論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆樓主

三十好,20幾歲好多麻煩嘢,你廿幾歳都未定性啦

複式洋房

cutie_sheep 發表於 17-11-10 10:07
最好2幾,我而家請咗個35,搬張櫈都冇力,等我搬

我嗰個三十幾,成曰病。。。

禁止訪問

回覆樓主

複式洋房

我會請年紀大呀,後生過我我唔放心呀~

大宅

回覆樓主

我果個40歲,都係請佢嚟湊 newborn,勤力肯做大力過隻牛。但大力不等如體力好,佢只要坐低2秒就會瞓著咗,一見 B 瞓佢就會跟住瞓,就算前一晚8點上床第二日都係會瞌眼瞓。而且唔知係咪年紀大聽力開始退化,成日聽唔到門鐘,送貨哥哥成日都要打俾我,我再打俾佢,先可以開到門收貨。

有得再揀我會揀個30-35歲。

男爵府

現在個印32,暫時幾好,結婚冇子女,就係笨啲同手腳慢,不會變通,比較好駕馭,之前個菲38有仔女但因為大過我好難駕馭,有自己一套,我係比較喜歡三十出頭己婚的

大宅

Jayden_mama 發表於 17-11-11 23:19
我姐姐28歳,未婚。係好有氣有力,但係有唔成熟感覺。見佢放假去玩啲相都幾放。始終要佢帶小朋友都有啲晤放 ...
我果個如你一模一樣!仲要好聲好氣咁同佢講幾句野就要喊哂出嚟....無奈...

別墅

30+ 好, 佢個心定D, 你個心又可以定D

複式洋房

meetrush 發表於 17-11-10 12:36
完蛋了!我請的42歲,會不會太老

我請的46,10月中來

大宅

回覆樓主

我試左個21歲,之前做過2個約
湊newborn體力ok
少少蠢但乖同聽話 會同bb玩

複式洋房

35-40 結咗婚有仔女最好。
之前請過29歲結咗婚有三個,好醒目細心,點知嚟到香港勁玩,過時過節都遲返,(約定9點前,變十點幾十一點)
宜家呢個38大力,有耐性,不過做嘢就唔夠細心,唔多理我哋兩公婆,不過照顧我個兩歲仔都幾好就算。

子爵府

廿幾嗰啲我怕她們心野和掛住搵男友

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

30幾,結婚生仔已經定晒,正常仔女讀中學有頭家要養,身體仲可以既,20幾太後生,40以上太老病痛開始黎。

複式洋房

可遇不可求.. 合眼緣又要睇年齡.. 上年請咗個27歳,嚟到好似當自己去咗working holiday咁,仲話有朋友參加咗選美,叫埋佢去參加,想探我口風。我今次請咗個38歳.. 希望係個正常嚟做嘢既姐姐...

男爵府

回覆 Aytim 的帖子

一樣! 做野好慢無力,又肥又大食,最中意LUNCH TIME自己在廚房煎魚食,食就叻,做就慢吞吞

男爵府

回覆 Rurukuma 的帖子

請問你個姐姐38歲如何?我都想知係咪2X歲吾得

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

30+ 已生BB, 有經驗, 有家庭定性D
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

珊瑚宮

佢地D家鄉湊仔方法有机會係土人方法
玩具萬歲!

複式洋房

好似過30歲有兒女穩陣D

大宅

wai829 發表於 17-11-8 22:21
第一次請印姐姐同埋照顧new born, 應該請廿幾歲定三十幾歲好呢?

廿幾歲我又驚佢會容易俾人搞大個肚,三十 ...

梗係三十幾
有人說在沙漠不可能種花,但這個世界上,仍然有人去堅持,去灌溉,去相信有可能,因為開花的原因,並不在乎有沒有水,而是在乎你有沒有一份執著的信念。   ...

首頁

尾頁

跳至