浴室寶 VS 抽氣扇

mshk2007
|
屋企廁所用咗5年的 KDK 抽氣扇壞咗,考慮換新的抽氣扇, 或者窗式浴室寶。看到窗式浴室寶有金章,KDK; 有沒有窗式浴室寶的用家給些意見. 謝謝!

換了會不會後悔?
fxxaa82
|
浴室寶最好的牌子是草津/Panasonic/kdk
其他不用考慮
JD930    發表於 18-3-20 12:26
ada0707    發表於 17-12-4 08:45
mshk2007
|
fxxaa82 發表於 17-11-14 19:19
浴室寶最好的牌子是草津/Panasonic/kdk
其他不用考慮
Thanks!
mshk2007
|
回覆 fxxaa82 的帖子

請問,浴室寶好用嗎?抽氣功能是不是比較弱?
因為我廁所窗小,裝了浴室寶就裝唔到抽氣扇. 猶豫中
WingsBobo
|
mshk2007 發表於 17-11-16 12:38
回覆 fxxaa82 的帖子

請問,浴室寶好用嗎?抽氣功能是不是比較弱?
冬天時, 你廁所會唔會好凍, 或者好濕, 浴室寶有抽氣功能, 但當然感覺上係無抽氣扇咁強.
我屋企裝金章浴室寶, 一來佢機細細, 得8"吋, 2來佢有得調風, 如果屋企有小朋友, 老人, 或怕凍, 我覺值得裝.

JD930    發表於 18-3-20 12:26
yukyee2528
|
WingsBobo 發表於 17-11-16 13:52
冬天時, 你廁所會唔會好凍, 或者好濕, 浴室寶有抽氣功能, 但當然感覺上係無抽氣扇咁強.
我屋企裝金章浴室寶 ...

幾錢??
Ytteb
|
有無睇過電力安排夠唔夠?

而家係换機
原有位預俾抽氣扇用,幾十W
窗口式浴室寶功率話大唔大,都過千
如果本身位置係正正常常做既,都無問題,如果本身都係左搭右搭黎借電俾抽氣扇,就最好搵人上門望清楚裝唔裝到先
mshk2007
|
Ytteb 發表於 17-11-19 09:20
有無睇過電力安排夠唔夠?

而家係换機
明白;謝謝!我搵師傅望下先 .
mshk2007
|
回覆 WingsBobo 的帖子

Thanks!
babylalala
|
之前用kdk
新屋位大左轉用草津
真心好用
JD930    發表於 18-3-20 12:28
WingsBobo
|
yukyee2528 發表於 17-11-18 14:21
幾錢??
2千幾, 你可以叫師傅上去睇位先, 之後再裝, 我果時叫師傅睇位裝金章係$100 定$150, 唔太記得, 如果無問題, 到時買機可以扣返睇位費.
yukyee2528
|
WingsBobo 發表於 17-11-27 08:37
2千幾, 你可以叫師傅上去睇位先, 之後再裝, 我果時叫師傅睇位裝金章係$100 定$150, 唔太記得, 如果無問題, ...

Thx
yukyee2528
|
babylalala 發表於 17-11-23 17:58
之前用kdk
新屋位大左轉用草津
真心好用

草津有咩好??可以講下嗎?
joii22
|
用緊金章,好鬼噪 其他牌子未用過,冇得比較。
WingsBobo
|

頭先lunch行過實惠, 千幾蚊, 仲平過我買果時.

WingsBobo
|
joii22 發表於 17-11-28 15:39
用緊金章,好鬼噪 其他牌子未用過,冇得比較。
我用過P仔 ,都一樣嘈, 金章大風先嘈, 開細D都算靜, 其實都係沖涼先開, 我覺得接受
chanbaby
|

我剛在工聯會買左部kdk 窗口式的大size, 折實$1720, 標準安裝 $480.
之前睇淨機要二千幾.
cocoto313
|
mshk2007 發表於 17-11-14 14:04
屋企廁所用咗5年的 KDK 抽氣扇壞咗,考慮換新的抽氣扇, 或者窗式浴室寶。看到窗式浴室寶有金章,KDK; 有沒有 ...

我最驚好難洗,最後無換,但又冬天用一流~
ada0707
|
kdk
sasa0208
|
我都想裝