教育局助聽器

綠荳媽媽
|
請問有冇人知道教育局提供嘅牌子同型號係乜?我想比較下其他牌子邊款好d,小朋友5歲,剛檢查到中度嚴重,有人介紹oticon但要成7萬一對,講到非常好咁
Siuyee_chee
|
綠荳媽媽 發表於 17-11-22 20:52
請問有冇人知道教育局提供嘅牌子同型號係乜?我想比較下其他牌子邊款好d,小朋友5歲,剛檢查到中度嚴重,有 ...

以前政府俾starkey我,政府俾戈d大大粒,露出耳會成日聽到風聲,好嘈。

到我我出左黎做野,我都係去Starkey買,買個細d,兩皮左右一對,貴唔貴睇你要邊隻款式,越細粒越貴。
我個人認為小朋友唔需要買太貴住,助聽器細細粒好易整唔見,唔見左都好”金”下。

yveoone
|
綠荳媽媽 發表於 17-11-22 20:52
請問有冇人知道教育局提供嘅牌子同型號係乜?我想比較下其他牌子邊款好d,小朋友5歲,剛檢查到中度嚴重,有 ...

代理公司都係話用教育局機先,因為咁细個好多變數,唔帶,唔見,唔慣,用落就知邊種適合才買,我仔一出世就知,現在四歲幾,仍未買新,所以唔好諗咁遠住,安排好早期訓練先
Esther515
|
我兒子也是中度至嚴重,一開始就用政府機,到現在七歲也ok. 同意樓上所說要盡快安排早期訓練,把握語言發展黃金期。加油!
Mrsrainbowlee
|
Siuyee_chee 發表於 17-11-23 04:27

好用嗎?
綠荳媽媽
|
Mrsrainbowlee 發表於 18-8-9 23:08
好用嗎?

見到自己個舊post有d打個突
我想update你,我结果配咗oticon.
Siuyee_chee
|
Mrsrainbowlee 發表於 18-8-9 23:08
好用嗎?

好用,我估隻隻都差唔多,音質越好就越貴,我依家帶慣左,出街會唔帶唔得。