親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

me920 發表於 17-11-17 11:02
藍山附近有D garden 都好靚, 鍾意影相可以去, 另外夜晚有塋火蟲團, 你search blue mountains website, 佢有 ...

係 blue mountain過夜?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

wendyyy 發表於 17-11-17 13:06
係 blue mountain過夜?
我住左一晚呀

禁止訪問

大宅

回覆 me920 的帖子

你好。我宜家計劃緊CNY個行程。你住邊間酒店呢?

珍珠宮

cyan_yan 發表於 17-11-17 13:37

你好。我宜家計劃緊CNY個行程。你住邊間酒店呢?

藍山住呢間 Parklands Country Gardens and Lodges <----推介, 好大好舒服, 係3姊妹石揸車去都係半個鐘內
sydney 住過2間, 其中推介:Meriton Suites North Sydney <------可以遠望到少少sydney bridge

如果你對景觀冇咩所謂, 可能住返CDB個邊好D, meriton 集團有好多間.

大宅

謝謝回復。你除左去BLUE MOUNTAIN外,有無去HUNTER VALLERY?有無推介?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

yiuyiu730 發表於 17-11-16 22:58
想問自己去易嗎?還是要跟tour?

跟團的話,沿途會去下其他地方,野生動物園、土著表演之類。
自己去亦好容易,最緊要有 google map。在 Central Station 坐火車,去到 Katoomba 下車。一出車站,你可以選擇買票坐 Blue Mountains Explorer Bus,或坐普通巴士。

我之前坐普通巴士,去 Echo Point 和 Scenic World,亦有行藍山的山路睇風景。

男爵府

Lihoma 發表於 17-11-17 17:20
跟團的話,沿途會去下其他地方,野生動物園、土著表演之類。
自己去亦好容易,最緊要有 google map。在 Ce ...

thanks

子爵府

me920 發表於 17-11-17 14:20
藍山住呢間 Parklands Country Gardens and Lodges

南山間酒店吾揸車去唔去到?

珍珠宮

回覆樓主:

我就跟1day tour去,酒店門口上,之後仲去左動物園架。覺得唔錯呀!

別墅

迷人pinklady 發表於 17-11-17 21:02
我就跟1day tour去,酒店門口上,之後仲去左動物園架。覺得唔錯呀!

藍山加動物園同一天怕吾怕趕?因為帶住小朋友,佢地又好喜歡動物,我怕跟團要趕住走。

別墅

回覆樓主

這是當地朋友影比我看的,不包入場卷$39,一日內去咁多地方,好似有少少走買看花

珍珠宮

小bb女 發表於 17-11-18 10:04
藍山加動物園同一天怕吾怕趕?因為帶住小朋友,佢地又好喜歡動物,我怕跟團要趕住走。
...
我又覺得唔太趕呀! 因為一早出發,去藍山就好似行山咁,行晒好似2個鐘左右(幾年前,忘記了) 不過真係好靚!!!!
之後上返車去動物園,我估都應該留左2個鐘左右. 因為我唔係喜歡動物,所以覺得夠

別墅

迷人pinklady 發表於 17-11-18 10:51
我又覺得唔太趕呀! 因為一早出發,去藍山就好似行山咁,行晒好似2個鐘左右(幾年前,忘記了) 不過真係 ...

咁你跟團$?自己另外再買門票?

珍珠宮

小bb女 發表於 17-11-18 10:53
咁你跟團$?自己另外再買門票?
幾年前真係忘了個1 day tour包埋票架喇

珍珠宮

cyan_yan 發表於 17-11-17 17:07

謝謝回復。你除左去BLUE MOUNTAIN外,有無去HUNTER VALLERY?有無推介?
我冇去hunter valley,因為我唔飲酒的.....sydney 市中心推介食西瓜cake, 好出名的,有幾間分店

珍珠宮

wendyyy 發表於 17-11-17 18:53
南山間酒店吾揸車去唔去到?
冇研究公共交通呀, 不如你去佢website 睇下, or send email問佢地

子爵府

me920 發表於 17-11-18 13:55
冇研究公共交通呀, 不如你去佢website 睇下, or send email問佢地

ok, thanks.
你揸車由市區去要幾耐時間?

珍珠宮

wendyyy 發表於 17-11-18 15:32
ok, thanks.
你揸車由市區去要幾耐時間?市中心drive to blue mountains 約兩小時.

子爵府

me920 發表於 17-11-18 18:49

嘩!都幾耐下

首頁

尾頁

跳至