親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 陪月勳章 畀面勳章

聖誕節會同小朋友去曼谷,6歲同8歲。心大心細唔知揀邊間好
有無絲打們住過呢兩間?

Grande Centre Point Hotel Ratchadamri 近熱市地區
Grande Centre Point Hotel Terminal 21 就腳,一出BTS就到

子爵府

swdt2007 發表於 17-11-15 14:15
有無絲打們住過呢兩間?

我中意近市中心和近BTS ,所以揀CHIT LOM HOLIDAY INN

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 陪月勳章 畀面勳章

greenblee 發表於 17-11-15 16:36
我中意近市中心和近BTS ,所以揀CHIT LOM HOLIDAY INN

已經無房

大宅

好媽媽勳章

樓主去幾多日,Ratchadamri房大,不過房舊啲(但衛生ok),行去big c,四面神都頗遠,夜晚條街幾靜。
T21就方便,一落樓下乜都有,有通道直去BTS,房新,不過好細。
我覺得如果你有時間慢慢玩,會留酒店時間長就前者,相反如果你要趕行程就後者。

wcpcelia    發表於 17-11-16 11:32

伯爵府

回覆 ho528man 的帖子

會在曼谷留兩晚。之前會在芭堤雅留4晚
上網睇過下,見T21附近有supermarket, 請問呢間多嘢賣嗎?想集中一個地方買點手信。帶著兩個小朋友,走唔得遠。。。

大宅

好媽媽勳章

swdt2007 發表於 17-11-16 14:32

T21最底嗰層有supermarket、boots、有間賣零食手信,基本大路嘢全部可以買到,不過會貴少少,真係少少,慳返啲時間都抵番喺度。
你只留Bangkok咁少時間,我非常建議你住T21!
酒店大堂仲有免費咖啡供應

swdt2007    發表於 17-11-17 23:26

民房

swdt2007 發表於 17-11-16 14:32

T21 隔離有棟百貨叫Robinson,地庫有24超市,不過夜晚附近就有少少雜,帶小朋友就早少少行

swdt2007    發表於 17-11-17 23:28

伯爵府

多謝你地嘅意見!似乎住T21已可以做齊食買玩!
想請教一下附近有無必食、必買或必玩嘅嘢?同埋有無地方做SPA呢?爬文知道Central World附近有間Super Rich個兑換價幾好,唔知T21附近有無呢?

大宅

好媽媽勳章

swdt2007 發表於 17-11-17 23:23
想請教一下附近有無必食、必買或必玩嘅嘢?同埋有 ...

T21個food court 抵食又好味,商場啲衫貴夜市少少不過行得舒服好多。以你嘅行程唱錢最抵最方便係機場最底層,一次過唱多啲,Pattaya 個rate比較差。
Bangkok Big c附近嘅SuperRich 係最好rate,不過如果唔係唱得多就唔好尊登去,你可以download SuperRich 個apps,咁就可以隨時睇吓個rate。

大宅

好媽媽勳章

Spa我推介「靜」,喺Chidlom站,無呃鐘,全程師傅無傾偈!不過一定要book,walkin多數無位。

別墅

swdt2007 發表於 17-11-17 23:23
想請教一下附近有無必食、必買或必玩嘅嘢?同埋有 ...

如果住T21,Asok BTS站就有super rich,好方便rate都ok。如果做spa就推薦divana massage,T21行過去大約10分鐘,上網book定就穩陣,唔怕walk in冇位。上Thailand Fans網頁download定coupon,好多食玩spa都有折

swdt2007    發表於 17-11-18 22:08

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

有無絲打們住過呢兩間?

我舊年聖誕就係落機先住t21,再落芭提雅 真係幾方便! 夜媽媽仲有supermarket, 不過因為佢喺市中心, 落芭塞車塞到暈
放下自在

伯爵府

ho528man 發表於 17-11-18 02:28
T21個food court 抵食又好味,商場啲衫貴夜市少少不過行得舒服好多。以你嘅行程唱錢最抵最方便係機場最底 ...
嘩,呢個app真係幾有用!隨時都可以知道邊度可以換錢!

伯爵府

ho528man 發表於 17-11-18 02:37
Spa我推介「靜」,喺Chidlom站,無呃鐘,全程師傅無傾偈!不過一定要book,walkin多數無位。

...
爬過文都見好多人介紹呢間,我同老公都想去試下。不過因為帶住小朋友,好難安排到兩個一齊做,如果自己一個去又驚唔識路。所以想睇下酒店附近有無,同老公探左路,到夜晚可以一個一個去做囉。

伯爵府

cattz288 發表於 17-11-18 10:29
我舊年聖誕就係落機先住t21,再落芭提雅 真係幾方便! 夜媽媽仲有supermarket, 不過因為佢 ...
我係夜機到,所以會在機場附近酒店住一晚,第二朝一早出發去芭提雅

大宅

好媽媽勳章

swdt2007 發表於 17-11-18 22:05
爬過文都見好多人介紹呢間,我同老公都想去試下。不過因為帶住小朋友,好難安排到兩個一齊做,如果自己一個 ...

T21酒店內有間let’s relax,好方便,不過我未去過,唔知好唔好。

swdt2007    發表於 17-11-28 09:33

男爵府

有無絲打們住過呢兩間?

t21對面有urban retreat, bts過天橋就到

伯爵府

有無絲打們住過呢兩間?

第一間我住過,可以行去central world, big c, 四面佛,chit lom, 不過要行5分鐘到BTS,

第二間下次住,連接商場及BTS . 應該兩間都好好

swdt2007    發表於 17-11-28 09:37
沒有得到本人字面上允許,文字傳媒不許引用/摘錄/轉載本人任何留言,以作報導或任何其他用途。

大宅

swdt2007 發表於 17-11-18 22:21
我係夜機到,所以會在機場附近酒店住一晚,第二朝一早出發去芭提雅
我都係夜機到曼谷同埋第二朝早去芭堤雅.. 依家仲煩腦緊住邊間機場附近酒店.. 可以分享一下嗎??

伯爵府

porker1220 發表於 17-11-25 13:25
t21對面有urban retreat, bts過天橋就到
爬文見泰友營都有介紹呢間喎!

首頁

尾頁

跳至