親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

迷人pinklady 發表於 17-11-18 11:04
幾年前真係忘了個1 day tour包埋票架喇
請問跟邊間1day tour? 我復活節去

珍珠宮

CACACAROL 發表於 17-11-21 16:33
請問跟邊間1day tour? 我復活節去

我跟酒店的咋

珍珠宮

迷人pinklady 發表於 17-11-21 19:10
我跟酒店的咋

tks

伯爵府

畀面勳章

me920 發表於 17-11-17 11:00
我地自駕呀~
請問有無自駕資料呢?謝

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

chow_mama 發表於 17-11-23 21:28
請問有無自駕資料呢?謝
我地係rentalcars.com租即係好似Hotels.com咁, 係入面你可以揀你所選的車型號, 佢compare 幾間, 例如hertz, avis等
我地透過rentalcars.com租, 但係Hertz取車

男爵府

me920 發表於 17-11-18 13:54
我冇去hunter valley,因為我唔飲酒的.....sydney 市中心推介食西瓜cake, 好出名的,有幾間分店

...

Black star pastry!

伯爵府

畀面勳章

me920 發表於 17-11-24 10:57
我地係rentalcars.com租即係好似Hotels.com咁, 係入面你可以揀你所選的車型號, 佢compare 幾間, 例如hertz, ...
唔該晒

大宅

me920 發表於 17-11-18 18:49

是否一次過揸2個鐘?有冇停休息站?

珍珠宮

ramj 發表於 18-1-14 21:18
是否一次過揸2個鐘?有冇停休息站?
我地冇搵休息站, 因為覺得2個鐘好快過.

大宅

me920 發表於 18-1-14 21:36
我地冇搵休息站, 因為覺得2個鐘好快過.

Ic. 全程用GPS導航?準確嗎?

珍珠宮

ramj 發表於 18-1-14 21:37
Ic. 全程用GPS導航?準確嗎?
我地有租埋車公司的GPS, 亦有開google, 我地覺得google 快D準D..........

大宅

me920 發表於 18-1-14 21:40
我地有租埋車公司的GPS, 亦有開google, 我地覺得google 快D準D..........

Thx a lot

大宅

Lihoma 發表於 17-11-17 17:20
跟團的話,沿途會去下其他地方,野生動物園、土著表演之類。
自己去亦好容易,最緊要有 google map。在 Ce ...

請問Central station去Katoomba的火車要預先買飛嗎?

大宅

如果唔搭explorer (hop on hop off) bus,是否有另一架686巴士可以到scenic world?在katoomba station附近有686站嗎?可以用opal card嗎?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

ramj 發表於 18-11-13 22:08
請問Central station去Katoomba的火車要預先買飛嗎?
不用預先買票,可以用 opal card。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

ramj 發表於 18-11-13 22:27
如果唔搭explorer (hop on hop off) bus,是否有另一架686巴士可以到scenic world?在katoomba station附近 ...
係有 686 巴士去 Scenic World,一出 Katoomba Station 行1-2分鐘就見到巴士站。如果唔肯定你可以跟住人行,因為有唔少人都會選擇坐巴士。巴士在 Echo Point 有站,你可以落車行一陣和影相,呢個位置可以近距離D睇三姊妹石,甚至可以行埋去三姊妹石下面。行完先再返巴士站等下一班車去 Scenic World。巴士可以用 opal card。

大宅

Lihoma 發表於 18-11-14 00:13
係有 686 巴士去 Scenic World,一出 Katoomba Station 行1-2分鐘就見到巴士站。如果唔肯定你可以跟住人行 ...

Thanks a lot !!!!!!!!!!

大宅

唔洗

大宅

星期日去會勁平,大概A$3左右,but可能會多人

大宅

ramj 發表於 18-11-13 22:27
如果唔搭explorer (hop on hop off) bus,是否有另一架686巴士可以到scenic world?在katoomba station附近 ...

http://m.qyer.com/bbs/thread-937396-1.html
我上次跟呢條link去

首頁

尾頁

跳至