自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章

terryng1205 發表於 17-11-4 01:10
請問最後入左邊間?由於我個女是 12 月 2015 細B,有啲擔心。

2015年12月B,今年去考幼稚園,明年讀,屬於超大B。

大宅

moma1023 發表於 17-11-4 01:17
我仔都係細b,老實說細B係浚月仙真係陪跑⋯⋯ 除非係非常outstanding的小朋友。

我仔之後去左中環上學, ...

請問係唔係女青個間?
interview 有無貼士?
謝謝

子爵府

terryng1205 發表於 17-11-4 01:10
請問最後入左邊間?由於我個女是 12 月 2015 細B,有啲擔心。

大部分去in k嘅小朋友都係2016年出世.....2015年12月唔係細b.....

侯爵府

terryng1205 發表於 18-11-9 06:40
今年再次 in 啦

大B表現係咪令你放心好多昵
祝成功

侯爵府

iam1083 發表於 18-11-9 10:19
請問係唔係女青個間?
interview 有無貼士?
謝謝

不是女青~
冇貼士,因為間間幼稚園考法唔同。 考的過程你自然知小朋友適合咩學校。
但聽及跟instruction 做任務係基本,小朋友週圍走唔回應老師,就邊間較有競爭的學校都好難⋯⋯

別墅

moma1023 發表於 18-11-9 12:58
大B表現係咪令你放心好多昵
祝成功

係呀,佢現在讀緊令一間明爱N班,基本上所有野都識,不過擔心佢對陌生人講野。

珍珠宮

terryng1205 發表於 18-11-9 08:11
大B 是不是著數啲?有什麼優勝?

我仔中B,年中出世,做唔大,亦做唔到細,所以答唔到你

別墅

moma1023 發表於 17-11-4 00:59
中西區(emoji)月仙是嗎?

以下是2年前我仔interview情況。

請問你仔仔當時表現怎樣不佳?

侯爵府

terryng1205 發表於 18-11-9 18:29
請問你仔仔當時表現怎樣不佳?

佢啞左。 除左早晨,佢問題唔答,歌唔唱,舞唔跳。 我都冇辦法
本來諗住下年大B再試,但後來有另一間收佢,我就由得佢做細B了。

別墅

moma1023 發表於 18-11-9 20:37
佢啞左。 除左早晨,佢問題唔答,歌唔唱,舞唔跳。 我都冇辦法
本來諗住下年大B再試,但後來 ...

我個女女去左另一間明爱讀 N班,不過凌月仙好近我家,死啦,佢對陌生大人又係啞添。希望明天好醒目啦。你記得當時老師對你仔仔問了什麼? 謝謝 (emoji)

侯爵府

terryng1205 發表於 18-11-9 20:50
我個女女去左另一間明爱讀 N班,不過凌月仙好近我家,死啦,佢對陌生大人又係啞添。希望明天好醒目啦。你 ...

好似有本書講故事,之後輪流出去認動物。
唔好太緊張,小朋友自己都會選學校,要相信他們。 我仔最後幫自己選了很適合自己的幼稚園。 到現在考小學,他也有此傾向,所以我的角色是從旁觀察多於參與了。

別墅

moma1023 發表於 18-11-9 21:09
好似有本書講故事,之後輪流出去認動物。
唔好太緊張,小朋友自己都會選學校,要相信他們。 我仔最後幫自 ...

好多謝你隔左一年也肯回覆。希望明天我女女有好表現。都唔知點解佢在陌生人面前好緊張。返咗兩個月學好咗啲,但改善不多。冇哂辦法。

侯爵府

terryng1205 發表於 18-11-10 01:15
好多謝你隔左一年也肯回覆。希望明天我女女有好表現。都唔知點解佢在陌生人面前好緊張。返咗兩個月學好咗 ...

祝一切順利,等你好消息

大宅

terryng1205 發表於 18-11-10 01:15
好多謝你隔左一年也肯回覆。希望明天我女女有好表現。都唔知點解佢在陌生人面前好緊張。返咗兩個月學好咗 ...

我小朋友讀緊呢間,老師好有愛心,學校好好,返學好開心,記得果時都係waiting, 根住寫左封信去俾校長,老師有打返來話收到信,無幾耐就收到offer了,唔使擔心,我小朋友面試都係一般般,仲要係twins都有位

別墅

C.C.CHAN 發表於 18-11-10 09:26
我小朋友讀緊呢間,老師好有愛心,學校好好,返學好開心,記得果時都係waiting, 根住寫左封信去俾校長,老 ...

你話小朋友面試一般般,請問可以詳細告訴我嗎?

大宅

terryng1205 發表於 18-11-11 08:51
你話小朋友面試一般般,請問可以詳細告訴我嗎?

就正常老師俾球佢會踢,做手工有坐低,不過唔會主動答問題,老師問野都唔識答,不過又無走來走去,無喊的

別墅

C.C.CHAN 發表於 18-11-11 09:41
就正常老師俾球佢會踢,做手工有坐低,不過唔會主動答問題,老師問野都唔識答,不過又無走來走去,無喊的
...

好的,謝謝。有沒有問有沒有讀 N班,同邊間,咁樣問好似有啲其怪。

首頁

尾頁

跳至