網購天地

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

有d長, 麻煩睇完比d意見我
尋日開post 12號落左3單, 到而家咩都未收到, 其中3張細單15-16號顯示完係廣州投寄後無再更新過,
明知雙十一緣故都無追無問, 見日日都有更新顯示就算(就算有d話已經係香港投遞失敗都係), 今日用電腦版周圍望下又係無郁, 就用電腦版試下問客服 (手機版人工xx講到天黑都係機械式答案, 答完=無答), 係EMS網頁終於搵到人工客服, 竟然比我嚇一跳既答案係 ,您好这个件转运弄错了地址送错了地方导致包裹被他人拆开使用 麻烦帮忙开具一下破损证明 ,

哇 5係甘玩我掛, C都無見過, 比條命你咩, 我已經立即同對方講, 到而家我咩都無收過, 佢開始5想再同我糾纏, 叫我搵返京東, 我同京東講+比埋cap圖佢睇 , 京東呢位高手比左香港ems電話號碼比我, 叫我自己同對方聯絡, 點解我d野經你京東超市order, 你好似無責任幫我去了解下甘既? (電腦顯然話係廣州投寄左, 就已經5關大陸既問題?) 又無同我講, 不如安排已經到左香港既先送去你屋企先啦, 有問題既再處理或者調查後退款 (事實連件我都無望過, 責任斷估不在我身上掛)

野無左我都應該得個知, 而家真係5知2個party想點玩
哇大叫
心存正念,接觸的人都會是貴人;
心術不正,接觸的人都會是小人

珍珠宮

小雄維尼 發表於 17-11-19 20:20
有d長, 麻煩睇完比d意見我
尋日開post 12號落左3單, 到而家咩都未收到, 其中3張細單15-16號顯示完係廣州投 ...

無這類經驗。

一般情況都係找賣家出手找快遞處理好件事。
賣家比錢快遞的,快遞要向他負責。

水晶宮

平平常常 發表於 17-11-19 20:51
無這類經驗。

一般情況都係找賣家出手找快遞處理好件事。

多謝解答, 聽朝先再搵ems, 希望流料, 而家非常頭痕, 京東客服無打算幫我甘

子爵府

小雄維尼 發表於 17-11-19 21:04
多謝解答, 聽朝先再搵ems, 希望流料, 而家非常頭痕, 京東客服無打算幫我甘
...

買咗乜?

我之前遇到D客服都O K。你都未收貨,同佢講取消訂单退款。

水晶宮

missparent 發表於 17-11-19 21:19
買咗乜?

我之前遇到D客服都O K。你都未收貨,同佢講取消訂单退款。
都係京東超市家品野同湯料去湊單

頭先食完飯5奮氣再搵京東客服再deal , 應該5係之前個位, 重點係件已經離開左廣州 (我同佢都係網頁睇到) , 客服解釋暫時5可以取消住 (呢樣我都理解) , 我叫佢地同ems跟返份件到底咩情況, 同埋其他已經到左香港既, 就安排送左先, 我再三強調 11同12號共下3單, 而家咩都無收到過, 我何來可以提供破損證明 (心諗如果只係送貨個紙皮瞌爛左, 我都無甘無聊浪費甘多時間搞甘耐). 客服5夠我講, 話會用email覆我到底會點搞(斷估起碼2-3日, 仲要同ems確認埋我個4張細單而家遊左去邊) , 搞一搞真係死好多細胞

大宅

小雄維尼 發表於 17-11-19 21:42

頭先食完飯5奮氣再搵京東客服再deal , 應該5係之前個位, 重點係件已經離 ...

12號下的同一張京東超市單,前日到左兩張子單,仲有兩張停留系廣州幾日冇郁過

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

小雄維尼 發表於 17-11-19 21:04
...

同京東講番... 是佢個問題, 快遞唔是我搵,我自己安排, 貨唔見搵快遞跟又好, 賠又好...賣家當然要負責啦...
Stay Hungry , stay foolish !!

水晶宮

fanny918 發表於 17-11-19 22:40
12號下的同一張京東超市單,前日到左兩張子單,仲有兩張停留系廣州幾日冇郁過
...
我就係見係廣州發出3日都無料到, 心血來潮睇下發生咩事, 點知比個驚人答案我

男爵府

小雄維尼 發表於 17-11-19 21:42

頭先食完飯5奮氣再搵京東客服再deal , 應該5係之前個位, 重點係件已經離 ...

