網購天地

跳至

首頁
12345...32

尾頁

大宅

kayen 發表於 17-11-15 23:02
但我有些貨是未登記已出貨,亦有些貨未發貨,咁我末要比兩次首重及要揾其他集运,有冇攪錯
...

你就算之後要比首重
你現有貨佢free你首重同上門喎,點會要比兩次?

男爵府

回覆樓主

我件貨訂造,今次又吾受惠

侯爵府

親子王國15週年勳章

nicam12002 發表於 17-11-16 10:01
唔系騙人,真系平$35,送埋上樓,真系平過集運。。
我冇減啊,要等改價嗎?

大宅

oran04 發表於 17-11-16 10:34
我冇減啊,要等改價嗎?

應該系出完單會改番。。

侯爵府

親子王國15週年勳章

nicam12002 發表於 17-11-16 10:40
應該系出完單會改番。。
改咗了,原來他門人手改,唔心急得

男爵府

nicam12002 發表於 17-11-16 10:01
唔系騙人,真系平$35,送埋上樓,真系平過集運。。

Woo,好喎……!咁我都出左3件先!仲有2件慢慢來!

公爵府

2018復活節勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

啱啱按出貨了!兩件貨得0.8kg,費用係$0 ,真係有啲唔好意思

saiwanho    發表於 17-11-16 12:46
saiwanho    發表於 17-11-16 12:46
saiwanho    發表於 17-11-16 12:45

子爵府

我見多寶都有優惠(唔知係雙11先有定之前已有),入庫兩日內出件可平$8,平得嗰$8真係俾首重都唔夠⋯

男爵府

nsxbobo 發表於 17-11-16 12:19
啱啱按出貨了!兩件貨得0.8kg,費用係$0 ,真係有啲唔好意思

如果佢免費都肯運!!呢間店賺晒商譽

公爵府

2018復活節勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

manman66 發表於 17-11-16 13:15
如果佢免費都肯運!!呢間店賺晒商譽

肯呀!顯示已出貨 不過遲啲加價好似冇咁抵

男爵府

nsxbobo 發表於 17-11-16 13:24
肯呀!顯示已出貨 不過遲啲加價好似冇咁抵

Yes, 我都覺,但大件野唔洗體積重点都無得輸!

saiwanho    發表於 17-11-16 18:23

大宅

manman66 發表於 17-11-16 17:39
Yes, 我都覺,但大件野唔洗體積重点都無得輸!

我計過 要好重先抵

公爵府

回覆樓主:

嚟緊又聖誕又新年肯定收好多單,加上加價,大型日子我穩陣啲會轉用官集 普通日子先用私集!

侯爵府

醒目開學勳章

saiwanho 發表於 17-11-15 23:04
其實hotbuy 都爆.

其他集運不知如何, 我估都差不多.
我呢2,3個月都係用顛狂, 之前無問題. 今次買左7單, 仲有2單未到倉, 尋日2單到左香港, 今日禁制1單落黎香港. 等埋未到個2單就一野禁晒落黎.
之前用HOTBUY, SERVICE係好, 但去自取點要搭車, 拎完貨又要再搭車番屋企, 嚴佢煩, 所以最後都係用番顛狂.

男爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

happypiano 發表於 17-11-16 21:39
我呢2,3個月都係用顛狂, 之前無問題. 今次買左7單, 仲有2單未到倉, 尋日2單到左香港, 今日禁制1單落黎香港 ...
明解. 我就是怕隨時悲劇重演, 而且自提點開放時間和態度都不好, 所以放棄了.

侯爵府

醒目開學勳章

saiwanho 發表於 17-11-16 21:50
明解. 我就是怕隨時悲劇重演, 而且自提點開放時間和態度都不好, 所以放棄了.
...
自提點D 時間真係好差, 仲要得2日存倉, 一陣又話假期唔開, 之前收貨又要影埋個BARCODE俾佢, 其實都真係好差煩. 但退一步諗, 若佢摺埋唔做, 我又要搭車爬去另一度拎, 放工又要趕住煮飯......走左架車又要等下一架車. 又試過拎住袋貨去追車...........有時拎完都倦到死, 飯都唔想煮!! 咁諗完條氣又會GUR番D. 自提點既人有時係會覺得佢衰, 但我又試過其實佢心地又好架喎, 有時我買左舊好大舊既野, 仲有另一樣長既野. 佢主動咁問我拎唔拎到呀, 佢幫我剪左個袋, 變成個手抽咁, 等我可以穿隻手入去拎, 無咁辛苦.
我明你講緊咩, 我都認同, 但係呢到真係無第2個自取點, 根本無路可選!

男爵府

happypiano 發表於 17-11-16 22:02
自提點D 時間真係好差, 仲要得2日存倉, 一陣又話假期唔開, 之前收貨又要影埋個BARCODE俾佢, 其實都真係好差 ...

老闆娘態度ok, 他老豆.... no way....

我周不時去西灣河, 所以西灣河年中無休又長時間, 所以對我來說ok.

侯爵府

醒目開學勳章

saiwanho 發表於 17-11-16 22:18
老闆娘態度ok, 他老豆.... no way....

我周不時去西灣河, 所以西灣河年中無休又長時間, 所以對我來說ok.
我唔知佢地既關係, SO FAR 我知有4個人(第4個係後生女), 見過3個(1老男, 1老女, 1中年女). 但我接觸到最麻煩既反而係中女, 因為係WS佢最初又要你約時間去拎, 又要你即刻去, 亞婆搵唔到件貨, 中女就叫我第2日先去拎............頂, 好得閒咩, 佢自己走左去又唔看舖搵唔到就要我行多轉, 我唔理佢繼續搵, 後來搵到件貨. 但見到佢真人又無野, 幾好人.
亞婆同亞伯, 2個人都好好, 呢幾次都係亞伯俾貨我, 我自己帶定個大環保袋去, 佢仲主動幫我手將D 野入落個環保袋到. 又問我我唔得, 拎唔拎到.

男爵府

happypiano 發表於 17-11-16 22:27
我唔知佢地既關係, SO FAR 我知有4個人(第4個係後生女), 見過3個(1老男, 1老女, 1中年女). 但我接觸到最麻 ...
young girl I have never met. 中女我估計是老闆娘. 阿婆婆戆居居, 阿伯可能我不好彩, 遇著他都黑口黑面. 如果他對您熱情招待, 您應該去買張六合彩.

老闆娘說有些時候她要照顧女兒, 所以有時會走開. 常常不在要客人遷就她的時間, 而且開放時間過短, 不合我style.

侯爵府

醒目開學勳章

saiwanho 發表於 17-11-16 22:34
young girl I have never met. 中女我估計是老闆娘. 阿婆婆戆居居, 阿伯可能我不好彩, 遇著他都黑口黑面. ...
你會唔會係星期三夜D既時間去拎貨呀? 係咪亞伯賭馬輸左錢呀? 哈哈哈.
時間, 存倉期短都真係好大問題. 希望遲D佢會有競爭對手俾我揀下啦.

首頁
12345...32

尾頁

跳至