嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

洋房

我的孖寶剛一歲,想買架輕便既孖車出街方便d,想問下有冇人用過下面呢架Summer Infant孖車?我見佢好似幾輕便,唔算大架,用過既媽媽可唔可以分享下用後感?謝謝!
https://www.summerinfant.com/strollers/3dtwo-double-convenience-stroller

大宅

應該坐唔到好耐,後面個位好窄,大大下就唔很座。我就轉了孖位士的車。收起後可背。但始終難入到電梯。佢哋唔瞓覺就要佢地自己行。

洋房

murako 發表於 17-11-18 23:29
應該坐唔到好耐,後面個位好窄,大大下就唔很座。我就轉了孖位士的車。收起後可背。但始終難入到電梯。佢哋 ...

你bb到幾歲唔肯坐後座?孖位士的車你買咩牌子?謝謝!

大宅

winkiehui 發表於 17-11-19 00:25
你bb到幾歲唔肯坐後座?孖位士的車你買咩牌子?謝謝!

Coolkids

大宅

我之前喺淘寶網花咗1600人仔買孖B車,都係前後座位,最終感覺唔係太舒適及有少少頂腳,最終又換咗cosatto 左右孖B車,感覺舒適好多,而且方便摺合搭的士覆診....

ps 我孖女現在9個月大

洋房

Catis 發表於 17-11-21 15:14
我之前喺淘寶網花咗1600人仔買孖B車,都係前後座位,最終感覺唔係太舒適及有少少頂腳,最終又換咗cosatto ...

因香港人多路窄,我感覺左右位孖車好似比前後座較難出入,你嗰架車輕身嗎?摺起黎一個人易拎嗎?

大宅

winkiehui 發表於 17-11-21 19:24
因香港人多路窄,我感覺左右位孖車好似比前後座較難出入,你嗰架車輕身嗎?摺起黎一個人易拎嗎?
...
所以我買之前就度好家門及門呎吋後才買...
佢又唔算係輕巧型嘅車,感覺重量唔重唔輕,都易拎嘅,暫時出街都仲未試過有乜地方過唔到...

大宅

Catis 發表於 17-11-21 15:14
我之前喺淘寶網花咗1600人仔買孖B車,都係前後座位,最終感覺唔係太舒適及有少少頂腳,最終又換咗cosatto ...

去過官網唔見有孖B車

複式洋房

winkiehui 發表於 17-11-17 08:39
我的孖寶剛一歲,想買架輕便既孖車出街方便d,想問下有冇人用過下面呢架Summer Infant孖車?我見佢好似幾輕 ...

你上網睇下kinderwagon。孖B唔識坐時我用Chico左右孖B車,可平躺,但大架難出入。識座就轉用上下座kinderwagon,size與單B車相若,但當然無得平躺。魚與熊掌,無計。

複式洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

大宅

murako 發表於 17-11-18 23:29
應該坐唔到好耐,後面個位好窄,大大下就唔很座。我就轉了孖位士的車。收起後可背。但始終難入到電梯。佢哋 ...

邊隻孖位士的車?

首頁

尾頁

跳至