大陸做野係甘, 追完又追可能都幫唔到手.... 一有起事就好麻煩.... 今次真係唔好彩

水晶宮

hinhin_ma 發表於 17-11-19 22:47
同京東講番... 是佢個問題, 快遞唔是我搵,我自己安排, 貨唔見搵快遞跟又好, 賠又好...賣家當然要負責啦.. ...
就係囉, 我連c都見5到, 點交破損證明, 分明玩我 , 而家甘, 唯一係比我申請退款, 呢幾日已經5敢出街係甘等, 到左香港既, 又5知幾時先肯送來, 煩死我

水晶宮

sarahwong420 發表於 17-11-19 22:57
大陸做野係甘, 追完又追可能都幫唔到手.... 一有起事就好麻煩.... 今次真係唔好彩
...
甘講, 又5係個個大陸人都衰, 同樣京東..都遇到好人, 我另一單送去自提包餅既包裝爛左, 速遞哥打比我話甘樣喎, 主動話幫我退, 幫我搞埋退款 , 真係無15分鐘, 就打返d錢落我戶口

頭先第2個客服都肯聽我講野, 想駁我不過我講既point佢還5到, 甘我都好聲好氣叫佢幫手, 大家都5想甘麻煩. 就算第個網購, 都間中寄漏野, 送來既爛左. 網購點都有風險架啦

水晶宮

回覆樓主:

沒有最神奇, 只有更神奇

今朝搵ems之前仲未更新狀況, 打完5夠5分鐘就更新左

水晶宮

畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

求助, 點先可以揾到人工的京東客服. Apps 的是機器人. facebook message 只閱不復. 我宜家send 埋email
生日月, 開心過

水晶宮

雪文 發表於 17-11-20 15:04
求助, 點先可以揾到人工的京東客服. Apps 的是機器人. facebook message 只閱不復. 我宜家send 埋email
...

用網頁版login , 右下角有個公仔icon客服click入去就係

水晶宮

回覆 小雄維尼 的帖子

好的, 謝謝你.

我今日一直揾都無辦法解決. 也都祝你快D解決問題

生日月, 開心過

水晶宮

回覆 sarahwong420 的帖子

我試過百度錢包入錢又拎唔返出來, 搞好耐. 又打電話又投訴, 根本無人理我. 結果最後放棄,以後都不用.
生日月, 開心過

水晶宮

雪文 發表於 17-11-20 15:11
回覆 小雄維尼 的帖子

好的, 謝謝你.

thanks

飲杯水, 深呼吸

我尋日開始周旋2件京東客服同大陸ems, 我account最新update係連2件5號話離左廣州既都到左香港, 但係香港到底係咪真係收到就無人知, 其他由16號開始到香港既又未送, 野我5係急用, 問題我想得個知而安排時間等貨到, 最驚分幾轉來, 要等幾轉

水晶宮

你一件都無收到嗎 ?

咁我比你好彩, 14號落單到咗一件. 同你比我的問題就細了, 係少咗件貨, 不過條氣唔順, 揾唔到人來解決問題.

EMS好似係麻煩D, 因上周六上午我見淘寶有件貨突然無咗, 唔係嘛. 未收貨同已收貨都無. 結果我揾咗好耐, 係全部訂單到揾到, 話包裹異常, 收件人不在地. 但係咁都唔使直情無咗呢個Order.
之後今朝見佢又出返來, 再送過收咗貨.

生日月, 開心過

子爵府

小雄維尼 發表於 17-11-20 15:20
thanks

飲杯水, 深呼吸

我所有貨連最後14号落單嘅都收齊,希望你都快D收齊貨啦!

水晶宮

雪文 發表於 17-11-20 15:53
你一件都無收到嗎 ?

咁我比你好彩, 14號落單到咗一件. 同你比我的問題就細了, 係少咗件貨, 不過條氣唔順, ...

我11-12 共3大單, 同我拆開1x張單都算, 16號開始到香港都無送, 我又算, 其中2張15號話投遞完就無左影, 到尋晚先開始睇下發生乜事 , 送大陸就完全無呢個問題, 仲服務好好添

首頁

尾頁

跳至