1-3歲

跳至

首頁

尾頁

別墅

我仔似乎幾大癮

禁止訪問

侯爵府

笑得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛

chengkayan 發表於 17-11-3 16:31
我身邊好多朋友嘅仔女都係2歲慢慢開始同佢地介,又唔覺佢地嘅牙生得丑樣
...

係 我小朋友棚牙好齊啊。不過返學前都要戒

侯爵府

笑得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛

katybbb 發表於 17-11-6 17:19
聽你咁講我要掉哂d奶嘴星期六日試左一陣,一攞走個奶嘴個仔就塞返個奶嘴即刻
...

當年係bb將奶咀掉落馬桶, 我就話你整污糟了,冇得再食喇要講bye bye, 扭左一兩次就不用依賴戒了!你試下係佢面前掉落垃圾桶,話佢知污糟,佢哋明嘅。但之後唔好買新比返佢

別墅

回覆樓主

我仔就黎22m,18m都未出齊啲犬齒已經幫佢戒左奶咀,但佢啲牙都唔算齊,我覺得都係天生

別墅

回覆樓主

我仔唔算好大癮,有時半夜見佢冇奶咀都訓緊冇扎醒,所以就索性試下午睡唔比,成功左就夜晚訓覺都唔比
不過依家就變左依賴公仔,冇左真係訓唔到

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

1歲真係應該要戒喇,而且bb越大越難戒

男爵府

katybbb 發表於 17-11-3 16:03
頭先happy Friday同同事飲茶,聽到佢地講開食奶嘴嘅問題,例如識行識講野仲食奶嘴唔好睇,最重要係佢地話, ...

安撫奶嘴定奶瓶? 奶瓶噶話 我個仔4歲都仲用緊,牙仔好靚無問題喔 。你呢種說法我有聽過

珍珠宮

直接唔俾BB食奶嘴就係最快戒奶嘴方法,可以俾BB玩新嘅玩具吸引下佢。

首頁

尾頁

跳至