少年成長

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

禁止訪問

hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

複式洋房

回覆樓主:

小孩可能害羞或者記不得那人叫什麼,小的時候經常這樣,講多就記得。

子爵府

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

從小訓練他見到長輩要叫人

子爵府

虎到金來勳章 認識瑞士牛牛第一回 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

叫老師教, 有效好多

伯爵府

2024年龍年勳章

要不停說教, 洗腦
話唔叫人係好冇禮貌
我~好~幸~福~呀~

子爵府

回覆樓主

不聽教,等佢無甘怕醜就會主動

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

大人多主動同人打招呼,小朋友慢慢就會叫

男爵府

2018復活節勳章 BB防敏心得分享勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主

身教,佢會模仿

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

kaki0901 發表於 17-11-10 13:20
身教,佢會模仿

別墅

回覆樓主:

我仔到而家7歲都要提佢先叫

禁止訪問

食得好勳章

回覆樓主:

禁止訪問

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

BB.wai 發表於 17-11-4 14:55
小朋友就來6歲見到熟人都唔會主動叫人.
請教各位有咩方法令小朋友主動叫人?
...
以身作則,同小朋友一齊叫人
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

真係要由細訓練到大, 同埋自己都同佢一齊叫

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

由大人做起先,小朋友見到會照跟,不過有時都睇性格,我仔會好主動同人打招呼(佢本身好樂天,鍾意玩同笑),我女係10次都冇3次,次次都要提。
盡我一己之力,發放正能量!

禁止訪問

大宅

BB防敏心得分享勳章

要由好細開始教,突然要求佢叫喺好難。

水晶宮

虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

由細教起
不過我認同有D小朋友係教極都唔聽
~ 神的恩典夠我用~
~用流淚撒種的 必歡呼收割~

珍珠宮

回覆樓主:

首先,佢係男定女? 佢平日鍾意講野嗎?鍾意同家人,同學,老師講野嗎?

首頁

尾頁

跳至