論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

wai829 發表於 17-11-8 22:21
第一次請印姐姐同埋照顧new born, 應該請廿幾歲定三十幾歲好呢?

廿幾歲我又驚佢會容易俾人搞大個肚,三十 ...
我覺得後生既責任心小啲!可能都關未結婚生仔事掛?姐係某程度上可以做就36唔做又36咁!
有家庭負擔會知道冇左份工,小朋友會點,家人會點,所以會比較三思而行!
不過事實上,都係撞彩!冇話一定結左婚3x歲就聽教聽話!

複式洋房

janicetsang 發表於 17-12-29 22:32
我果個三十七歲,好大力,但腦退化咁。好問唔問,永遠唔清楚唔問,簡單又清楚嘅多此一問。
比如說,叫佢整 ...

救命~~~我個都係>< 今朝叫佢洗衫,望都唔望下幾滿就開機。咁啱我老公在場咪叫停佢ling翻張床單出嚟。佢洗完一機,得一張床單佢又即開機再洗。我問佢做咩得一件野都開機洗,佢話覺得今日應該洗床單。佢平時洗bb野都會問我重有無其他野要落機,真係唔明佢點諗野。

轉頭呢,熄盞燈都問我熄唔熄得!今朝佢喺廳拖緊地,我出去叫佢轉頭拖埋我房。我平時同bb喺房會刪門,今朝叫完佢,我無刪門諗住佢轉頭就行入嚟。入嚟前佢又問’我可唔可以拖你間房’。 頂~~~係我叫你嚟拖架,好問唔問!

別墅

McNaNa1013 發表於 17-12-30 11:52
救命~~~我個都係>< 今朝叫佢洗衫,望都唔望下幾滿就開機。咁啱我老公在場咪叫停佢ling翻張床單出嚟。佢洗 ...

有時對住佢地真係好無奈,我個個38歲,好有力氣,但話醒唔醒,話蠢唔蠢~有d野唔洗講識得跟住做,有d野講野話ok點知又係做返舊個套,總之好似溝通唔到咁,尋日bb喊,我行開左開奶佢冇問我就塞奶咀佢食(平時係屋企好少俾佢搞B.B.),轉頭bb轉身搞到俾野遮左口鼻又反而問我整返開件衫

男爵府

McNaNa1013 發表於 17-12-30 11:52
救命~~~我個都係>< 今朝叫佢洗衫,望都唔望下幾滿就開機。咁啱我老公在場咪叫停佢ling翻張床單出嚟。佢洗 ...
就係囉搞到人無限掹。今朝叫佢煮麵,叫佢等我差不多化好妝開始煮(平時都是咁),佢又一直唔煮,我見佢唔行動,要叫佢,佢個人先’on’返,(之前off左),真是叫佢煮個麵都要提佢係時候落麵啦咁。
跟著發現佢琴日浸左粉絲又唔出聲,又包在膠袋with 水,又唔知佢想點。問佢買果時是有packing嗎?佢話yes.我問what color?佢又話yes.擺明遊雲。

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

回覆樓主:

我揀咗個36, 生左一個小朋友,10歲, 諗住佢大我幾年應該ok, 點知一見到真人,我以為佢46.....
不過好彩, 都相處到, 雖然唔係好醒目, 但係都算叫得郁,唔駁咀。

男爵府

SandyBabyChu 發表於 18-1-2 20:53
我揀咗個36, 生左一個小朋友,10歲, 諗住佢大我幾年應該ok, 點知一見到真人,我以為佢46.....
不過好彩 ...
哈哈,我個37都好像47咁嘅款。

複式洋房

janicetsang 發表於 18-1-2 23:35
哈哈,我個37都好像47咁嘅款。

same here. 不過新嚟步到 佢好似樣樣都曚曚地, 唔係好識做家務

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

第一次請印姐姐同埋照顧new born, 應該請廿幾歲定三十幾歲好呢?

廿幾歲唔方識照顧人,太後生無經驗

禁止訪問

大宅

我果個三十七歲,好大力,但腦退化咁。好問唔問,永遠唔清楚唔問,簡單又清楚嘅多此一問。 呢句簡直係一樣呀, 佢又係37 wo~~~~~, 我有同佢講你係未老人痴呆使唔使睇dr。

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

ninachu 發表於 17-11-8 23:13
我嗰個2x歲,聽教聽話體力好,係扮靚D

Haha...

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

PCCW2319 發表於 17-11-8 22:56
吓,3x歲無體力??? 照顧BB要好大力?

姐姐照顧老人家就怕體力唔夠扶抱及幫老人家沖涼。

我請咗個27歲嘅八月中來返工

公爵府

35以下, 太老身體差。

大宅

回覆樓主

我件37,成日話自己dizzy, 跟mum出街坐車dizzy, 行十分鍾又dizzy, 屋企明明好多野食又話冇野食又dizzy, too hot dizzy

JD930    發表於 18-4-10 11:47

洋房

三十幾好D

複式洋房

回覆樓主

印印我會請20+,賓賓我會請30+

別墅

回覆樓主

我件2X,拖地都冇力,仲好大食

JD930    發表於 18-4-10 11:47

男爵府

回覆 熊寶寶樂園 的帖子

我都係,請湊初生BB菲好過印, 一來干淨啲又溝通到,印教死人,又笨又慢,要好多時間磨合請印

首頁

尾頁

跳至