潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

kamanma 發表於 17-12-12 16:54
11月嘅時候買左skin care, skin care 到左hk N咁多日...call 去 CS 想約時間派件,原來係冇得預約嘅:igiveu ...

我覺得佢轉番dhl既機會好細
網上睇sf寄台灣既快遞都係外判
仲衰過香港間skyxxx,好多投訴

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

上星期三係sf訂jo malone lotion and body wash尋日6點送到屋企收貨, 有盒有紙包實又冇問題喎.

男爵府

回覆樓主

我件貨8/12到港,到宜家仲未送

CS個8婆好差,乜都會話唔知

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我係直接送去屋企, 唔知係唔係住宅區會快送到啲. 我兩次送貨嚟嘅都係個南亞裔人.

大宅

Gomme 發表於 17-12-13 15:21
我件貨8/12到港,到宜家仲未送

CS個8婆好差,乜都會話唔知

完全認同
安排緊安排緊,咁安排到幾時? 都係答你安排緊

男爵府

baberachel 發表於 17-12-13 16:57

完全認同

最好笑係佢話,你上網睇到個 status 同佢睇嘅一樣,即係幫唔到你 law

男爵府

fungenergy 發表於 17-11-1 17:01

不吐不快, 唔知有冇人同我一樣經歷

我個case係:
24、25、26/11分別落左3個order
1/12見個status到左香港
2/12半夜收到SMS話有不能預計既原因會delay
好啦………等等等
5/12 sent email 追左,冇回覆
8/12 終於揾到電話打去問,佢地答希望下星期送
11/12 再追,佢話要print返個order出黎比送件部跟,同日下午終於收貨
足足半個月,咩心機都冇晒

大宅

Wasabi_Wasabi 發表於 17-12-13 19:24
我個case係:
24、25、26/11分別落左3個order
1/12見個status到左香港

你半個月收到貨都好
我27/11落單 件貨仲喺英國
打上去一係唔通 一係唔知 差到爆
已經同selfridges complaint 但係都係跟唔到
Selfridges 拜拜

大宅

回覆樓主

我11月29日比錢,5號到港,今日先送到

男爵府

sunnykiwi 發表於 17-12-13 17:05
最好笑係佢話,你上網睇到個 status 同佢睇嘅一樣,即係幫唔到你 law

所以我買左我之前睇啱嘅野後,已經唔再睇 SF, 費時一陣身痕買野,跟手又為左依家 skynek 勞氣。
SF 咁樣簡直趕客

大宅

回覆樓主

但係佢退件都係用dhl

伯爵府

回覆樓主

我4/12 落咗兩個order, 一個過咗兩日就send 黎香港,另一個hold 住喺英國4、5日都仲”order being prepared”, 問CS 嗰頭覆完話個order 冇問題好快會寄出,轉頭唔夠一日又收到CS email話其中有啲item冇貨要cancel order。

好啦兩個order都寄晒黎香港,CS又email 話address incomplete 所以delivery suspended, 我個地址喺account到由頭到尾都冇轉過,之前用DHL好地地,唔唔知點解轉左SkyNet 就話有問題

同CS clarify 咗地址,等左幾日都冇送貨,打電話去SkyNet 冇人聽飛去留言又話滿晒留唔到,搞到今日終於有其中一件件送到黎我屋企,但反而係遲寄出嗰件order先送貨,一早到咗香港嗰件仲係冇影

仲用呢間嘢我一定唔會renew Selfridges+

水晶宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章

Wing12sze 發表於 17-12-13 22:38
但係佢退件都係用dhl

派件公司職員自稱是細公司,話公司跟本應付唔到咁多order ....
退件係咩公司都保唔番條數...
Hello...

大宅

想問下最近有人買過野嗎,岩岩見到有野想買好抵,但睇完呢個post

大宅

ccccchole 發表於 18-10-28 11:34
想問下最近有人買過野嗎,岩岩見到有野想買好抵,但睇完呢個post

I don’t dare to buy expensive stuff and only make up, food and shampoo kind of stuff...

子爵府

ccccchole 發表於 18-10-28 11:34

或者你自己去佢counter 取我上次JC 鞋就係咁

大宅

叮噹媽媽 發表於 18-10-28 12:24
或者你自己去佢counter 取我上次JC 鞋就係咁

想問下點睇到佢counter係邊,謝謝

子爵府

ccccchole 發表於 18-10-28 13:07

Lai Chi Kok

子爵府

ccccchole 發表於 18-10-28 13:07