家事百科

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

cherrie221 發表於 17-12-24 10:50
因為我舊業主留左部機係度,佢淨係係要換芯又無講邊枝,然後後又話部機用多一年應該就要換
...

可以叫有關diamond人上來幫你睇睇,你睇下佢會要求你換邊支,其實濾心又唔係貴嘅,但有一支定期要自己清洗。個人覺得啲水質好好,飲等放心嘅。

別墅

我用3M, 一年換一次芯, 雖然話可直接飲, 不過我都會煲

大宅

pe 發表於 17-12-24 12:09

謝謝分享^^

伯爵府

pe 發表於 17-12-24 12:09

請問您用3m咩型號嘅濾水器呢?

幾錢呢?

伯爵府

HomeEverest 發表於 17-11-21 23:28
用3m 啦,信心保證,又平,又有認證

請問你邊度買3m濾水器?

侯爵府

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 開心吸收勳章

peckykoo 發表於 18-1-6 00:56
請問你邊度買3m濾水器?

出去睇左款先,再去amazon買 ,平好多。

男爵府

hashtag影視迷勳章

kianmama 發表於 18-1-8 23:52
出去睇左款先,再去amazon買 ,平好多。
可以比3m濾水器 在 amazon條 link 出來嗎?

侯爵府

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 開心吸收勳章

Leung2010 發表於 18-1-31 12:55
可以比3m濾水器 在 amazon條 link 出來嗎?
https://www.amazon.com/gp/product/B000WR0PWE/ref=oh_aui_search_detailpage?ie=UTF8&psc=1

男爵府

hashtag影視迷勳章

kianmama 發表於 18-1-31 13:37
https://www.amazon.com/gp/product/B000WR0PWE/ref=oh_aui_search_detailpage?ie=UTF8&psc=1

Thank you very much, kianmama

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

3m 我用

大宅

bbpompom 發表於 18-2-12 17:10
3m 我用

thx^^

別墅

wai129wai 發表於 17-11-19 15:50
另外無知一問
其實濾水器嘅水,要再煲滾定係可以直接飲?謝謝

聽講重金屬(e.g.鉛)係煲唔走,所以要靠濾水器隔走佢。我自己習慣濾完都會煲一煲熱架

我屋企新裝修,裝左呢啲獨立濾水龍頭,個芯用到2年,好似叫 azure 牌

大宅

ch160 發表於 18-2-13 12:22
聽講重金屬(e.g.鉛)係煲唔走,所以要靠濾水器隔走佢。我自己習慣濾完都會煲一煲熱架

我屋企新 ...

thx

大宅

kianmama 發表於 18-1-31 13:37

想問吓自己安裝定找3m師父安?Thx

侯爵府

ken1999 發表於 18-3-5 00:12
想問吓自己安裝定找3m師父安?Thx
搵樓下師父安裝咋, 我估3M未必會同你裝.

男爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

男爵府

我用道爾頓,因為好多裝修佬自家都用佢……。
克盡已能.參予義工.盡展所能!

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

依家送免費安裝

珍珠宮

oceandeepsea 發表於 18-9-12 07:18
依家送免費安裝

過濾器裝在星盤底?
包水龍頭?要拆走現有水龍頭?

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

sochui 發表於 18-9-16 20:05
過濾器裝在星盤底?
包水龍頭?要拆走現有水龍頭?

裝係星盤底,係外加水龍頭,新裝修安排好d位會岩d,唔想太多改動,就要用另一隻,係現有水龍頭駁管,無咁好睇

首頁

尾頁

跳至