廿幾歲定三十幾既姐姐好?

wai829
|
第一次請印姐姐同埋照顧new born, 應該請廿幾歲定三十幾歲好呢?

廿幾歲我又驚佢會容易俾人搞大個肚,三十幾歲又驚冇咁好體力。
jcchan_haha
|
我請果個34歲,主要係睇中佢都生咗兩件,而呢個年紀比較定性。20幾歲果d我唔放心
JD930    發表於 18-4-10 11:47
PCCW2319
|
wai829 發表於 17-11-8 22:21
第一次請印姐姐同埋照顧new born, 應該請廿幾歲定三十幾歲好呢?

廿幾歲我又驚佢會容易俾人搞大個肚,三十 ...

吓,3x歲無體力??? 照顧BB要好大力?

姐姐照顧老人家就怕體力唔夠扶抱及幫老人家沖涼。

而且2x歲, 我反而擔心無耐性又公主病。
ninachu
|
我嗰個2x歲,聽教聽話體力好,係扮靚D
JD930    發表於 18-3-23 16:35
fibe0313
|
我姐姐29歲。比較定性
MABOMA
|
30左右保險d
abbc2015
|
梗係30幾歲好,太後生驚佢未定性
juanmc
|
點解唔係睇識唔識湊b來揀??
Ayaya
|
回覆 wai829 的帖子

我會選擇廿幾歲,但最好係結咗婚,有小朋友,這樣起碼有穩定,和有推動力為個家去工作搵錢!
cutie_sheep
|

最好2幾,我而家請咗個35,搬張櫈都冇力,等我搬
meetrush
|
cutie_sheep 發表於 17-11-10 10:07
最好2幾,我而家請咗個35,搬張櫈都冇力,等我搬

完蛋了!我請的42歲,會不會太老
jtw_ki
|
我請30-35歲左右,比較穩重,但又唔驚會冇體力湊b
gugumom
|
meetrush 發表於 17-11-10 12:36
完蛋了!我請的42歲,會不會太老

我屋企果個都42,不知幾大力,梳化、大櫃都搬得起,唔洗擔心
emt1314
|
我會請三十几嘅, 因為二十几歲自己都未搞得掂, 點會識湊BB.
0411BB
|
年紀大感覺穩重d,上星期先揀咗個45歲俾我奶奶
熊寶寶樂園
|

如果湊NB一定菲律賓工人好,衛生和安全意識較好,我請工人一向喜歡找已婚,最好32歲至38歲,性格成熟穩重,有經驗有體力。
Jayden_mama
|
我姐姐28歳,未婚。係好有氣有力,但係有唔成熟感覺。見佢放假去玩啲相都幾放。始終要佢帶小朋友都有啲晤放心。最重要係佢好似係 黎working holiday 甘。話佢一句都頂到行。完約又話要去搵男朋友。佢似主人多過我。
dybb2014
|
真係睇彩數, 我之前請個36歲但無結婚有拍拖, 以為佢咁年紀都定性, 點知做未夠2年就話要回鄉, 之後仲走埋佬無返黎....唉
小鈴鐺
|
我個姐姐上工時30幾, 有仔女, 個仔升中學,
因為果邊學費貴, 姐姐好緊張份工.
janicetsang
|
我果個三十七歲,好大力,但腦退化咁。好問唔問,永遠唔清楚唔問,簡單又清楚嘅多此一問。
比如說,叫佢整麵包with bread & butter.
佢就拿隻蛋出來,話,,fry this egg?
叫佢買念慈菴,(成個盒比佢帶去)
佢就問,to pharmacy? (佢之前都買過)藥呢D梗係去pharmacy 啦。