親子旅遊

跳至

首頁
23456...35

尾頁

大宅

回覆樓主:

我已買暑假機票去GC, 諗緊會否順便落去sydney?!

別墅

回覆 chun媽 的帖子

你一共去幾多日,如果時間唔多,唔建議去

別墅

所以我仲觀望中,你可以睇埋tiger

大宅

小bb女 發表於 18-3-9 17:30

你一共去幾多日,如果時間唔多,唔建議去

31/7上午到達布里斯本,9/8晚機由布里斯本23:00返港

別墅

chun媽 發表於 18-3-9 17:39
31/7上午到達布里斯本,9/8晚機由布里斯本23:00返港

咁少時間,吾好落啦

大宅

小bb女 發表於 18-3-9 17:49
咁少時間,吾好落啦

頭痛中, 全部在GC,又好似太長!
有朋友建議1 晚Brisbane, 3 晚sydney, 5晚GC

別墅

chun媽 發表於 18-3-9 18:02
頭痛中, 全部在GC,又好似太長!
有朋友建議1 晚Brisbane, 3 晚sydney, 5晚GC
...

如果只有九日,去埋海豚到住一晚,黃金海岸慢慢玩,再加一日布里斯班,其實差不多,因為如果你坐飛機落悉尼,來回程又冇左大半日。我現在也後悔少時間在黃金海岸。

大宅

小bb女 發表於 18-3-9 18:07
如果只有九日,去埋海豚到住一晚,黃金海岸慢慢玩,再加一日布里斯班,其實差不多,因為如果你坐飛機落悉 ...

我的朋友話悉尼景點不多,一天city tour, 一天藍山,一天動物園就差唔多,我見你的行程中,悉尼佔多D,而你未買機票去GC,你仍可考慮增加去黃金海岸的日子。不少JM覺得GC啱小朋友玩多D.

大宅

chun媽 發表於 18-3-10 06:58
我的朋友話悉尼景點不多,一天city tour, 一天藍山,一天動物園就差唔多,我見你的行程中,悉尼佔多D,而 ...

思前想後,最終經virgin australia訂了機票去sydney
初步行程如下:
30/7香港出發
31/7到達布里斯本
1/8-4/8 悉尼
4/8-9/8 GC
9/8 23:00晚機返港

大宅

chun媽 發表於 18-3-10 07:02
思前想後,最終經virgin australia訂了機票去sydney
初步行程如下:
30/7香港出發

有jm建議我去Cairns, 但我唔識游水,行程好似較複雜,sydney就簡單得多

別墅

chun媽 發表於 18-3-10 06:58
我的朋友話悉尼景點不多,一天city tour, 一天藍山,一天動物園就差唔多,我見你的行程中,悉尼佔多D,而 ...

但我已經訂哂民宿,無得改。加上我地朋友10號當天才到悉尼,一齊先上黃金海岸。

侯爵府

夏天玩到顛

jcy 發表於 18-2-4 23:02
上年暑假去左ekka,最值得睇夜晚個煙花show,真係超正,無記錯大概8-9點完,如果唔可以留到咁夜就唔 ...
可否分享行程睇下,謝謝

侯爵府

夏天玩到顛

shui1111 發表於 18-2-6 13:00
回覆 小bb女 的帖子

我係GC 住既3 BEDROOM APARTMENT就平均HK$2200/晚, 我地訂左兩間3 BEDROOM 比12個人住 ...
分享你住間apartment,謝謝

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

shirleyng817 發表於 18-3-10 09:35
可否分享行程睇下,謝謝
我D行程hea到爆架...唔係人人啱口味...同埋我買左4大年票所以先玩到盡...基本上我早晚餐都係apartment自己煮+外賣海鮮返去...Lunch就去到邊食到邊
第一天:10:30am 到BNE>call 租車公司pick up> 直踩GC Water parkland騎駱駝(呢個係咁啱出發前見到當日有呢個活動...詳情可以去官網睇...佢每月都有攪不同活動)>check in apartment:CHEVRON RENAISSANCE >落超市入貨 >SurfersParadise Beachfront Markets

第二天:Water parkland再玩過其他設施 > 去吃喝XX報翠兒河蟹團 > 4Winds 360 buffet lunch > 行Pacific Fare > Surfer Paradise餵海鷗

第三天:(AM) 天堂農莊> (PM)
華納影城

第四天: (AM)翠兒河蟹團 > (PM) Bryonbay > (黃昏)NaturalBridge睇藍光蟲

第五天:(AM) ParadiseJet > 即興去Wet'n Wild + Buggy + Harbour Town Outlet

第六天:全日sea world

第七天:Mt. Tamborine行山,黃昏再去Surfer Paradise餵海鷗(亞女臨時要求,仲要專登去買一條大麵包餵)

第八天:Check out > BNE 泊底車係south Bank旁邊D錶位...即興坐轉city hopper去對面落船之後再行返去攞車 > 大概3pm左右就去EKKA...睇完晒show剛剛好可以去還車夜機返香港

別墅

shirleyng817 發表於 18-3-10 09:40
分享你住間apartment,謝謝

我全程住meriton apartment, sydney住pitt street, gc 住southport.

Gc住既southport樓下有light rail站同supermarket,近sea world但如果喜愛熱鬧 可能近番paradise 個邊較好

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

jcy 發表於 18-3-10 10:04
我D行程hea到爆架...唔係人人啱口味...同埋我買左4大年票所以先玩到盡...基本上我早晚餐都係apartme ...

sufer paradise餵海鷗日日都有,自己預備面包就得? 小朋友應該好鐘意? 要求再去?

琥珀宮

Lqueenie 發表於 18-3-10 10:27
sufer paradise餵海鷗日日都有,自己預備面包就得? 小朋友應該好鐘意? 要求再去?
...

海邊有無限海鷗,純粹係我地一家都好鐘意動物先會去幾次

大宅

jcy 發表於 18-3-10 10:04
我D行程hea到爆架...唔係人人啱口味...同埋我買左4大年票所以先玩到盡...基本上我早晚餐都係apartme ...

見到第二天行程是join翠兒河蟹團tour, 之後到4wind食buffet, 即係果tour只得半天?

琥珀宮

chun媽 發表於 18-3-10 15:21
見到第二天行程是join翠兒河蟹團tour, 之後到4wind食buffet, 即係果tour只得半天?
...

我day2係去報團,不過個團都係半日攪掂,建議3小時好過2小時,當日同船有2、3小時團同船出遊,我見佢地都唔多夠時間食就趕住落船

別墅

jcy 發表於 18-2-4 23:02
上年暑假去左ekka,最值得睇夜晚個煙花show,真係超正,無記錯大概8-9點完,如果唔可以留到咁夜就唔 ...

Zkka下午先入場就夠時間玩?

首頁
23456...35

尾頁

跳至