有無試過荷爾蒙失調?

wy_yen
|
Moti 發表於 17-11-18 22:33
有冇照過有冇生嘢?類似情況淨係一次?

有照呀!當時報告係一切正常的,子宮好靚,抽分泌定組織去驗都有係正常。
kid
|
bananaGi 發表於 17-11-16 21:18
影響埋m

點發現?
kid
|
Siammama 發表於 17-11-16 22:52
有呀!四個月都無M,仲以為自己收經,睇過醫生照過無野就建議我食避孕藥
...

食完醫好了嗎?
kid
|
wy_yen 發表於 17-11-16 23:04
好多年前試過。。仲o黎足成個月m。。。係日日都勁多果種。。。果時記得中西醫都有睇。。食埋止血藥都冇咩反 ...

點醫好?
kid
|
bananaGi 發表於 17-11-18 21:27
就係 .... 壓力引致失調。

叫我放鬆

係啦!我明白
wy_yen
|
kid 發表於 17-11-18 22:57
點醫好?

食止血藥咋。。。最後自己o黎足一個月。。。就停左。。。之後算係正常返咁。
Moti
|
wy_yen 發表於 17-11-18 22:38
有照呀!當時報告係一切正常的,子宮好靚,抽分泌定組織去驗都有係正常。
...

咁真係好神奇喎。你當時有冇懷疑係因為咩原因導致咁嗎?
bananaGi
|
wy_yen 發表於 17-11-18 23:26
食止血藥咋。。。最後自己o黎足一個月。。。就停左。。。之後算係正常返咁。
...

我家下都流緊 ,真心日日諗緊係咪就黎死得!?

你流足28日?! 再黎5-7日先停?

bananaGi
|
...

你食止血藥都流一個月?你當時有壓力?

bananaGi
|
wy_yen 發表於 17-11-18 22:38
...

我都係咁!

連子宮內膜都抽埋,照晒,話無野!
所以醫生就話壓力失調
wy_yen
|
bananaGi 發表於 17-11-19 08:00
我家下都流緊 ,真心日日諗緊係咪就黎死得!?

你流足28日?! 再黎5-7日先停?

我印象。。中間好似係冇乜停過
wy_yen
|
Moti 發表於 17-11-19 02:15
咁真係好神奇喎。你當時有冇懷疑係因為咩原因導致咁嗎?

冇呀!果時又仲好年輕。。但第1次咁樣。。。真係都嚇餐死
wy_yen
|
bananaGi 發表於 17-11-19 08:01

你食止血藥都流一個月?你當時有壓力 ...

太多年前了。。我都唔太記得。。當年有冇發生過d咩而令我有壓力。。。以前返工又食無定時。。。可能所有野加埋而咁樣
kid
|
...

飲食方面有咩可以幫助到呢?我現在流左廿幾日,中西醫都睇曬,但都吾知幾時停!唉!
wy_yen
|
kid 發表於 17-11-19 11:03
飲食方面有咩可以幫助到呢?我現在流左廿幾日,中西醫都睇曬,但都吾知幾時停!唉!
...

其實已經唔係好記得了。。好似唔可以食行氣活血o既野。。。當時睇中醫有另外開藥粉俾我的。。但已唔記得裡面有咩了
bananaGi
|
kid 發表於 17-11-19 11:03
...

同路人大家pm傾下?
juicehkt
|
bananaGi 發表於 17-11-18 19:45
我剛食避孕藥加埋剛睇中醫。 好煩! 好影響心情
你睇邊個中醫呀? 我搵緊另一個, 之前嗰個唔夾。。。 婦科問題影響我皮膚。。
juicehkt
|
Moti 發表於 17-11-18 22:05
我同你exactly一模一樣喎。
你都係黎足12日period, 21日一個cycle ?
kid
|
bananaGi 發表於 17-11-19 12:48
同路人大家pm傾下?

好呀!
Hoining
|
LINGS 發表於 17-11-16 23:26
用保温柸焗,當水飲。

胎菊比較苦寒唔係人人體質受得,可以先試用3-5粒再現玫瑰花枸杞子,相對比較溫和