夫婦情感

跳至

首頁
12345...11

尾頁

大宅

做個靚太 發表於 17-11-30 09:17
每次同老公嘈交,明明互不理睬,但佢都一定唔會離開我視線範圍,因為佢記得我講過,我怕佢丟低我!
佢在乎 ...

其實我C6都成日記得我講既野,但佢講既野我好多時唔記得 我可能提早左老人癡呆症

伯爵府

2024年龍年勳章 我的育兒心得勳章 有「營」勳章 叻叻勳章

回覆樓主:

我和老公一齊26年了,從紅顏愛到白髮,我們一切愛盡在不言中,雖然好平淡,每日閒話家常,有時鬧吓交,但一定唔會隔夜仇。佢仲成日當我係小女孩,每次我敦起媽媽款教女鬧女時,佢總會話: 妳倆唔好鬧交乖乖哋,唔係爸爸唔錫妳哋架啦! 工人姐姐放假,佢就會拖地洗厠所,我話煮飯,佢話出街食驚我辛苦…。幾廿年來每晚會餵我食水果 驚我冇屎疴喎

我老公話最中意我比自由佢、信佢、在他身旁默默支佢、有須要時又會開解、比小小意見佢。其實我係懶、工作忙、朋友多,又要湊女,唔得閒關注佢太多…反而咁樣佢就like

大宅

lily233242 發表於 17-12-2 08:29
我和老公一齊26年了,從紅顏愛到白髮,我們一切愛盡在不言中,雖然好平淡,每日閒話家常,有時鬧吓交,但一 ...

你老公好細心呀 從來衹有我搣皮畀佢食,佢未試過揻比我食架 不過佢怕我冇屎痾,會買成藥比我食
我突然記得,其實好多時佢知道我欠乜嘢,如電話成日用曬D電,佢會為我買袋咁,我老公都細心的

子爵府

回覆樓主:

一齊就十一年
結婚就黎三年

晚晚要攬實老公瞓 唔攬都拖住

佢醒先過我嘅話會錫我一啖

除非我唔舒服
唔係次次都送老公出門返工

大宅

拖手再加攬住瞓
If you never abandon,I will in life and death

大宅

MrsBlueBlue 發表於 17-12-3 09:57
一齊就十一年
結婚就黎三年

好sweet 呀

大宅

whoami? 發表於 17-12-3 11:36
拖手再加攬住瞓

係呀,拖手看電視,攬住睡

大宅

Joannechau777 發表於 17-12-3 16:10
係呀,拖手看電視,攬住睡
我同佢係已經攬住瞓,但對手都仲係要拖著
If you never abandon,I will in life and death

侯爵府

Joannechau777 發表於 17-11-23 09:47
在這版,聽得太多負面嘢,不如講下你地跟另一伴的開心事,作為大家參考呀!其實幸福可以好簡單
...

尋晚落街租單車,踩去食糖水,好sweet

大宅

skybiebie 發表於 17-12-3 16:48
尋晚落街租單車,踩去食糖水,好sweet

正,好有拍拖feel

大宅

whoami? 發表於 17-12-3 16:27
我同佢係已經攬住瞓,但對手都仲係要拖著

嘩!恨死隔離

男爵府

Joannechau777 發表於 17-11-23 09:47
在這版,聽得太多負面嘢,不如講下你地跟另一伴的開心事,作為大家參考呀!其實幸福可以好簡單
...
我呢幾日都她SWEET,一日比一日SWEET

我哋一起19年,經歷過高高低低,希望之後感情只有高,無低。

昨晚,我左手拖住,右手攬住一齊瞓,我好快已半昏迷,所以自行鬆開...呢個時候,老公突然好大反應話。。。。。你流咗好多口水係我枕頭呀而家諗番起,好開心。

大宅

jwy2 發表於 17-12-6 11:19
我呢幾日都她SWEET,一日比一日SWEET

我哋一起19年,經歷過高高低低,希望之後感情只有高,無低。: ...

