論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

我請姐姐只會考慮34或以上
好怕太後生會沙沙滾
So far請過3個姐姐(2印1菲)都係34以上
除咗第一個後來學壞咗偷錢外
其餘兩個都好好(emoji)(emoji)

別墅

del

別墅

其實都係睇彩數,我嗰個30歲生咗三個,唔知真定假,不過佢完全唔識煮飯,完全唔識湊BB,佢係菲,衛生意識都OK,不過主動性好差,唔叫唔做,樣樣野都唔記得,佢嘅格言應該係「做少好過做多」

複式洋房

Gloria22sen 發表於 19-6-4 16:16
回覆 Rurukuma 的帖子

請問你個姐姐38歲如何?我都想知係咪2X歲吾得

你問得時間啱啱好。我真係無言... Background: 38歲, 生在幾個仔女, 超級鄉下feel. 本來諗住會純品啲, 點知.. 佢第一, 勁懶, 平時唔抹傢俱, 我見有塵, 問佢係咪冇抹, 佢永遠妙答 "琴日抹咗"。最恐怖係日頭夜晚都係瞓覺, 重點係日頭我亞B喺廳到玩緊, 佢坐喺sofa瞓覺, 最基本睇B都做唔到, 每晚我入房哄B瞓, 佢就好快咁入房休息玩手機。第二, 佢完全無諗過要記我教佢做既嘢, 每次我講完, 佢就yes madam, 之後就跟佢自己想法去做。我之後諗住醒啲, 講完叫佢重覆, 佢都講唔到出嚟, 我講幾次, 佢重覆到啦, 點知結果又係跟佢自己想點去做, 冇跟我講既嘢。結果我發現佢仲要唔話得, 我問佢點解會咁做, 明明whatsapp傾嗰陣你都話yes yes yes, 結果佢發火執哂嘢。好啦, 去到agent到, 咪又係我賠錢比佢走.. 到最尾, 我幫佢清理床舖, 發現佢床單有漬, 我諗住掉咗佢就算, 又發現原來床褥唔同位置都有M血... 我真係想嘔, 我掉埋張床褥啦... 佢真係好dirty, 完全無諗過要去清理下佢啲漬.. 佢仲要瞓架嘛....

男爵府

Rurukuma 發表於 19-7-3 17:03
你問得時間啱啱好。我真係無言... Background: 38歲, 生在幾個仔女, 超級鄉下feel. 本來諗住會純品啲, 點 ...

OMG,吾係嘛,甘真係吾關年紀事,又吾關有無小朋友事,全是靠運氣,你個工人真係衰,叫佢睇B佢訓覺,無責任心既,勁懶就預左,你吾係屋企佢當然吾會抹啦,在你面前就扮下野,所以你日日放工都要返去檢查,再問有無抹呢度果度,JM教整個工作表比佢,做完要佢簽名寫時間,我個印用左4個月一樣又係懶,已經有晒時間表,星期幾做乜,但佢都係要踢下先郁一郁,次次都要講定聽日的任務,救命,我對住佢都好辛苦,情緒好差,幾千蚊請個甘既人,仲要包佢食住喎,你呢個姐姐又係奇人黎,自己訓張床都吾整乾淨,我呢個就好D,自己會洗自己D床單同被單,太熱出汗身臭佢會沖涼,不過做野馬虎又求其,個地日日拖都會有大量頭髮同塵,連我老公都話吾信佢有日日吸塵拖地,捱多幾日,9962旅行完我就炒佢,到時自己辛苦少少,但心情起碼會好D

大宅

stevetime 發表於 19-6-20 11:58
回覆 wai829 的帖子

其實睇本性,跟年紀無關,廿幾歲可以好乖,三十幾都可以好PK ...

Agree,我個廿歲頭,未黎過香港,結左婚未有細路,黎到湊半歲同五歲都ok,肯學肯做同婆婆合作,而家就快一年,有時單打都ok。幾歲真係無關係,最緊要肯學肯做

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

meetrush 發表於 17-11-10 12:36
完蛋了!我請的42歲,會不會太老
我請40歲揍NB 佢揍得好好,好過我。

之後搵夠唔做,我請43歲,好好喎。

起碼小左機會大肚。

複式洋房

Gloria22sen 發表於 19-7-3 17:31
OMG,吾係嘛,甘真係吾關年紀事,又吾關有無小朋友事,全是靠運氣,你個工人真係衰,叫佢睇B佢訓覺,無責任心既,勁 ...

