自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 大廚勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

可兒222 發表於 17-11-1 23:40
請問如我選擇可以免費取消既房間,係咪即係可以當我見到個價平過我之前所訂既就可以免費取消原本個訂單,跟 ...

其實可以copy 平價錢,要同一酒店同一日期,Email翻比佢,佢會補回差價俾你,我之前訂大阪酒店訂價錢8晚$7600,之後跌價到7000 , email比佢補回差價,跟住10月1號黃金周,又做特價10%,我再再email比佢,佢再次補回差價俾我,總共補回$1500杜,好過取消再訂過

davywm    發表於 17-11-9 16:42
davywm    發表於 17-11-9 16:39

男爵府

小迅媽媽 發表於 17-11-8 20:20
其實可以copy 平價錢,要同一酒店同一日期,Email翻比佢,佢會補回差價俾你,我之前訂大阪酒店訂價錢8晚$7 ...

好精明呀 thx

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

其實可以copy 平價錢,要同一酒店同一日期,Email翻比佢,佢會補回差價俾你,我之前訂大阪酒店訂價錢8晚$7 ...

原來可以咁架,我都hold左下年8月酒店,到時如果平左都試下用呢個方法先

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

你要去自己揾可免費取消的offer ,有些是不可取消的。睇清楚细字先。

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

ms_ming 發表於 17-11-2 00:07
我之前都試過揀指定日期前免費取消的酒店房間,之後發現平左我又會取消再訂,試過同一酒店房唔同日子入去 ...

係咪真係無過數?即連退款手續都唔駛搞?thx

禁止訪問

子爵府

可兒222 發表於 17-11-1 23:58
原來係咁,因為我之前訂親都無得揀免費取消,我試吓先,唔該晒

要寫明揀免費在某日期前取消的就可以取消。

大宅

嘩!個價錢都差好遠

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

可兒222 發表於 17-11-1 23:40
請問如我選擇可以免費取消既房間,係咪即係可以當我見到個價平過我之前所訂既就可以免費取消原本個訂單,跟 ...

公爵府

可兒222 發表於 17-11-1 23:58
原來係咁,因為我之前訂親都無得揀免費取消,我試吓先,唔該晒

同一間酒店,同房種都有啲係平少少但冇得免費取消,所以通常我都唔會揀,除非好firm 唔會轉。而家會揀貴少少,hold 住先,見到有更好既房再轉。

公爵府

milky_red 發表於 17-11-9 00:19
係咪真係無過數?即連退款手續都唔駛搞?thx

唔係!
有啲係會先過數,你取消嘅話就退返錢去信用咭。
有啲係寫明可以延遲至幾時付款,呢種就唔會過數住。

水晶宮

ms_ming 發表於 17-11-9 06:29
係呀!我個時訂個D係全部係過數前係免費取消㗎!

Thx

水晶宮

littledot 發表於 17-11-9 10:02
唔係!
有啲係會先過數,你取消嘅話就退返錢去信用咭。
有啲係寫明可以延遲至幾時付款,呢種就唔會過數住 ...

咁點知佢係邊隻?thx

公爵府

milky_red 發表於 17-11-9 18:09
咁點知佢係邊隻?thx

訂房時,網頁或app內會有註明。

複式洋房

回覆樓主:

但有d website e.g. expedia, 因為係海外網站,碌卡係會收charge 既,有 d 銀行例如中銀係唔會退 charge 嫁,你要 callhotline要求佢退埋俾你

水晶宮

littledot 發表於 17-11-9 18:22
訂房時,網頁或app內會有註明。

即寫住延期付款就先過帳,取消就退錢;無就直頭無扣?係嗎?thx

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

milky_red 發表於 17-11-11 15:32
即寫住延期付款就先過帳,取消就退錢;無就直頭無扣?係嗎?thx

有幾種! 有即過數, 但某日期前免費取消, 有某日先付款, 某日前可取消, 通常最平係即比錢又無得取消, 但promotion呢家野時不時會有, 所以揀可以免費取消最好
放下自在

公爵府

milky_red 發表於 17-11-11 15:32

唔係,延期付款係可以遲啲先過數,通常係入住前幾日,冇寫就通常即過數,免費取消嘅就可以回水。

公爵府

親子王國15週年勳章

即Agoda 自己网平左佢地也可退回$?

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 大廚勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

BBG1 發表於 17-11-11 17:10
即Agoda 自己网平左佢地也可退回$?

是的,仲有,手機App平過電腦架,

首頁

尾頁

跳至