你地現在都一樣甜蜜啫 其實婚姻真的是大家互相氹大家,才會長久。
我承認之前有對我另一伴好冷漠,令佢難受,因此我的婚姻亦響起紅燈。因為咁,所以才看這版,以前我真係唔睇這版的,見到咁多JM呻另一伴的不是,先識醒,原來我的另一伴係絶種好男人。才發力氹他,最終挽回婚姻,呢件事,令我體會,婚姻真的是相向的,衹有一人付出,跟本好難走下去,所以好多時D Jm成日諗另一半的負面嘢,我都會用正面替她們加油 目的唔想佢地學我以前咁

男爵府

Joannechau777 發表於 17-12-6 13:57
你地現在都一樣甜蜜啫 其實婚姻真的是大家互相氹大家,才會長久。
我承認之前有對我另一伴好冷 ...
可惜多數都係我氹佢呢不過,佢昨晚都話已經盡力改善,又係街主動撓我隻手,呢D 事都唔記得幾耐無發生過。同埋,男人分好多種,我老公自己都認係粗心大意,唔細心同唔會太主動,叫我相信,佢無小三,不過就有個小情人,但可惜剛鬧翻咗,所以咪有心機氹下我。。。而呢個小情人就係我哋個囡

水晶宮

Joannechau777 發表於 17-12-6 13:57
我承認之前有對我另一伴好冷 ...
咁你而家係咪唔洗再信算命佬講既野啦?

大宅

jwy2 發表於 17-12-6 16:40
可惜多數都係我氹佢呢不過,佢昨晚都話已經盡力改善,又係街主動撓我隻手,呢D 事都唔記得幾耐無 ...

其實老公唔主動都係好事,起碼唔會主動撩出面的女生啦,應該開心的 前世情人的吵架,好快冇事的,始終是兩父女,不用太擔心啦

大宅

tammy2008 發表於 17-12-6 17:53
咁你而家係咪唔洗再信算命佬講既野啦?

其實我都唔知信唔信佢地好,一個話衹要我過到這關,大家便會白頭到老。另一個話過埋某日子,感情應該好D,某日子其實已過,呢排的感情又真唔錯,但其實我都有跟師傅放陣,唔知有冇關係,加上我現在真冇再係佢面對發脾氣,又唔知係咪咁,我下下就佢,關係好左

水晶宮

Joannechau777 發表於 17-12-6 18:23
其實我都唔知信唔信佢地好,一個話衹要我過到這關,大家便會白頭到老。另一個話過埋某日子,感情應該好D, ...

希望你呢個下下就佢, 係讓佢感受到你既愛而更愛你。 並唔係因為就慣佢, 佢見你無亂發脾氣所以才寵愛你

咁尋根究底, 你之前係自己亂發脾氣, 定係因為佢唔夠好所以先發脾氣呢?

如果係自己愛亂發脾氣, 咁肯改變一定係好事。
如果係因為佢做得唔夠好讓你生氣, 那他改了沒有。。。

大宅

回覆樓主

老公做體力勞動工作
有時放工周身酸痛要幫佢揼骨
禽晚佢真係好痛
我有時間幫佢做全身推油
我推到心口滴汗,好過做運動
佢今日同我講揼完鬆咗好多
我主動提出今晚再幫佢揼骨
其實佢開心我就開心

大宅

回覆樓主:

同老公一齊13年,結婚都就黎5年

呢排天氣凍,我訓係被窩成個鐘都唔暖,老公會主動拎我隻手放佢肚腩,佢對腳踩住我對腳幫我取暖

屋企所有家務佢做晒,除左洗衫晾衫

平時煮飯多,有時都驚我辛苦話出街食

永遠只有我發脾氣,佢點都氹返我

想買咩,都盡量買比我

我好慶幸自己有個咁好既老公

首頁
12345...11

尾頁

跳至