以免費退換? 咁寄返對鞋返去嘅運費係免費呀還是要自己畀錢?

thanks!!

Free return
Hello...

水晶宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章

回覆樓主

11月嘅時候買左skin care, skin care 到左hk N咁多日...call 去 CS 想約時間派件,原來係冇得預約嘅
派件員星期六5點幾突然call 來話一陣派件...但我屋企冇人,我想約佢8點半佢話唔得,約下星期一又唔可以,咁叫佢比個日子我.....佢話件太多派唔切約都冇用,話自己DD細公司係咁㗎喇講左一大輪....唯有十里遠飛的回家
(諗住online store order skin care 平些少,十里遠飛的回家車錢都唔止)等到七點幾...速速速慢公司終於到達...
S+ 完左後除非佢轉返DHL...否則不會再幫襯

Hello...

大宅

回覆樓主

我試過住宅區佢夜晚11點先派件

男爵府

回覆樓主:

我月尾sf+都到期,可以正式同佢同埋佢個sf+而家好似加到$420
今年d products都加左至少兩次價!
真係好貴,服務又愈來愈差
各位要買既真係諗諗先

首頁
12345...6

尾頁

跳至