0-6個月

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 美好大世界2017勳章

照顧BB健康,每天進食健康食物,例如:蔬菜、水果、乾果,加上主要飲清水、奶製品、湯水等,豐富的維他命、纖維等營養素令BB更強壯。平時多做運動訓練BB的心肺功能,例如游泳。還會時常在室外玩曬太陽,既可以幫助BB吸收維他命D又可以改善BB心情,BB開心自然更健康。

大宅

sumeng 發表於 17-11-30 17:20
照顧BB健康,每天進食健康食物,例如:蔬菜、水果、乾果,加上主要飲清水、奶製品、湯水等,豐富的維他命、 ...

非常認同

禁止訪問

回覆樓主:

禁止訪問

回覆樓主:

侯爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(2) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

天氣好時,多到戶外走走

別墅

MommyPanel勳章

一歲B主要靠飲食. 請問佢食固食得好唔好?

洋房

thx for share

別墅

小病嗰時等身體同病毒打仗,唔好食止咳藥,收鼻水藥,身體慢慢就會強壯起來

我囝之前係流鼻水二三星期,咳一兩星期,到依家兩三星期內就會咳完流完鼻水(依家歲半)

流鼻水最多噴鼻同吸鼻,咳就算有痰都係由佢自己好(澳洲既醫生都唔建議我地比咳藥水佢食)

複式洋房

同阿B多啲出去玩曬太陽啦

首頁

尾頁

跳至