懷孕期間有無媽咪肚痕生紅粒?

vvvkkkwong
|
近一兩個月個肚皮好痕好乾,突然依一兩開始紅,有小小粒粒,想問有無媽咪係咁?最後有無用咩或查咩藥膏好返?

好苦惱,因為懷孕我一直只唔食生冷野,但魚呀有食,蝦間中有食,唔知會唔會關食海鮮事呢,媽咪門會照食蝦?但以前本身對食物無敏感的
同埋想問以前懷孕期間有肚痕或起過粒粒既媽bb出世有敏感等情況嗎?擔心
klyilok
|
我都係咁呀,政府產檢話我乾燥,但我日日搽3-4油都乾燥?我係肚臍兩邊痕同紅
|
我第一胎生過,去睇醫生,佢比左盒cream我查,要查好多日先好
vvvkkkwong
|
klyilok 發表於 17-11-6 20:38
我都係咁呀,政府產檢話我乾燥,但我日日搽3-4油都乾燥?我係肚臍兩邊痕同紅
...

我都係肚兩邊痕,同紅,有qv cream,但都係好乾
vvvkkkwong
|
913189396 發表於 17-11-6 20:43
我第一胎生過,去睇醫生,佢比左盒cream我查,要查好多日先好

你係睇普通門診既醫生嗎?唔該
jayk_1030
|
vvvkkkwong 發表於 17-11-6 20:25
近一兩個月個肚皮好痕好乾,突然依一兩開始紅,有小小粒粒,想問有無媽咪係咁?最後有無用咩或 ...
我都係, 因為天氣太乾. 上個月試過好痕,c+ 產檢時問左e生, 佢開左支藥糕我, 話太痕就查.後來我發現用曼瘦雷x既AD 糕都好止痕, 最乾既時候係早, 晚查AD, 加一層椰子油, 就無晒粒粒了.
chocolate肺
|
我有wor!不過唔知係咪咁岩著新衫未洗敏感咋!咁岩用胎心機用到cream,順便查埋 所以唔痕 但有印
season57
|
有紅粒,連個胸都有,又痕
我要做媽媽
|
咁你一係都叫醫生開d cream俾你搽
karen828
|
913189396 發表於 17-11-6 20:43

咁bb生出來有無皮膚問題阿??
小驚
|
我上兩個星期都有出一堆仔細點,又痕又肉酸。
然後我用天然品牌嘅紫草膏,止痕又去敏感咁消晒喇...
好多牌子都有紫草膏,你留意下

我問啲朋友,佢哋話係 bb 胎毒嚟,生完一陣就無... 有啲似敏感卦
|
karen828 發表於 18-10-24 01:05
咁bb生出來有無皮膚問題阿??

bb皮膚無問題
RabiTam
|
我都有生好多紅色粒粒,不過我唔會痕! 睇醫生佢都話正常懷孕會有, 唔痕就唔洗理, 連cream藥膏乜都冇俾我!