你講一講, 又提起我啲記憶。我嗰個都係, 吸極塵都一地頭髮, 佢真係勁甩頭髮... 提佢記得執密啲, 佢成日甩頭髮, 佢仲要拎上嚟對下係咪自己頭髮 我後期見佢乜都瀨, 我都有整時間表比佢, 整期實係唔代表啲咩, 佢都係好求其抹。 我見有條菜葉同幾粒飯痴咗喺廚房洗手盤上面道牆, 就特登睇佢幾時會清, 結果成個星期.. 最尾都係我同佢講, 佢就話佢之前睇唔到.. 哈.. 更加證明佢都唔抹嘢, 梗係睇唔到... 唉.. 我其實無咗佢我都好頭痕。 請佢都係為咗要人睇B, 咁佢都大模斯樣瞓覺.. 明知我都裝咗cam, 佢真係當個cam喺流既.. 有佢睇B我仲驚。

複式洋房

wmkcnw 發表於 19-7-3 20:50
我請40歲揍NB 佢揍得好好,好過我。

之後搵夠唔做,我請43歲,好好喎。

我今次都請咗40+1,希望都係好好啦。 廿幾我真係唔敢請.. 三十幾我覺得都係睇彩數。

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

Rurukuma 發表於 19-7-4 15:22
我今次都請咗40+1,希望都係好好啦。 廿幾我真係唔敢請.. 三十幾我覺得都係睇彩數。
...
我仲要睇下佢是否已經生左幾個小孩。因為要供書教學的姐姐,無咁易大肚和唔撈

大宅

我姐姐黎果陣係30歲,無耐前續左第一個約
佢有三個小朋友,響菲讀私校要比學費
So far都幾好,聽教聽話,希望佢keep住

男爵府

咦你甘樣講,我又諗起可能D頭髮係佢,因為佢係訓廳既,我都有一次試過見到樓梯有條蟲屍,專登吾提佢,點之日日都見有喺度,我忍吾住,捉住佢問有無日日抹樓梯,佢話有啊,我話真係咩?你跟我落黎睇下,我指住條蟲,佢無聲出,笑笑口! 前幾日我老公話抽氣扇又開始有塵,我話佢係吾會抹,連我老公都認同,次次都要提先記得抹,無話自動去做,我地商量左下星期一會炒佢,所以呢幾日都用到佢盡架!可惜天氣吾好,吾係真係乜都拎出黎比佢洗餐飽! 甘你有無長老可以幫手啊?你炒左佢有無搵個新姐姐?會不會考慮下海外菲?

複式洋房

Rurukuma 發表於 19-7-4 15:22
...

我姐姐係42了。。。。佢好易累

複式洋房

easimama 發表於 19-7-5 11:22
我姐姐係42了。。。。佢好易累

咁我好驚喎.. 我上一個好肥架... 見住佢大字形坐喺sofa瞓真係...唉
今次請呢個雖然41.. 瘦少少, 希望會靈活啲啦

複式洋房

Gloria22sen 發表於 19-7-5 10:06

咦你甘樣講,我又諗起可能D頭髮係佢,因為佢係訓廳既,我都有一次試過見到樓梯有條蟲屍 ...

其實我而家係靠我父母, 但真係老啦, 希望新既快啲嚟, 又正正常常啦.. 其實我請上一個嗰陣我都係充滿希望架..
我請幾個都係海外菲, 第一個其實做嘢OK, 但係就大小姐啲, 星加玻完約。第二個, 沙地亞拉伯完約, 全無可取之處。今次仲衰, 我請個合眼緣, 但係未出過國, 又41.. 祝自己好運中..

複式洋房

wmkcnw 發表於 19-7-4 19:05
我仲要睇下佢是否已經生左幾個小孩。因為要供書教學的姐姐,無咁易大肚和唔撈
...

我上一個咁差, 佢都生在5個。 今次我請既係生咗兩個。

男爵府

甘請個人幫輕下你父母都岩既,我今日炒左個我用左5個月既印,依家心情鬆晒,又吾洗為左工人既事同99嘈交,最多自己辛苦少少,收工返去做多D家務囉~

民房

我個前工人41歲都大肚,所以係冇絕對寧願揀個有眼緣嘅算數

複式洋房

廿尾三頭,生左就比較好

大宅

睇緣份,年紀唔係問題

首頁

尾頁

跳至