興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主

樓主好犀利,講左咁多優點和缺點,剛想買部電話俾奶奶,送給她生日禮物,佢鍾意影相,睇片,最緊華x呢隻機出左部影相好靚,但價錢較貴,我覺得如果木搵部平靚正之選,你呢部絕對無錯,只係用電量好快無電,為由買個尿袋俾奶奶用我想問知唔知而家重有無得買?同埋重係唔係咁優惠?

子爵府

simon138 發表於 17-12-16 07:33
我有用小米手環2,只要有來電,佢就會震

佢個鈴聲都非常之夠大聲

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

baby668 發表於 17-11-23 15:42
話說一直都想換手機,所以一直都有留意 手機, 無論三星天價Note8又好, 國產垃圾天價華為Mate 10又好, 自 ...
你話華為係垃圾,你唔好介意你呢個牌子仲垃圾用落你就知包你............除非你死頂

子爵府

20150618bb 發表於 18-8-4 14:27
你話華為係垃圾,你唔好介意你呢個牌子仲垃圾用落你就知包你............除非你死頂
...

兩隻牌子嘅手機我都用過, 如果講效能 華為一定輸比採用高通嘅htc, 就已華為P20 Pro 為例, 大量用家一致認為,除咗個相機係真無敵之外, 其他各方面嘅表現根本就未去到旗艦級水準, 講真我每日坐地鐵亦唔覺有好多人用華為, 只可以講華為手機仍然有非常大的進步空間, 當然htc亦都有一定弱點, 但以平均質素計, 我會覺得 u12+ 的整體質素會較華為P20 Pro 平均

子爵府

catgothien 發表於 18-8-1 12:30
樓主好犀利,講左咁多優點和缺點,剛想買部電話俾奶奶,送給她生日禮物,佢鍾意影相,睇片,最緊華x呢隻機 ...

唔好意思,真心有啲奇怪,點解你唔直接問大型電器鋪,而走嚟問我呢?

經過衛訊仍然放呢部機出嚟,但係好似加返價$2398, 冇四百蚊超市現金券送, 2400蚊值唔值得買,真係非常見仁見智, 缺點我已經講得好清楚

另外見到有部華碩似乎都唔錯, 可以自己上網了解下啲用家評語

子爵府

TMC3012 發表於 17-12-28 08:46
c6用緊v20夠wide, 影風景一流, 影相係幾靚
HTC都有手動較(應該好多機都有), 但我自己就懶, 要慢慢較 ...

以影相計lg v20絕對差過佢好多

伯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

baby668 發表於 18-8-25 00:04
以影相計lg v20絕對差過佢好多
影相唔得, 但勝在可換電

洋房

回覆樓主:

Htc都好機黎

子爵府

回覆樓主:

啱啱見到個月亮咁靚,忍唔住用我部htc u ultra影張相

子爵府

回覆樓主:

跟住即時用iphone 7 plus同一個位影張相比較

男爵府

2024年龍年勳章

baby668 發表於 18-8-4 18:06

唔好意思,真心有啲奇怪,點解你唔直接問大型電器鋪,而走嚟 ...

唔好意思,睇唔清楚華碩型號, 可不可以講述清楚呢? 謝謝!

子爵府

tehebb 發表於 18-9-24 12:40
唔好意思,睇唔清楚華碩型號, 可不可以講述清楚呢? 謝謝!

Asus ZenFone 4

子爵府

vv518vv 發表於 18-8-27 17:33
影相唔得, 但勝在可換電

而家所有電話已經唔可以換電

男爵府

2024年龍年勳章

如果現在想買手機, 是否仍然建議HTC U Ultra? 還是有其他提議呢? 謝謝!!

子爵府

tehebb 發表於 18-11-29 13:15
如果現在想買手機, 是否仍然建議HTC U Ultra? 還是有其他提議呢? 謝謝!!

U Ultra周圍已無貨,呢期無一部機係绝對無得輸,俾唔到意見,睇過最新三星A9,四鏡頭又如何,對焦慢過烏龜,拍埋Note9輸九條街

子爵府

回覆樓主:

話說我部U Ultra, 喺上星期五充充下電突然hang咗機, 上台灣網睇先知原來呢部機同當年LG V10 一樣, 用上一年以上 因為821 CPU 經常發熱, 導致到cpu虛焊, 香港整機開價$500, 好彩識得深圳啲維修師傅,150人仔, 不成功不收費, 即刻衝上深圳整機, 整返部機返到香港又發現 充電超級慢, 通知咗個師傅隔兩日又衝上去, 終於將問題完全搞掂

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

複式洋房

回覆 baby668 的帖子

呢部抵玩喎

子爵府

cathy-tse 發表於 19-9-3 12:48
你去深圳好近㗎

沙田坐火車去都唔算太遠, 如果唔係香港價錢太離譜我都唔會上去, 上個月老婆部iphone跌爆玻璃, 香港最便宜都要500蚊, 大陸公價一百元人民幣, 好似我呢部機cpu虛焊,公價人民幣150, 喺香港開價800, 其實部機唔重要,但係入面啲資料好重要, 個整機師傅都話佢哋收好多香港手機, 簡單嚟講就係你攞去先達收你八百蚊,其實佢轉頭就攞上深圳整, 通常香港啲師傅手工係比較差,複雜少少都唔識整, 上次個女同事 喺香港換iphone玻璃整咗三個禮拜, 好明顯佢就係要攞返上大陸,幫佢整再食中間差價, 所以我直接攞去搵佢整,即場睇住整保證唔會出事, 比香港請更有保障

別墅

baby668 發表於 19-9-5 23:32
沙田坐火車去都唔算太遠, 如果唔係香港價錢太離譜我都唔會上去, 上個月老婆部iphone跌爆玻璃, 香港最便 ...

可以介绍深圳边档?想換ipad mini的內屏?

首頁

尾頁

跳至