早期唐氏pass ,有鼻骨,但nifty 2 次抽血濃度不足

Relaxbearlovebb
|
早期唐氏pass ,有鼻骨,但nifty 2 次抽血濃度不足
有無媽媽有此情況?要抽羊水嗎?
好擔心,混亂
Chocolateee
|
你週幾去做Nifty?
果陣我等到週13先去做

|
Chocolateee 發表於 17-11-8 08:26
你週幾去做Nifty?
果陣我等到週13先去做

我12w+ 抽左一次
13w + 抽左第二次。。。
薰妮@2017
|
俾貴少少轉做T21試下。
|
薰妮@2017 發表於 17-11-8 09:19
俾貴少少轉做T21試下。

會,尋日抽左panorama
都約左t21。
可能少於10個媽媽,做齊3個test
薰妮@2017
|
Relaxbearlovebb 發表於 17-11-8 09:24
會,尋日抽左panorama
都約左t21。
可能少於10個媽媽,做齊3個test

做左panorama
仲約T21?
|
薰妮@2017 發表於 17-11-8 09:29
做左panorama
仲約T21?

好擔心都唔得,一次過做埋。。。
因為nifty 出唔到結果,所以轉做paranoma (free 用返nifty$)要第10-14 working days ....
所以諗住做多個t21
mina929
|
我都係做左兩次nifty 都話bb濃度低
黎緊會去抽羊水
|
mina929 發表於 17-11-8 11:42
我都係做左兩次nifty 都話bb濃度低
黎緊會去抽羊水

但本身頸皮,唐氏係咪都all pass ?
唔抽第3次試左先?
Jm 你單胎?
mina929
|
Relaxbearlovebb 發表於 17-11-8 11:44
但本身頸皮,唐氏係咪都all pass ?
唔抽第3次試左先?
Jm 你單胎?

佢話佢地計出黎我1/50有機會第18條染色體有問題
但去照超聲波時醫生睇到bb 就話唔似係第18條染色體異常,但做左兩次nifty都check唔到,所以再抽血我都覺得佢check唔到,所以決定抽羊水

單胎啊bb頸皮 3.9厚

|
mina929 發表於 17-11-8 11:50
佢話佢地計出黎我1/50有機會第18條染色體有問題
但去照超聲波時醫生睇到bb 就話唔似係第18條染色體異常, ...

明白,一定好擔心。。!祝jm 你順順利利先!bb 一定冇事!

而我的情況係頸皮正常,都冇收到政府電話。所以我唔知自己萬一第三次都抽唔到時,抽唔抽羊水。
醫生其實話覺得冇問題既!不過上次同佢電話傾,未見真人,未問到問題。。。
mina929
|
Relaxbearlovebb 發表於 17-11-8 11:53
明白,一定好擔心。。!祝jm 你順順利利先!bb 一定冇事!

而我的情況係頸皮正常,都冇收到政 ...

約左醫生見左先 ,睇埋bb程況先再作決定吧
我深信我bb都冇事既(emoji)因爲我晚晚都會摸到佢心跳
minniekkc
|
我nifty都要抽3次先出到report,頭兩次都係DNA 濃度不足,第一次做個時12wk, 照聲波一樣睇到鼻骨,Oscar 冇收到電話,最後nifty report 都係low risk, 所以樓主唔駛太擔心
|
minniekkc 發表於 17-11-8 12:05
我nifty都要抽3次先出到report,頭兩次都係DNA 濃度不足,第一次做個時12wk, 照聲波一樣睇到鼻骨,Oscar 冇 ...

多謝你回覆,咁你係咪分別 Week 12 , Week 13 , Week 14 抽血?
希望順利,見到你成功,都有d希望
|
mina929 發表於 17-11-8 11:58
約左醫生見左先 ,睇埋bb程況先再作決定吧
我深信我bb都冇事既(emoji)因爲我晚晚都會摸到佢心跳
...

你寶寶一定冇事的!
幾時去抽?
Ipiptsang
|
Relaxbearlovebb 發表於 17-11-8 08:07
有無媽媽有此情況?要抽羊水嗎?
好擔心,混亂:thinking ...

我都係nifty抽左二次血 濃度唔夠呀
我仲要頸皮同一日政府度2.5cm
私家同一日度1.5cm

之後要等四個星期之後先夠期抽胎水...
中間等待呢段時間就搵左母胎權威去做左個初級結構性超聲波。。。
|
Ipiptsang 發表於 17-11-8 19:32
我都係nifty抽左二次血 濃度唔夠呀
我仲要頸皮同一日政府度2.5cm
私家同一日度1.5cm

咁jm 你決定左抽羊水?定已經抽左?
冇抽第三次血再睇下?

Ipiptsang
|
Relaxbearlovebb 發表於 17-11-8 19:35

咁jm 你決定左抽羊水?定已經抽左?

基本上第一二次濃度不足
就算做T21或抽第三次血都無乜用,因為都係抽血...

我抽左羊水了,而家29周了

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
minniekkc
|
Relaxbearlovebb 發表於 17-11-8 18:53
多謝你回覆,咁你係咪分別 Week 12 , Week 13 , Week 14 抽血?
希望順利,見到你成功,都有d希望:laugh2c ...

我第一次12wk, 之後第二,三次都係隔左10日再去抽血,第一次出唔到report,我都好驚,但醫生解釋過有d孕婦既體質係咁,唔代表係bb有問題,所以唔駛太擔心
|
minniekkc 發表於 17-11-8 20:02
我第一次12wk, 之後第二,三次都係隔左10日再去抽血,第一次出唔到report,我都好驚,但醫生解釋過有d孕婦 ...

多謝你回覆。。。宜家我只有等。。。